lørdag 15. oktober 2011

PORSGRUNN BYMUSEUM

I går pakket vi med oss en hel del utstyr (reportasje) og entret selveste Prestegården på Porsgrunn museum. Så spennende og gøy å traske over dørstokkene inn til de vakre rommene her! Dette fantastiske huset var prestegård helt frem til 1950-tallet! Dèt syns jeg var sprøtt. Tenk at folk levde i disse omgivelsene frem til så nylig.

Nå er det i alle fall kun museum. Men ikke et dødt et - her ser det ut som tjenestefolk og familie akkurat har gått ut et ærend. "Nybakte" brød og "ferske" kaffebønner ligger utover kjøkkenbenken og barnas leker ligger på kjøkkenbordet. Det er fortsatt "liv" i den gamle prestegården når besøkende får en omvisning her.

1*Vakre tapeter i finstuene og på soverommene. Interiør fra 1700-tallet.
2*Ubs! Hodet mitt i speilet .... hihii...
3*Her har noen akkurat stått opp. Pysjamasen ligger i en krøll på sengen og tissepotten...
Fysj! Den skulle vært tømt! ;O)

***
Pictures from the local museum here in my town. Yesterday I took some pictures here for an article in a norwegian interior magazine. The rectory was a lovely place for a location!

8 kommentarer:

 1. Så flotte bilder av et fantastisk sted!

  Er på jakt etter en slik kjøkkenvekt foresten, og nå føler jeg at jeg ser bilder av slike vekter over alt, men ikke snakk om at jeg finner en der jeg ferdes, hihi;-)

  Gratulerer med finaleplass hos NIB, vel fortjent!

  Ønsker deg en strålende lørdag!

  SvarSlett
 2. Nu slog mitt hjärta dubbelvolter! Precis min stil detta, något jag eftersträvar i vårt gamla hus också. "Herrskapsstilen" kallar jag den. Tack! Var kan vi se reportaget sedan?
  Eija

  SvarSlett
 3. Nydelige bilder. jeg liker så godt at står fremme, det gir en ekstra dimensjon og man begynner å fantasere over de som har bodd slik:-)

  SvarSlett
 4. Ett helt underbart hus och väldigt vackra, stämningsfulla bilder också! Så där borde man leva...

  Ha en fin helg!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvarSlett
 5. det e charm med det gamla och det finns alltid en historia bakom den

  SvarSlett
 6. Nydelige bilder!!
  Klem fra Millie-Moi

  SvarSlett
 7. Hermoso post, me encanta tu blog.
  Dulce Cattaneo

  SvarSlett