onsdag 4. november 2009

GAMMEL TALLERKENHYLLE old dresser


Ja, dere... vi befinner oss fortsatt her inne på kjøkkenet mitt. Det er et par ting til jeg har lyst å vise dere før vi stikker ut i et annet rom.
Yes, we are still in my kitchen. 
And there are a few more things I want to show you.Tallerkenhyllen!
The dresser!


Jeg husker enda at Mamma kom gående med denne. Vi hadde vært på auksjon i et hus i nærmiljøet til Bestemor og Bestefar. Hele huset skulle tømmes. Allerede som liten jente syns jeg dette var spennende. Likevel dro vi andre litt tidligere hjem og etter en stund kom Ma gående med denne søte hvite tallerkenhyllen opp den gruslagte landeveien opp til gården.
I can still remember my Ma came with this dresser under her arm. 
We had been on a auction and this is what she came home with.


Nå er jeg den heldige som har overtatt denne! Og den henger over vasken inne på kjøkkenet mitt.
 Now I am the lucky owner! And it are hanging here in my kitchen.


Jeg har fyllt den med gammelt porselen.
Ingenting av det dere ser her, er nytt. Og jeg digger når jeg kan si det! ;O) Det er så utrolig gøy at folk har tatt vare på sine ting (tross at de kanskje daglig har vært i bruk) slik at jeg kan ta over og bruke dem enda mer! For de står ikke bare til pynt her i hyllen. Nei, de må kunne brukes!
It is full of old porcelain. Nothing of the things you see here, are new.
And I love it! I like so much that people have taken care of the things they 
used everyday so I can use them more. 
Because this is not only a decoration. Every single thing can be used!


Og det er jo vittig å da. Jeg har ikke kjøpt alt dette på en gang. Men har likevel funnet tallerkener, store og små fat som passer i hop. I farge og farsong.
Jeg er på en evig skattejakt og snoker opp ting både her og der. Og det passer sammen!
Dette gjør meg rett og slett litt lykkelig!
Mmmm...
It`s funny... I have not bought all these things at the same time.
But they fits together anyway. 
And it`s a endless journey looking for things who are 
beautiful and it`s a gift when they fits to each other!


På hyllen under, er det gjort klart til julebakst. Eller?... Må innrømme at disse boksene ikke har innhold av kaker. De er så gamle og jeg føler aldri at jeg får dem heeeelt rene. Men de er på langt nær unyttige der de står. De bærer nemlig på pepperkakeformene som snart skal frem!
On the shelf under things are ready for baking. Or...? 
I have to admit that these boxes are not stuff for cookies. 
They are so old and I don`t think I can get them clean enough. 
But I use them for other things. 
Things that I don`t gonna eat. So they are useful anyway!


Jeg har jo fortalt dere om min lidenskap for sengetøy,
(-og jeg tror faktisk at jeg må ut og kjøpe et til i dag... det er farlig for meg å se i slike reklameblader...! Hmf...)
Men lidenskapen er ikke desto mindre for gammeldagse kjøkkenhåndklær. Helst ordentlige gamle, men finner jeg noen nye som har bolsterstriper, får de også en plass i mitt hjem.
Og strikkede kluter og kjøkkenHÅND klær da!
(Dere får en oppdatering over hva som skjer med dem etterhvert!)


Og på hyllen er en kurv overfyllt med kjøkkenhåndklær (som så klart er i bruk) og gamle små skjønne duker!
A basket full of towels who I of course use. And small lovely cloths.


Ja.. mitt lille overfylte kjøkken... :O)
Dette rommet er nok det som best betegner min interiørstil. Gamle lyse 50-talls bondefarger. Opprinnelig kjøkkeninnredning fra den samme tiden. Gamle (for meg:) nydelige ting. Ting jeg kan bruke daglig. Tekstiler i gammel stil. Både kjøpte og hjemmelagde.
My little kitchen denote what kind of interior style I have. 
Light colors from the 50`s. Original furnishings from the same time. 
Things that I love because of their beauty and things that I can use. 
Something bought and something homemade. That`s my style!

Slik det var før...
Jeg kan fortelle dere at jeg mer enn èn gang har ønsket meg tilbake til eldre tider bare for å se og lære litt mer... Og hadde det gått an å kjøpe billett til "svunnende tider"
hadde dere nok sett meg først i køen!

