torsdag 22. oktober 2015

gråbrun oppdatering

I dag blir det en liten gråbrun kollasje fra gården. Litt stemning, når ikke så mye annet skjer. Det nærmer seg med stormskritt at huset i byen er ferdig til å selges, også Kofteboken 2, og daaa kan vi starte med prosjketet her oppe i bakkene. Vi har virkelig erfart "de tre t´er" i praksis: ting tar tid...

Men det var denne gråbrune kollasjen da!
En krans på stabbursdøra ble med og gamle staur jeg har spikret fast under stabburet. 

         Et gammelt geitefjøs står stablet og på vent til et fint sted det kan stå på eiendommen. Om huset skal brukes til dyr, er ikke helt bestemt. Vi gleder oss til å finne det ut etterhvert. // Stabburshellen. Lokal rød stein. Jeg tror at kirken i Kviteseid er bygget i samme stein. Steinene til den er hentet ut like oppe i bakken her, i sin tid!

En rusten lås. Håndsmidd, sannsynlig på gården. Det var vanlig at gårdene hadde egne smier tidligere, og gården vår var ikke dårligere. Alt vi kan nyte av den, er restene av muren som står igjen her oppe. // Stein på stein stablet oppå hverandre. På toppen av dem; stabburet. Her har det stått og sett på utsikten helt siden 1874. Før det, stod det et annet sted, litt lenger oppe på en seter har vi lest, men ikke fått bekreftet. Sikkert er det i alle fall at stabburet er flyttet hit. Stokk for stokk. En gang var det enklere enn å dra ut tømmer fra skogen med hest, hogge til laftestokker og bygge opp. 


En gammel knekt brynestein fra Eidsborg. Trenger bare litt spytt, så er den god som ny! ;O) // Og en sjarmerende rusten lykt i nokså tradisjonell form. Funker ikke i det hele tatt, men jeg får meg ikke til å kaste den. Syns den har en sjarmerende patina og den henger så fint her på stabbursveggen. 

En liten gråbrun oppdatering fra meg til dere.
Og det handler vel i grunn om å se det vakre i alt det hverdagslige. 
Og samtidig glede seg til noe mer konkret skal skje.

3 kommentarer:

  1. Vilka otroligt vackra bilder du tar!

    SvarSlett
  2. Av bildene ser jeg at du bor i Telemark og kanskje ikke så langt fra Eidsborg. Sønnen vår med familie bor i Dalen og vi har mange ganger kjørt fra Høydalsmo og ned til Dalen. Vi er fra Alta. Koselig om du svarer meg for og se om jeg har rett. Flott blogg du har.

    SvarSlett

  3. Skjønner at du bor i Telemark. Men er det langt fra Tokke kommune og Dalen. Sønnen vår med familie bor i Dalen. Han er fra Alta så avstanden er stor.

    SvarSlett