torsdag 14. januar 2016

fargekoder- vær så god

Jeg får mange mailer og spørsmål om fargekodene vi har brukt i byhuset. Spesielt er interessen stor for den lyseblå på kjøkkenet. Det er virkelig mange ganger vanskelig å finne den rette nyansen. Man vet man vil ha en lett blåfarge, men blir passe stresset når man står der med de små prøvene i malerbutikken. Hvordan var det igjen? Blir fargen lysere eller mørkere på vegg? Vil denne fargen gulne? Er den kald eller varm? Hva passer best hos oss? Det er faktisk mange hensyn å ta. Jeg har, som sikker flere med meg, kjøpt mange bokser med maling før jeg endelig fant den rette nyansen. Derfor deler jeg gjerne med meg av fargekodene vi har brukt. 


Da vi skulle male kjøkkenet i byhuset, lette jeg etter en kald blåfarge. Isblå. Jeg ville ha et lyst og rent uttrykk i dette rommet. Det syns jeg passer så godt til et rom man lager mat i. Dessuten er jeg veldig glad i blått, og klart det også spilte inn. Ubehandlet treverk er dessuten nydelig til blåfargen, for ikke å snakke om gammelt porselen som ofte har duse pastellfarger. Sist, men ikke minst har det vært lignende lyse blå farger i huset her fra byggeåret, og derfor passet det ekstra godt å gjenskape dette. 

Er du på utkikk etter fargekoder i lyse nyanser?
Da kan du ta en titt inn HER eller trykk deg manuelt inn via RESTAURERING og FARGEKODER oppe i menylinjen. 

7 kommentarer:

 1. Så flott :) Er en smule betatt av den blå fargen på kjøkkenet :D Hadde blitt kjempeglad om du hadde lagt ut fargekode til det gule på badet i byhuset ;) Håper du har en flott torsdag :D

  SvarSlett
 2. Jeg brukte denne koden da jeg malte kjøkkenet mitt for 2.5 år siden. Malte både vegger og innredning likedan. Jeg er bare sååå fornøyd og jeg har fått mange gode tilbakemeldinger.
  Lyseblått er min favoritt farge :)

  Tusen takk for at du delte <3

  SvarSlett
 3. Hei. Solgte et hus fra 1927 nå i sommer. Et av loftsrommene hadde original maling og den var tilnærmet samme grønnfarge som på kakeboksen på ditt bilde her i bloggen. Ved oppussing på 80-tallet ble det avdekket en skarp blå farge i stua. Slik som den blå kakeboksen. Mamma husket at det hadde vært et blått felt øverst på stueveggene da hun var liten. 30 - 40 cm bredt. Det var velmoten da, men høres unektelig litt snodig ut. Unni

  SvarSlett
 4. Amei esse tom de azul. Perdi as contas das cores erradas que comprei. Adorei sua casa. E a neve que sonho ver, aqui nunca temos.
  Feliz 2016.

  SvarSlett
 5. For noen år siden malte jeg kjøkken og spisestue i denne blåfargen som jeg oppdaget her hos deg :-) En skikkelig vinner og jeg har vært så fornøyd!!

  SvarSlett
 6. Like viktig er det å vite kva for ein kvitfarge det er brukt på lister.. Det kan gjere stor forskjell på korleis veggfargar oppleves..

  SvarSlett
 7. Mycket vackert kök! Vi planerar vårt kök nu och just färgerna är så svårt att välja!

  SvarSlett