søndag 16. oktober 2011

Stolt husmor introduserer:

 Hjemmebakte flatbrød!

Ble så inspirert etter museumsbesøket at min Ma og jeg satte i gang med flatbrødbakst samme dag.
Vi har stekt dem på takke og jeg liker dem litt ekstra tykke. Da blir de så knasende og gode.
I går ble det spekemat med gode venner og jeg har også spist dem som "ost og kjeks".
Nyyydelig om jeg får si det selv ;O)

Oppskrift sa du?

1 liter melk
1 ts salt
ca 1/2 kg rugmel (grov)
ca 1/2 kg sammalt hvete (fin)
litt hvetemel

Kjevles ut til tynne (eller litt tykke) leiver
Stekes på takke (ikke for sterk varme)
Snues jevnlig (ikke brunstekt)
Legges i stabel

Oppskrift fra Langedrag leirskole. 
Jeg har jobbet som lærer i mange år og på Langedrag laget vi flatbrød med elevene.

***
Vil du lese om annet spiselig på Livs Lyst?
Trykk LIV LAGA og SPISELIG oppe i rullgardinen

22 kommentarer:

  1. Hei, Så kult! Baking på takke er morsomt. Kanskje min kokebok om takkebakst er noe for din kokeboksamling? Søndagsklem Siv

    SvarSlett
  2. Flink du er, søte Liv!:-) De så virkelig gode ut. Det hørtes både godt og koselig ut med et slikt måltid!
    Takk for oppskriften!
    God søndag!:-)
    Klem:-)

    SvarSlett
  3. De så jammen gode ut!
    Hadde vært fristende med flatbrød og lapskaus i dag :)

    SvarSlett
  4. De ser gode ut, også :) Flink du!

    SvarSlett
  5. Hjemmelagde flatbrød er kjempegodt, men jeg har ikke laget selv siden jeg gikk husmorskolen for 30 år siden..
    Og siden du har lagt ut oppskrift tror jeg jammen jeg skal prøve det, for takke har jeg(selv om den blir mest brukt til svelesteking).. :)

    Ønsker deg en fortsatt fin søndag.

    SvarSlett
  6. Fiiine bilder og de så kjempegode ut !! :)

    ha en deilig søndag!

    Klem :)falguiss

    SvarSlett
  7. Mmm.. så godt det så ut da!! :P

    SvarSlett
  8. Ser nydelig ut! Takk for oppskrift!

    SvarSlett
  9. Åhh så herlig det så ut. Flotte bilder. Fikk en sånn kokebok følelse der du :-).

    SvarSlett
  10. De så supergode ut!! :-) Flink du! KLEM

    SvarSlett
  11. Regne med at spekemat smakt fortreffelig.. Alltid arti å lag litt sjøl - men flatbrød har jeg aldri prøvd meg på...
    Klem Mari Johanne

    SvarSlett
  12. Så nydelige de var, og så så de kjempegode ut.
    Du er flink :)

    tine

    SvarSlett
  13. Ååååååå dom såg riktigt goda ut!!!
    Va duktiga ni är!

    Ha en bra kväll...

    Kramkram Lotta

    SvarSlett
  14. Thanks for another good post.
    For all your international blogger followers, would you consider doing a post about traditional Norwegian meals. I know your respect for all things of your heritage.

    SvarSlett
  15. Åhh..wow..dette så godt ut der, der de ligger på herlig trestettefat !

    Sååå morsomt og såååå flink du er ;)

    god kreativ ny uke ønskes deg ;)

    SvarSlett
  16. Herlige bilder av baksten!! Det så veldig godt ut :-)

    Ha ei fin uke!
    :-)

    SvarSlett
  17. Du har ikke bare en vakker blogg, men her finner jeg alltid noe spennede og nyttig også;o)))
    Tusen takk for all inspirasjon og denne oppskriften som bare må prøves!!

    Klem fra Solveig;o))

    SvarSlett
  18. Wow, så flink du er! De ser supergode ut! Flotte bilder :)

    Fortsatt fin søndagskveld!

    Klem Lene

    SvarSlett
  19. Mmmmm... så fantastisk godt ut :)

    SvarSlett
  20. Herlege foto! No fekk eg skikkeleg lyst på heimelaga flatbrød! Har aldri prøvd å lage dei sjølv, men det er kanskje snart på tide?

    Ha ei god veke! :)

    SvarSlett