mandag 11. mai 2009

Et lite stykke Norge... /A bit of Norway...
I dag har jeg lyst å være litt patriotisk!

Today I wanna be a little patriotic.

Et lite stykke Norge i mitt hjem.

A peace of Norway in my home.
Det er vel ikke akkurat noe nytt å oppbevare matvarer i Norgesglass. Så jeg prøver egentlig ikke å komme med noen nye tips til dere kreative damer. Det er vel heller bare slik at jeg vil vise dere hvordan det ser ut med disse glassene i mine skap.

This is not news for you girls, that we preserves things in theese jugs of glass. So I`m not comming up with some new idea, but I just wanna show you how it looks inside my locker.For i dette skapet står mange av mine Norgesglass. I glassene har jeg puttet alt fra mel, havre, ris, kakao til sukker.

I love "Norgesglass". They are typical for Norway. And I have everything from flour, rice and sugar in it.

(
Bloggen "Et glimt av M" har gitt meg en ufordring om å vise hva jeg bruker Norgesglass til. Og jeg skulle forholde meg til bokstavene Q,R,S og T. Da har jeg valgt bokstaven S, for sukker!)
Jeg har til mange av dere innrømmet at jeg har mye å lære på kjøkkenet... Jeg er ingen kake-og bake-entusiast (men kanskje jeg blir det når jeg blir stor?!!!!)
Uansett må jeg ha litt mel av diverse typer i skapet.

I`m not very good making food and bake at the kitchen. But I wanna learn! And maybe when I grow up...!
But anyway, I have som flour and so in case I want to cook!For å huske hva jeg har lagt oppe i de forskjellige glassene, har jeg rett og slett revet av biten med navnet på fra pakken. Dette var da ikke særlig kreativt og fint kanskje?? Nei..., men litt praktisk da i alle fall. Hm... Her må jeg nok komme på noe litt mer nostalgisk og fint ja!

To remember what kind of flour I have in the glass, I have put the name from the package inside. Maybe not so creative, but it`s practical.
Jeg skulle jo være skikkelig patriotisk jeg, men tar likevel et lite franskt innslag med, siden dere er så vel kjent med det franske. En gammel glasskrukke med jerntrå-lås. Den er veldig sjarmerende og duger som oppbevarer for melet.

I said I wanted to be patriotic today. And I am. But here is some french too. Many of you are well known with french things. So here is a very old glass from France. It`s beautiful I think!Made in France...

Så til slutt, litt HEILNORSK igjen:

But! Some real norwegian here at the end:Foto: L-jo

Et kjempe gammelt norskt tre i full blomstring i en gammel park! FANTASTISK!
Såå vakkert er det her i Norge og jeg er så overlykkelig for at jeg har fått vokse opp her hvor det er så mye vakkert og hvor det er så godt å bo!

A very old norwegian tree in full blooming in an old park! FANTASTIC!
It`s sooo beautiful here in Norway and I am som happy that I grew up here in this free and rich country. It`s so much beautiful to see and it`s so good to live here. I`m thankful!


Hurra!!

Ha en vakker dag! Se rundt deg på det som finnes i din nærhet og nyt det ;O)

Have a beautiful day! Look around and see the tings in your neighborhood and enjoy it ;O)

Klem fra L-jo

37 kommentarer:

 1. Passer jo bra å være litt patriotisk nå som det nærmer seg 17 mai...hi,hi!
  Men jeg må innrømme at jeg likte det franske innslaget og jeg da..
  Flotte bilder!!
  Ha en superduper dag!
  Klem G-C

  SvarSlett
 2. Så fint innlegg, igjen. Veldig koselig å bruke disse fine glassene i det daglige. Nydelige bilder av blomstringen! Ja, nyt livet og nyt alt som voker og gror om dagen.

