onsdag 19. januar 2011

KAN VI BRUKE DET IGJEN??

Ja, man gjør jo alltid som man vil. Og noen bryr seg aldri om hva trendene sier, de bruker det de syns er fint og holder en knapp på det. Uansett. Jeg må si jeg har lagt messing på hylla de siste årene. Og da jeg flyttet inn i huset sammen med Thomas, kvittet jeg meg med mange ting - og blandt dette flere gamle messinglysestaker. Og nå lurer jeg på om jeg rett og slett angrer litt på det... Men så vet jeg også at det ikke er vanskelig å skaffe seg noen gamle lysestaker igjen. Tror at messinghyllen er nokså full i den lokale brukthandleren. Men hva tenker du da? Har du beholdt messingen? Jeg tenker mest på lysestakene i messing. De som faktisk etterhvert irrer og blir nokså slitte og sjarmerende..?!!

Har du noen i ditt hjem?
Jeg viser litt mer fra vårt hjem i morgen!
______________________________________
English: Are we "allowed" to use it again? Brass. I had put my brass candleholders away a long time ago. But now I`m thinking of using them again. Do you have brass candleholders in your home?! I will show you more of this tomorrow!

25 kommentarer:

 1. Hei
  Nei vet du, jeg har kvittet meg med alle, bortesett fra en stor kandelabre som jeg fikk av en venninne som døde av kreft, den skal jeg aldri kvitte meg med.
  Angrer litt jeg og, for hvis jeg nå hadde hatt messinglysestakene i hus ville jeg spraymalt dem.
  Så hadde jeg så mange forskjellige størrelse, hadde jo vært fint i en gruppe med lysestaker.
  Men er det ikke alltid slik, ting kommer tilbake, bare i en litt annen form, akkurat nå er det zink maling som er helt pop.
  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 2. Eg pakket alle mine vekk i en pappeske og la på loftet... kastet den ikke, for det ante meg at det kunne komme tilbake en gang... ;o)

  Klem,
  Jorunn

  SvarSlett
 3. JAg har mässingsljusstakar i köket,bilder här:http://tvillingmamma-ettkreativtliv.blogspot.com/2010/12/i-en-gammal-lanthandel.html
  :)
  Inte så förtjust i mässing,tonerna tilltalar inte helt...men,i köket passar dom ypperligt! :)

  SvarSlett
 4. Jeg har noen få som jeg synes er veldig fine...og de passer inn blant gamle ting...som sagt..synes en at en ting er fint..så er det bare og ha det:)
  klemklem

  SvarSlett
 5. Jeg har spart på både messing og kobber sakene mine...

  Det kommer igjen..

  brukte messing stakene mine til jul..

  Klemmer O=)

  PS::grattis med repotagen ..du er så flink O=)

  SvarSlett
 6. Kan bare fornye de vet dere :O)
  Se link:
  http://malingsdamene.blogspot.com/2010/05/lei-den-blanke-messingen.html

  mvh Heidi

  SvarSlett
 7. Jeg ryddet vekk messingen for noen år siden, men for litt siden kjente jeg at det faktisk rykket litt i messingen. Lurte på å ta noen fram til jul. Gjorde det ikke, men det ligger og lurer, så neste jul...
  Det finnes masse messing på bruktmarkedet, men så vidt jeg ser, har en del holdt seg stabilt i pris. Dette gjelder vel særlig de helt gamle stakene + Biedemeyer og jugend.
  Jeg pusser mine. Synes jeg hører okkingen fra gamle bestemødre og tanter om de skulle se en upusset stake! I min ungdom jobbet jeg litt som hjemmehjelp. Én skulle ha pusset alt sølv og messing en gang i uka. SÅ besatt er jeg likevel ikke.... *s*

  SvarSlett
 8. Hei Liv! Jeg har ingen,og har aldri hatt noen, for jeg har igrunn aldri likt "gull", fargen gull/messing altså.. :-) Men det er som du sier, de er nok ikke vanskelige å få tak i, om du sprayer dem, og angrer.. :-) Ha en koselig kveld! Klem

  SvarSlett
 9. Eg har også lurt på om eg skulle leite etter messing i brukthandelen, det ER faktisk ikkje så verst med upussa messing! :)

  SvarSlett
 10. Hei, ja det gjør det helt sikkert. Messing vil komme igjen...Selv har jeg kun noen lysestaker, men mannen her i huset kjøpte med seg en hel del da han var med meg på loppistur til Sverige i fjor..Både messing og kobber.Skal bli spennende å se...Butikken åpner ikke før 15 April, så jeg koser meg hjemme om dagen..

  SvarSlett
 11. Hei,

  tusen takk for koselig melding på bloggen min :)

  Skjønner at du angrer på at du kvittet deg med disse, ja - vakre er de. Før eller siden blir alt trendy på nytt, hadde aldri trodd at jeg skulle komme til å like 60-tallsretro foreksempel, men joda.På den annen side kan man ikke ta vare på ALT - da drukner man jo i ting etterhvert.

  Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
 12. Hei!
  Jeg har noe messing, ikke mye men...har blitt mer glad i det det siste året, før kjøpte jeg messing og sprayet de i en annen farge, men nå har jeg faktisk en lysestake og en stor sil som jeg blir mer og mer glad i. Rart det der med at smaken forandres :-)

  SvarSlett
 13. spennende tema... ja eg er en av dem som har lagt messing på loftet, men har tatt frem noe, forskjellen er nå å kombinere med andre metall eks flere typer lysestaker på samme fat...
  og IKKE blankpuss messingen...!!
  klem¨¨¨*

  SvarSlett
 14. .....jeg vet ikke om jeg tør si det en gang.....men jeg kvittet meg med de jeg hadde for noen år siden. Likte de rett og slett ikke...

  Klem

  SvarSlett
 15. Mässing är så fiint:)

  Helst många många mässingljustakar
  tillsammans är så vackert.

  Kram, Annaleena

  SvarSlett
 16. Här händer det hela tiden saker i rasande fart, så kul! Så roligt att du nu jobbar med det du trivs med och helt klart är det ju rätt människa på rätt plats!
  Den där norska tidningen har jag aldrig sett men den ser verkligen ut som en tidning som skulle falla mig i smaken.
  Mässingsljusstakarna har vi en hel del av... :-) de blir fina om man sätter många i grupp men det var nog också en tid när jag inte köpte mässing, men så är det inte numera :-)

  SvarSlett
 17. Hej. Jaaaa jag älskar mässingstakar! De har en så otroligt vacker patina.
  Tack, va gullig du är, som skriver så om mig, att jag inspirerar.
  Du inspirerar mig väldigt mycket med.
  Du får jätte gärna låna en bild o länka.
  Ps åh va kul att du har med ett reportage i tidningen.
  Kram Anna

  SvarSlett
 18. Hei Liv.
  Grattis med reportasjen! Stilig at bloggen har gitt deg disse mulighetene.

  Jeg er vel av de som faktisk liker messing, men kan ikke si at jeg har så veldig mye. Et par lysestaker her og der. Jeg vil ikke kvitte meg med det!
  Men jeg liker dem best hvis de er skikkelig irra og slikt... mest mulig slitt blir best ;)

  Klem Madelén

  SvarSlett
 19. Jeg føler jo at messing er litt på vei tilbake, eller? Det er jo forskjell på stilene i messing-land også men armaturer o.l. i dette metallet står i allefall høyt på min ønskeliste:)

  Kirkestaker og slikt er vel også i messing eller?

  Synes i allefall disse var vakre og skjønner godt at du angrer på det:)

  Klem,Hanne

  SvarSlett
 20. Klart vi kan bruke det igjen - og dess fler i blogglandia som tar det i bruk, jo fortere er det trendy igjen :)

  For meg handler det mer om form enn farge. Jeg har brukt sinkspray på boks på en femarmet og trearmet messingstake, og fått litt endring på dem. Har et sett med to gamle messingstaker som er veldig fine, og som jeg er veldig glad i mønster og fasong på. Kanskje jeg viser de fram en dag :)

  Moccamamma :)

  SvarSlett
 21. Jepp, har to store tunge messingstakar som står framme, og har gjort det i maaange år. Ein del har eg pakka vekk, reknar med dei skal fram igjen om ei stund...For tida ligg dei i ein kasse i kjellaren ilag med diverse kopar og små blå flasker mm.... Har ikkje tenkt å spraye eller male dei. Slike prosjekt har eg prøvd før, Det blir berre "jalla", og eg angrar etter ei stund. Nei, her skal det vere ekte ;-), enten det er messing, sølv, sink eller andre kulørar, så får det heller ligge på vent ei stund, når eg er litt lei, eller det er litt "ut".

  SvarSlett
 22. Her har vi plass til lagring. I tillegg til husets egne har min søster fylt opp en hylle til med messingstaker kjøpt på loppemarked. Så vi kan dekke langbord til 100 med messing.

  Jeg er nok for gammel til å følge trender, tenker jeg.

  SvarSlett
 23. Jeg ga bort all messingen vår for en stund siden. Det skulle jeg selvsagt ikke ha gjort :( Nå kunne jeg jo ha gitt dem en makeover og et nytt liv. Men, jeg trøster meg med at det kom til et godt hjem hvor det blir satt pris på som det er :)
  Når jeg tenker meg om så var det kanskje rett og slett lurt at jeg ga det bort slik at jeg slipper å tenke på at jeg skulle ha gjort noe med det. Hodet mitt er fullt av så mange andre prosjekter også, så det er vel egentlig greit at messingen er ute av huset ;)

  SvarSlett
 24. Heisann!!

  Her er det fritt for messing..Alt er gitt vekk eller kastet for mange år siden,men ser at brukt butikkene har mye av det..

  ha en fin torsdag!!

  Klem Linda:)

  SvarSlett
 25. Jeg har ingen, de jeg hadde ble sprayet hvite eller i sink :)
  Liker det best, ikke så glad i messing.. men kan jo hende det hadde funket her også.. hvem vet ;)

  Ha en fin Torsdag,
  Klem Jatte♥

  SvarSlett