;O) Liv

15 kommentarer:

 1. Nyyydelige ting du har. Vakre farger på vekten og boksene dine!

  SvarSlett
 2. Så utrolig mye fint du har på kjøkkenet ditt,blir helt matt,jeg.....storkoser meg med dine lange og fine innlegg ! Jeg har jo et bestefarhus (som desverre ikke er mitt)...men som rommer så utrolig mye,som fortjener en plass i lyset,i stedet står ting i uthus,og samler støv........det er til å grine over..! Giiiiid det hadde vært mitt,da skulle det jammen blitt en annen dans.....hihiiii :) Og den køen du snakker om...,jeg står bak deg igjen :) Tenk og kunne hatt en slik billett.....Kos deg videre,med eller uten nye sengeklær.....heheee.....jeg så forresten noen nydelige hos Princess,rutete mønster,i duse farver.....!

  SvarSlett
 3. nydleige bilder fra et virkelig sjarmerende kjøkken...
  klem, magny

  SvarSlett
 4. Det er jo som tatt ut av en drøm det kjøkkenet ditt. Vakkert!

  Har du kjøpt de fjølene hen? På loppis?
  Jeg ser og ser etter slike. Men har ikke funnet de enda. En dag tenker jeg... :)

  SvarSlett
 5. Hei!
  Det er ikke så lenge siden jeg oppdaget bloggen din, men jeg har på den korte tiden rukket å bli en stor beundrer av ditt hjem og din stil. Jeg har selvfølgelig lagt deg til i link listen min(håper det er greit?)Og jeg iler inn på bloggen din med engang jeg ser du har postet et nytt innlegg. Noe jeg er glad for at du gjør ofte.
  pr. idag holder jeg på å selge en enebolig, koslig nok her, men for stort for meg og min datter etter at jeg ble alene etter et samlivsbrudd. Håper etterhvert å få kjøpt meg en rekkehusleilighet. Da skal jeg innrede i litt samme stilen som deg. klarer nok ikke å få det så gjennomført, men isnpirasjoen vil være der.

  Ønsker deg en koselig onsdag, håper du storkoser deg på det herlige kjøkkenet ditt... :O)

  SvarSlett
 6. Herlig...og jeg hadde uten tvil vært med deg O=)


  vakre bilder fra kjøkkenet ditt.nydelige ting du har i hylle di..Og de gamle kakaeboksene ser jeg etter også. liker akkuart disse du har her...'Kos deg i ditt herlige kjøkken...*klem Kerstin

  SvarSlett
 7. Du har det så utrolig fint, og får til akkurat det jeg synes er vanskelig. Du klarer å ha mange ting fremme uten at det ser rotete ut. Jeg suger til meg all inspirasjon du gir, virkelig inspirerende å komme innom din blogg!

  SvarSlett
 8. Så många vackra ting du har på kjøkkenet! Nydelig tallrikshylla, och det gamla porslinet är verkligen vackert.

  Hoppas du har haft en fin onsdag!

  SvarSlett
 9. Kjøkkenet ditt er herlig! Et lite tips angående gamle kakebokser er å legge i en kakeserviett, da gjør det ikke noe om boksen ser litt guffen ut inni - syns jeg...

  PS Jeg skal love deg at du skulle fått kamp om å være først i køen på billettsalget tilbake i tid... ;)

  SvarSlett
 10. Så utrolig koselig kjøkkenet ditt er! Mange sjarmerende detaljer. Landlig og hyggelig. Sånn jeg drømmer om å ha det...
  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 11. Nydlege bilete av eit flott kjøkken! Eg er ikkje sikker på om du hadde rukket å kome før meg i den køa, eg er ganske rask til beins;)

  ANita

  SvarSlett
 12. Åh herregud så mycket vackert du har. Blir jätte glad av att se på dina bilder, och får så mycket inspiration till ett mer lantligt kök hemme. Jätte fint verkligen, Hit kommer jag snart tillbaka,

  Stor kram

  SvarSlett
 13. Dette var bare fantastik fint!!!! Her får du til noe jeg synes er kjempevanskelig. Du får alt til å se så innbydende ut!!

  Klem Kari

  SvarSlett
 14. I am a first time visitor to your very lovely blog. I love your mothers furniture and all the lovely white plates. Margie in Ireland.

  SvarSlett
 15. Så utolig mye fint du har samlet opp igjenom. Kjenner med veldig igjen når du sier at du snoker over alt. Jeg er alltid på leting etter gamle sjarmerende ting, Sist helg var jeg innom huset til bestefaren til min samboer som er borte nå. Det har stått tomt en stund. Masse masse fine ting, hele kjøkkene var fult. Synd de bor i nord så vi ikke kan ta med oss ALT hjem.

  Ha en fin kveld videre.

  K-J

  SvarSlett