  SvarSlett
 3. Hei ;)Så mange flotte Norgesglass..jeg bruker dem også til alt mulig..fra telys,mel,ris til knapper :)Jeg har teipet etikettene til ris/mel under glassene..der skriver jeg også datoen varene går ut ;)Ha en flott dag L-Jo ;)Klem Anne***

  SvarSlett
 4. Flotte Norgesglass! jeg har selv mange av dem, som jeg bruker på kjøkkenet, og ute. :) Flotte bilder du har tatt av dem.

  I helga fikk jeg ordna et av uterommene i hagen. :) har fått lagt ut noen bilder av det.

  SvarSlett
 5. De norgesglassene er veldig flotte. Det er så gøy at vi kan dra nytte av dem enda. Det må jo være en av de få norske tingene som blir brukt mye. Jeg synes det fransk også var fint jeg. Tror jeg er litt som deg, at krukker må være fine, selv om de ikke skal stå framme. Det er jo litt mer lystbetont å åpne skapet og se alle disse norgesglassene framfor et skal med kjedelige tupper bokser f.eks.

  SvarSlett
 6. Ååå, jag blir alldeles galen! Så många fina Norgeglas du har! Finare förvaring i skafferiet kan man väl knappast få!

  Var i Norge bor du?
  När jag var yngre semestrade vi några somrar i Norge och som du säger...Norge är så FANTASTISKT vackert! Finns det något land vackrare än Norge??? Tror inte det! Karga snöklädda fjäll, grönskande dalgångar, slingrande vägar, fjordar och ett härligt klingande språk.
  Lyllos dig L-jo och alla dina landsmän som bor i detta vackra land!

  Ha en fin dag vännen!
  Kram Carina

  SvarSlett
 7. Jeg må innrømme at jeg er veldig glad i de franske glassene jeg - ikke så tungvinne som Norgesglassene. Men vi har slik glass som er norske også - Løwe glassene er kjempefine - men vanskeligere å finne. Ofte kan de koste litt også. I alle fall er glass fint til oppbevaring av mat - ikke minst på hytter ol. hvor det er en viss musefare....

  SvarSlett
 8. Så flotte norgesglass,har kun 5 stk selv,bruker de ikke til noen ting akkurat nå:/ Hmm,ble litt inspirert her!!:))
  Ha en fin uke:)*klæm*

  SvarSlett
 9. Mye fint her, igjen. Ja Norgesglass er flotte. Og kan brukes til så mye. Å ha de i skapene til oppbevaring er jo lurt. Fine lysholdere er det jo også.
  Ønsker deg en flott dag :)

  SvarSlett
 10. Norgesglass er jo så kjekt å ha da:)
  Jeg, må innrømme at jeg likte så godt den "bruken" med lys som din søster hadde at jeg rett og slett hermmet.
  Jeg, la også lokket under glasset, så når jeg går inn for kvelden skrur jeg på glasslokket også, så kan regnet bare komme og lysene mine blir ikke våte;))

  Ett lite tips til å lage merkelapper er å knyte hamptråd rundt kanten og lage tags i papp, som man skriver på innholdet eller ett fint lite trehjerte.

  Nyt dagen i dag du også, det skal jeg, mens jeg venter på at jeg skal gå på jobb.

  Klem fra Eli

  SvarSlett
 11. Praktisk og lekkert ! Har noen Norgesglass jeg også - men ikke mange nok til å oppbevare alt jeg har i skapet - som jeg kunne tenkt meg.
  Jeg fant engang en hel kasse med norgesglass på loppemarked , så det er vel mulig at jeg er så heldig igjen engang !:)

  Nå skinner sola - så nå må jeg løpe ut å nyte den litt , før jeg skal på jobb !
  Håper du også får en flott dag !
  klem fra L

  SvarSlett
 12. Jepp, jeg bruker også slike Norgesglass til alt mulig...Både på kjøkkenet og hobbyrommet.
  Jeg har kjøpt noen manilloalapper jeg da, som jeg stempler på hva det er for slags innhold. På baksiden har
  jeg en "bruksanvisning" som jeg har skrevet ut på pc i en koselig skrift som jeg limer på, slik at jeg vet hvor mye vann jeg skal bruke til risen,hvor mange skjeer min datter skal ha av kaffe pr kopp osv...
  Nå må jeg fly:0)

  Ha en fortsatt skjønn dag!!

