onsdag 23. desember 2015

alt er ved det normale

Jeg planla å ha en del fri i desember, men ikke fullt så mange fridager fra bloggen som det ble. Ikke bra, ikke bra. Men siden julen er her og jeg helst vil ha en skikkelig god en, skal jeg ikke dvele mer over bloggpausen. La meg heller fortelle at selv om det har stått stille her på nett, så har det virkelige liv gått sin gang med herlig julestri og forberedelser. Jeg har vært oppe på gården og hentet inn smågraner fra grøftekantene. Og noen litt størrre trær vi tenkte som pynt på tun og trapp her nede i leiehuset. Det var før snøen forsvant. Men trærne står her nå, og vi klarer da å leve oss inn i det. Jul skal det bli uansett. Hørte et innslag på radioen her om dagen forresten.

  "Alt er ved det normale. 
Vi har hentet inn juletreet i varmegrader og regn"

Ja... om vi vil det eller ikke. Slik ble det i år. 

Julegavene er pakket inn. Eller det er faktisk ikke hele sannheten. Jeg skal nemlig løpe ned og pakke inn de aller siste gavene nå. Sånn helt i siste liten. Det er vel bare akkurat slik det skal være det også? 

Lille har vært på nissefest og kledd seg ut som skogsnisse. Det var veldig morsomt for oss foreldre også; å kle ut ungen vår for første gang. Thomas var såpass ivrig at han klippet av en liten bit av saueskinnet i sofaen. Så fikk Lille et meget realistisk skjegg som han gikk med nesten hele dagen! Når man ikke har rød og syntetisk nissedrakt, fikk det bli kofte som dere ser. En arvet denne gangen. Skinnbeltet var noe jeg hadde liggende, og den vesle pungen kjøpte jeg en ring i en gang. Bare man leter frem, så har man jo en del i skuffer og skap. Luen (som ikke ses på bildet...) sydde jeg av den eneste røde t-skjorten jeg hadde. Det var den søteste lille nissen med røde pudderkinn vi sendte avgårde den dagen.  

Avslutter det hele med et bildet fra huset vårt i byen. Et av de koseligste julebildene jeg har. For det minner meg om en god jul med tenkte lys og norske flagg på grana. Og med puter, pledd og skinn i sofaen, innbyr det til hvile og kos. Og det er nettopp det jeg ønsker nå disse dagene. Bare kose meg med familiene våre, spise masse god mat, skravle, gå i kjoler, og nyte julefreden. 

Håper av hjertet at du også kan finne litt julefred i år. Noen av oss har jo lett for å finne mye. Andre har opplevet ting som demper det som bare skulle være kos. Men i et øyeblikk kan man kanskje alltid finne noe som er godt? Og til glede? Jeg ønsker dere i alle fall alle som titter innom en hjertens varm og god julefeiring! Vi knottes når det lir litt utpå.

8 kommentarer:

 1. Riktig God Jul, Liv!
  Hilsen Tine

  SvarSlett
 2. Så koselig med den lille nissen deres! Hyggelig dager venter!

  SvarSlett
 3. Frohe Weihnachten und God Jul!
  Liebe Grüße!
  Solveig

  SvarSlett
 4. Kjære Liv! Skognissen deres var sikkert et herlig syn med røde bollekinn! Takk for fine ord om julefred og glede, men også om sorg. Jula rommer begge deler for de fleste av oss. Med ønske om en god og fredelig jul til deg og dine! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 5. Du skriver så ekte og gode tekster med flotte bilder;)!God og fredfull jul videre!

  SvarSlett
 6. God fortsättning hela familjen så roligt att höra ifrån dig och samtidigt själv ha tid att titta runt på din fina blogg. Jag tycker mycket om att följa dina tankar på bloggen så saknar dig när nu inte skriver.
  God Jul!

  SvarSlett
 7. God Jul from your American friend!

  Linda

  SvarSlett