tirsdag 14. juli 2009

Gode råd fra gode damer! / Good advices from good women!Ja, jeg må si det igjen: At jeg er så takknemlig! Dere her inne er så absolutt skjønne og hjelpsomme!
For nå hadde jo jeg (med utålmodigheten min) plantet om noen avleggere av Dronning Ingrid og Mårbacka. Rett i jorda med dem. Hadde ikke ork til å vente på at de skulle slå rot i vann... Og så var jeg jo så usikker på om dette ville gå bra.

-Og da spurte jeg dere da.
-Og fikk svar vet du!


I have to say it again: that I`m so thankful that the blog-girls are so kind and helpful! The other day I wanted to plant some flowers. But I didn`t know how to do it. Then I asked some question here on my blog, and I got answear, that`s for sure!


Mange svar. Gode råd fra gode damer! ;O)

I`ve got so many good advices from you good women!
Og siden vi her inne har et så stort fokus på å gi hverandre tips og gode idèer og siden
Livs Lyst skal være en inspirasjons-blogg for leserne, vil jeg sende rådene jeg fikk videre til dere!


And because to blog is to inspire and share good ideas, I want to give you the good advices back.

Med fare for at dere alle vet hvordan det gjøres da... Da får dere bare se på bildene og prøve å la dere glede over dem! Men det kan jo faktisk hende at det er noen fler der ute som meg, som ikke helt vet hva som er lurest å gjøre når man skal plante avleggere.


Så her kommer rådene tilbake til dere:
RALFEFARFARS PARADIS: "Når det gjelder avleggere- så står mine i vann- stort eller lite glass spiller ingen rolle- så lenge det er vann i..de må gjerne stå litt varmt. Det går sikkert fint å plante dem i jord- men synes det er enklere når man ser røttene- bare ta tiden til hjelp du."

For the flowers to muddle they can stand in some water for a while. On a warmth place. They can also be plantet directly in the soil.

HESPE: "Angåene avleggerene dine - min erfaring er at de bare kan settes i jord - har iallfall funka helt fint hos meg."

EMMAS VERDEN: "Avleggerene skal rett i jorda..så det er bare å plante i vei ."

The small flowers can be put directly in the soil.

MARIA:
"Jeg pleier å sette avleggere fra pelargonier i vann i ca. en time, og så rett i jord. Funker hver gang ;) Det er et tips fra en eldre dame med grønne fingre, og det rådet har jeg hatt stor nytte av selv :) Så prøv å sett de i jorda, og ikke la den tørke helt ut."

I usually tend to put the flowers in water for one our and then directly in the soil. Works every time. This is a tip from an old woman who are great with flowers.

MONI: "Mormoren til min kjære pleide alltid bare sette avleggerene rett i jord, så plant i vei du."

My dear grandman used to put them directly in the soil.

CARINA fra MADE IN PERSBO: "Pelargonsticklingar får rötter i vatten såsmåningom men det kan ta rätt lång tid. Däremot går det utmärkt att sticka dem rätt i jorden och sätt gärna en plastpåse över med små hål i så att jorden hålls fuktig tills den rotat sig."

The flowers will get roots when they are standing in water, but it will take some time. And it will also muddle in the soil. You can also put a plastic-bag over with some holes so they can breath.NINA I PARADISET
: "Du må uansett knipe av blomster og blomsterknopper av stiklingene, og sett de rett i jorden, gjerne med en plastpose over, for å unngå uttørking!
(klipp av hjørnene sånn at du får ventilering)
Plasseres lyst, ikke direkte sollys.
Jeg bruker også vermicullite eller perlite i jorda, for å gi den mer luft. Kjøpes på gartneri."

You have to take of the flowers and put the rest in the soil. Put a plastic-bag over. Snip of the corners for ventilation. They shall stand in the light, but not in directly sun-light.

HAUST: "Eg set alltid mine pelargoniastiklingar rett i jord (brukar så-/kaktusjord frå Plantasjen til stiklingane mine), og det går kjempefint."

CATHRINES KREATIVE HJØRNE: "Avleggere - det tar tid det med at de skal få røtter. Jeg bruker ofte et mørkt glass, inbiller meg at det hjelper (?). Men å plante rett i jord kan også gå bra."

Put them directly in the soil. Then they will muddle.


ANEMONE: "Jeg har hørt at pelargoniastiklingene ikke skal ha blomster på seg. Det er sikkert for at de ikke skal bruke enegien sin på å blomstre, men heller på å lage røtter."

You have to take of the flowers so it can use it`s energy to muddle.