  SvarSlett
 13. hei -
  ..og 1000 takk for alle de, skjønne, glade kommentarene jeg får fra deg! You made my day!
  ..et skikkelig herlig innlegg om våre kjære norgesglass..de er så bra til så mangt!! love it!
  ha en flotters dag -
  moaklem

  SvarSlett
 14. Skikkelig patriotisk og koselig innlegg, som passer seg veldig bra i mai måneden. jeg elsker norgesglass og får ikke nok av dem, heldigvis er jeg så heldig å ha ei svigermor som jeg kan få så mange jeg vil av. Lucky me:) Hun har hele kjelleren fyll... ohhh lykke hihi!! Jeg bruker å knytte en tag rundt med hamptråd som jeg skriver hva som er oppi, det er lekekrt synes jeg, men veldig kreativt og lurt å rive av lappene fra melet da. Åsså nydelig inne skapene dine:) Ønsker deg en nydelig dag:)

  SvarSlett
 15. Dette var jo veldig dekorativt da.. Jeg har ikke sett noen bruke disse glassene så gjennomført som det du gjør! jeg for min del bruker de kun til vaskemiddel, telys og trådsneller.. enn sålenge!

  SvarSlett
 16. Ååå bare elsker Norgesglass ja! Koselige bilder :)

  Ha en flott mandag!

  klem

  SvarSlett
 17. Hei! Og takk for hyggelig hilsen i min blogg :)

  Jeg har også noen Norgesglass stuet bort et sted, og fikk masse inspirasjon her inne. Må nok finne de fram, tenker jeg :)

  Hilsen margrethe

  SvarSlett
 18. Heisan, så fine bilder. Jeg har ikke kamera for tiden, litt frustrerende nå som jeg har begynt å blogge, for jeg får jo ikke vist noen ting!

  Samtidig er jeg litt nølende til å legge ut hjemmet mitt til offentlig skue......så det blir nok mer i små fragmenter .....trur eg....

  Eller kanskje man kaster hemningene etter en stund på blogg?

  Har du blogget lenge?
  Klem fra meg

  SvarSlett
 19. Jeg har også en masse norgesglass jeg bruker til oppbevaring, men jeg har ikke tenkt på å ta bilde av dem..... Flotte bilder!

  SvarSlett
 20. Heisan L-jo!

  Jeg har blogget siden 19.april, og har kommet med i "det gode selskap" (NIB) denne uken.

  Så jeg er helt ny i "gamet"...
  Jeg har lest interiørblogger i noen år, men begynte selv å blogge en veldig lang søvnløs natt. (p.g.a. sykdom.)

  Jeg ser av telleren min (hvis den stemmer!) at jeg har mange besøk, men jeg tror det er fordi jeg har besøkt andre, og lagt igjen kommentarer.

  Uansett, det er utrolig deilig å føle seg velkommen!

  Spesielt fordi dette er en tid med mye frustrasjon for min del, fordi jeg ikke er frisk og oppegående.

  Da er det godt å fokusere på gjøren og laden som har positive ringvirkninger...

  Det er mye glede i å dele felles interesser, og det er helt herlig å ha møtt så mange damer med samme interiørdilla som meg!!!

