fredag 28. januar 2011

HUSKER DERE DETTE SKAPET??

Pidestallskapet vårt i dag -  
 Vi fikk det i hus og jeg ville pusse det opp med det samme som den utålmodige personen jeg er... Jeg brukte derfor den første og beste oljen jeg fant i huset for å få tilbake livet i skapets ådring. Det var så tørt. Gjennom dette innlegget fikk jeg flere gode råd av dere. Blandt annet fikk jeg vite at det ikke var lurt å bruke olivenolje på et treskap - det kunne fort harskne. Og brukte jeg ordentlig møbelolje - ville det holde mye bedre og lengre på "fuktigheten" i malingen.

Og som dere ser: skapet er kjempe "tørt" igjen... Heldigvis har det ikke harsknet på noen måte, men det må helt klart få en behandling til! Men denne gangen blir det ikke olivenolje - det kan jeg love. Jeg har nemlig vært ute hos Fru Blaa i Brevik og fått med meg ordentlig oljevoks til møbler fra Ottosson Färgmakeri AB. Så nå tenker jeg det skal bli andre saker!! Jeg skal sette i gang her jeg, så skal dere få se!
Vi knottes!

10 kommentarer:

 1. Kanskje er det lurt at all den gamle oljen blir fjernet før du har på ny olje. Salmiakk løser olje. "Skyll" med rent vann etterpå.

  Hilsen Åshild

  SvarSlett
 2. Er så kjempefint det skapet ditt.Moro å sjå korleis det blir!
  Ha ein fin kveld:)

  SvarSlett
 3. Å, blir spennende. Rebekka er flink, hører du kommer på besøk imorgen. Kos dere :-)

  SvarSlett
 4. Så flott skap du har! Min kusine har et likt, men tror det er litt lysere i fargen.
  Lykke til med oljingen :-)

  Klem Kristine

  SvarSlett
 5. Ja, jeg bor også der. Skulle gjerne vært nedom dere imorgen, men er på Gautefall denne helgen. Nydelig blogg du har :)

  SvarSlett
 6. Hei. Jeg har selv brukt helt vanlig vaselinolje, som man får kjøpt hos vanlig malingsbutikk. Et tips fra en møbeltapetserer jeg har brukt.Billig og greit!! Bruk rikelig på en klut,smør rungt på møbelet. La det trekke inn noen timer eller over natten. Gjenta behandlingen helt til møbelet ikke trekker inn lenger. Tørk da av med en ren klut, det som er overflødig. Lykke til, det var som å trylle for min chiffonier:-)

  SvarSlett
 7. Hej
  Och tack för titten,vilket underbart skåp du har där!!!
  Kram o ha en fin dag.
  Ninni

  SvarSlett
 8. Du har en aldeles herlig og flott blogg!!!!!!!!!!!
  Du har en utrolig flott evne å få frem den gode nostalgiske atmosfæren i rommene dine!!!!!
  Det er bare SÅÅÅÅÅÅ gjennomført!
  Jeg er dårlig med å legge spor etter meg, men jeg følger bloggen din hele tiden :-)))))
  Masse spennende å se...og ikke minst...INSPIRERENDE!!!
  Stå på, du/dere er kjempe flinke!!!
  Lykke til med behandlingen av detee nydelige skapet ditt!
  :-)

  SvarSlett
 9. Hei, i dag fant jeg bloggen din. Så fin den er, masse fine bilder og helt nydelig stil i hjemmet ditt. Her legger jeg meg til som følger. Kikk gjerne inn til meg om du har lyst også. Hilsner fra Wilhelmines blogg.

  SvarSlett