Som dere ser, har jeg en liten jobb å gjøre idag.
Stikke ut og klype av alle de vakre blomstene på mine avleggere.
For nå har jeg altså lært at de små grønne trenger alle sine krefter til å slå rot. Så da får blomstringen vente. Og så klart skal jeg finne et fint sted de skjønne rosa blomsterknoppene kan stå og pynte opp!


So, as you can see here, I have to go out and snip of the beautiful flowers. So the plant can use all the energy to muddle.
gleder jeg meg stort til de vokser og gror og kan pynte opp her på min veranda og inne i mitt lille hjem. Dette er klart yndlingsblomstene. Og det er ikke bare jeg som liker dem, det ser jeg jo rundt i bloggene deres og på de gode rådene jeg fikk ;O)

Then I`m looking forward for the flowers to grow big and beautiful. So they can stand here on my veranda and inside my home. And it`s not only me who likes theese, I can see it around in your blogs that you also like them and because of all the good advices I`ve got.

So thank you so much ladies!!

Tusen takk gode damer!!!

Klem fra Liv

14 kommentarer:

 1. Så flott med alle disse gode rådene, mine Mårbacke ser litt tufse ut nå så skal lese nøye gjennom dette :-) Det ligger en utmerkelse inne hos meg. Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 2. Heia Liv!
  Håper sola skin på deg!:)
  Her regnar det idag,men det var full sol og knall varmt igår:)
  Å tusen takk for dei gode råd,desse tek eg med meg!
  Å dine var no søte da:)
  Lykke til!
  Ha ein fin dag vidare!
  Sommarklem frå meg!

  SvarSlett
 3. så utrolig mange flotte råd- nå lærte jeg noe nytt også. Åsså så koselig å skrive dem ned i et innlegg slik at vi også får dem med oss:) Takk takk:) ønsker deg en nydelig dag:) Klem

  SvarSlett
 4. hi liv,
  i love your wonderful pictures, even if i understand no word ;)
  greetings from germany,
  barbara

  SvarSlett
 5. oh liv...now i see the english passages...i´m so blind ;)
  the bad weather makes me nuts ;))))
  hugs,
  barbara

  SvarSlett
 6. Takk for tips :) Avleggere er helt grønn på, så det var til stor hjelp. Jeg har nemmelig planer om å få laget noen jeg også, men har ikke hatt helt motet til å gå igang.

  Vakre bilder!

  Og nesten litt leit å knipe av de skjønne blomstene, men må man så må man...

  Ha en fin dag!

  Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 7. Så mange gode råd du har fått! Jeg har en ganske stor Dronning Ingrid som jeg har lyst til å ta stiklinger av, men var usikker på hvordan jeg skulle gjøre det. Men nå er det jo bare å sette i gang her :))

  SvarSlett
 8. Så fint du vil dele alle rådene med oss!! Jeg lærte ihvertfall noe nytt!
  Lykke til med avleggerne og kos deg!

  SvarSlett
 9. Heisann!!
  Ja er det noe man lurer på så er det bare å spørre iher inne:o)
  Så kjekt...og gode råd får man jo alltid!!
  Nydelige blomster hos deg....og så gøy å lage dem selv...nesten:o)

  ha en fin kveld:o)

  SvarSlett
 10. Så herlig med alle disse gode råd,,,en ting er sikkert bloggedamer er flinke til å hjelpe hverandre.
  Takk for at du sendte alle rådene videre.
  Skal teste de ut jeg også,,,,men det er vel lurt og vente litt for jeg har tenkt og ha de ute til neste sommer.
  Anne

  SvarSlett
 11. Så herlig med alle disse gode råd,,,en ting er sikkert bloggedamer er flinke til å hjelpe hverandre.
  Takk for at du sendte alle rådene videre.
  Skal teste de ut jeg også,,,,men det er vel lurt og vente litt for jeg har tenkt og ha de ute til neste sommer.
  Anne

  SvarSlett
 12. Så fine de blir! Godt med gode råd. Jeg noterer meg dem bak øret og håper jeg husker dem når jeg trenger dem. Jeg kjøpte to flotte mårbacka i fjor, men de døde :( Og nå finner jeg selvfølgelig ikke nye... :( :( Må nok ta en ny runde og leite.

  SvarSlett
 13. oii for en flott blogg du hadde!:)

  Kommer nok å besøker deg mer fremover ja :)

  SvarSlett
 14. Jepp, og vil du ha flere sorter, så har jeg stiklinger etter hvert! ;)
  Kjøpte endel i vår, skjønner du, og alle er lyse & rosa, eller hvite! ;)

  (ligger liste under PLANTELISTER med billedlinker!)

  SvarSlett