  Ha en strålende aften, nå blir det laks og krydderpoteter her i gården.
  :D
  Klem fra meg

  SvarSlett
 21. Er egentlig veldig kjekt med Norgesglass. Kan jo brukes til utrolig mye! Jeg likte de du hadde laget lys-lykter av, jeg! Tror kanskje jeg får ta meg en tur i kjeller'n og se om jeg finner mine, også. Har vært gift så lenge, at jeg kan hente fram ting igjen for andre gang nå... Lurer på når kobber og messingen kommer igjen?... For det har jeg ihvertfall masse av!:)

  Klem Nina

  SvarSlett
 22. Flotte glass!!!
  Jeg har noen jeg og, men ønsker meg flere. Ser så mye ryddigere ut med glass kontra poser i ulike farger og fasonger!
  J.

  SvarSlett
 23. Oh it is so beautiful there! That tree is magnificent! I love the jars with NORGE on top.....I think Norway is a very romantic country and I would love to visit there one day! Thank you for sharing your patriotic thoughts and beautiful pictures! Be well, your American friend, Laura

  SvarSlett
 24. Jeg er akkurat blitt eier av to små norges glass..Nå fikk jeg en ide om hva jeg kan bruke de til:)

  Klem

  SvarSlett
 25. Norgesglass er lykke! Som jeg har sagt uttallige ganger; kan aldri få for mange! :-) Tusen takk for koselig hilsen på bloggen min,og ja, jeg tror jeg kommer til å synes dette er moro :-) Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 26. I mine kjøkkenskap er det en herlig blanding av norgesglass, tuppervarebokser og mat i original-pappeskene :-)
  Mne det egner seg ikke akkurat på trykk :-0
  Ha en fin mandagskveld!

  SvarSlett
 27. Hei (:
  Så utrolig koselig blogg du har! "Snublet over" en link hit da jeg var innom Creme de la creme og det er jeg glad for (:

  Jeg har nylig vært på loppis her i byen og kjøpt meg norgesglass for 10.- stk (: De har jo så mange bruksområder, kjekt!

  Ha en fin uke!
  Klem fra meg <3

  SvarSlett
 28. Heia Norge...!! Blir alltid ekstra patriotisk i mai.. hehe.... Ha en god dag!! :O) hilsen t.polly

  SvarSlett
 29. Norgesglas går aldri av moten :)

  Treet er eit almetre med frø, me her fleire sånne tre rundt huset her. Spesielt at dei slepper frø om våren.

  SvarSlett
 30. åå jag gillar alla dessa burkar
  ha de gott
  kram Jeanette

  SvarSlett
 31. Flotte bilder! Jeg har ikke en slik orden i mine skap,
  så inspirerende var det ihvertfall for meg :)

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 32. Fantastisk fin blogg du har! Og norgesglas er eg også glad sjølv om det ikkje er særleg orginalt så er dei svært praktiske.

  Britt

  SvarSlett
 33. Tusen takk for komentar på bloggen min. Jeg blogger jo mest familiebilder, og det er jo ikke så interessant for andre, men den er som den er...Det er jo den siste tiden jeg har oppdaget andres blogger, før kjente jeg bare ett par stykker som drev med det. Blir inspirert iallefall. Du har en kjempefin blogg. Ha en fin uke. <3

  SvarSlett
 34. Jeg har mange Norgesglass,men har ikke mat i noen av dem. De er fylt med telys, sandkakeformer,brodergarn og knapper. På vaskerommet står det to med vaskepulver.Nå skal jeg kjøpe flere og bruke dem som du gjør.Natti,natti.

  SvarSlett
 35. Hurra for Norgesglass - det bruker jeg også + noen slike franske.

  SvarSlett
 36. Hei!
  Jeg tenkte å kopiere denne ideeen din! Men blir ikke glasset veldig varmt? Slik at det sprekker til slutt?

  Ha en fin dag!!!

  Ragnhild

  SvarSlett
 37. Hei!
  Jeg tenkte å kopiere denne ideeen din! Men blir ikke glasset veldig varmt? Slik at det sprekker til slutt?

  Ha en fin dag!!!

  Ragnhild

  SvarSlett