fredag 8. mai 2015

gang før og nå

Som jeg nevte i går; gangen burde jo vært det første man ordnet ferdig i et hus. Det rommet er man jo innom hver evige dag, selv om man ikke bruker så mye tid i det. Dessuten er det det første gjestene opplever av huset. Men det er ikke alltid man følger de ´lure´ prinsippene... Her har dere vår historie.

Vi brukte lenge gangen som den var. Med gammel panel og originalfarge på veggene. På gulvet lå det plater med liksom parkett. Vi bare fylte på med gamle møbler og filleryer, så ble det en slags steming her inne også.

Så bestemte vi oss for å sette i gang. Vi begynte med gulvet. Her skulle det legges varmekabler, og vi gravde oss ned til moder jord for å si det på den måten. Det var litt av hvert som måtte ordnes før vi kunne begynne å legge nytt gulv. Så en lang, men kanskje ikke direkte god periode, lå det ei planke fra stuen til trappa slik at vi kunne balansere oss inn i det forskjellige rommene. Og det vittige: fra dette huset blogget jeg i denne perioden også! Man kan skjule mye med gode bilder fra de rommene som er ferdig! hihi.

Venstre: Så fikk vi endelig muret. Legg merke til sprekken under ytterdøren og saueskinnet som ligger på innsiden av døren til stuen. Det var god luft her på den tiden. Forstod hva de mener med ´fyre for kråka` den perioden. 
Høyre: Tregulv ble lagt. Rester fra kjøkkengulvet. Det var allerede beiset, men planen var å male det grått som alle våre andre tregulv i huset. Bare det å få et ordentlig gulv å tråkke på, var fremgang og en god opplevelse.

Så begynte vi å male veggene. Med en fin lys grønn farge. Vi hadde funnet mange varianter av grønn her nede i gangen. Vi beholdt alt av den gamle perlestaff-panelen vi kunne, og satte opp ny der det trengtes. 

Og så finishen: Tapet på veggen inn til vårt lille bad under trappen, ferdig malte vegger og hvitmalte lister på plass. Da manglet det bare å male gulvet. Tapeten er fra Borås og grønnfargen på veggene har kode: S 1510 - G20Y

Så var det å finne en løsning til sko og jakker. Gjerne en god løsning. Vår gang er ikke stor, men vi ønsket den skulle være praktisk. Så Thomas satte i gang med hammer og sag igjen. Det ble et plassbygget skap fra gulv til tak. Nå har vi kun å gjøre dørene ferdig. Som dere skjønner, det har gått fremover. Og så godt det føles!

Enda bedre føles det jo nå som nesten alt er i boks. Mangler ei dør og litt maling bare. Lille er superfornøyd som dere ser :O) I det store speilet ser dere trappen. Den er grå som gulvet, har hvite spiler og mørkebrun håndløper.

Det har blitt et hyggelig rom både store og små kan bruke litt tid i. Fantastisk godt å ha alle jakker og sko bortgjemt, men meget tilgjengelig. Nå kan gjerne døren fra stuen stå åpen. Det har endelig blitt hyggelig å titte inn i dette rommet. Gangen vår!

7 kommentarer:

 1. For en fin gang. Deilig når det endelig blir ferdig :) Når sant skal sies er vel vindfanget det rommet i huset vårt som jeg er minst fornøyd med. Det er liksom bare der, med jakker og gulv… Men i høst fikk vi hvertfall endelig ordnet gangen, slik at den ikke bare var ett tomt rom med hundemat. Da gangen var ferdig hadde jeg bare lyst til å sitte der. Det er merkelig hvor glad man blir når ting endelig blir som vi har tenkt :)

  SvarSlett
 2. Alt til sin tid :) Synes dere hadde en koselig og innbydende gang både før og etter! Så på den ene siden var dere gode til å kamuflere feil og mangler, på den andre side gjorde dere en flott oppussingsjobb - og nok en gang er resultatet en veldig hyggelig gang :))

  Ønsker deg ei god helg!

  Klem fra Kine Marie

  SvarSlett
 3. What a pleasure to see what you and Thomas have accomplished, with your excellent planning, great sense of style, and all that amazing hard work, too. You all are rather amazing! I remind myself that little Lille arrived during all this transformation, too.

  xo

  SvarSlett
 4. Sikke et stort arbejde, men flot resultat. Det er så dejligt, når man er færdig og kan nyde det færdige arbejde.

  SvarSlett
 5. herlighet !!! jeg er så himla foelska i hele huset ditt og den herlige stilen din...alt du gjør er 100 prosent gjennomført..simpelthen elsker å se på bilder du legger ut og jeg får sååå mye inspo og lyst å gjøre ting selv..du er en kjempestor inspirasjonskilde for meg !!!!

  SvarSlett
 6. Kjempefint ble det, spesielt liker jeg skapet og dørene i perlestaff. Flinke folk.

  SvarSlett