mandag 27. februar 2012

GLASSVERANDA OG INNGANGSPARTI

Typisk by-inngangsparti. Tofløyet tredør, murtrapp rett ut i gaten og smijernsrekkverk med benker på hver side. Legg merke til endene på rekkverket. Jernet er bøyet fint inn i en bue og er stødig og godt å ta på.

Vi klarte ikke å holde oss bare hjemme i går da. Det ble en liten "vår-tur" ut i det fine været og vi kjørte utover til sjøen denne gangen. Til Langesund. En koselig liten "by" med trange gater og gamle hus og skjønne grønne dører ;O)

Denne gangen har jeg hengt meg oppi utbyggene. Glassverandaene. Innganspartiene. Så fine de er. Gamle og originale. Skjeve og sjarmerende. De fleste av disse bygningene har en eller annen verneklasse på seg, så her er det ikke mye rom for forandring. Heldigvis syns nå jeg.

Sjekk de gamle rutete vinduene og den smale gamle døren.

I dag er disse gatene dekket med snø.... Men det var vel ikke annet enn å forvente. Her jeg sitter er det også snø, men egentlig er det helt greit for meg. Jeg kan godt ha en fyre-i-peisen-inne-dag til jeg. Det er ikke lenge til våren uansett.

12 kommentarer:

 1. Åh for en sjarm !!
  Nydelige bilder du viser :)

  Nyt din fyre-i-peisen-inne-dag :)))

  Klem Heidi

  SvarSlett
 2. Herlige bilder. ser ut som en riktig idyll :)

  Klem Gitte

  SvarSlett
 3. столько идей ...
  иногда мне хочется спуститься с этажей, ведь я родилась именно в таких домах.
  V.

  SvarSlett
 4. Hei!

  Litt festlig ! Vi har akkurat lik inngang som det første bildet... "By-inngangen) men vi er egentlig litt landlig her vi bor. Vårt var opprinnelig skolehus!
  MEN: Jeg savner et lite overbygg over inngangsdøra! Det er litt tungvint å pynte utenfor når vestavinden står på og når det snør blir jo denne inngangen helt snødd ned!

  Ellers må jeg si at du har en fantastisk bra blogg! One of the favorite!!!!! :-)

  God uke!
  Kari

  SvarSlett
 5. Så koselige bilder fra Langesund! Det var jo nydelig vær i Bamble i helgen - men i dag var det jo noe helt annet... Men i Norge kan vi jo ikke fovente fint vær hele tiden (men man blir stadig overrasket over så store forandringer fra dag til dag).

  SvarSlett
 6. Vilka fina hus! Älskar glasverandor:)

  Ha en trevlig vecka,

  Klem Jenny

  SvarSlett
 7. Ahhh vilken urläcker grön dörr och ingång!!! Och bilderna fr alla dina reporatge och så köket, det tröttnar man aldrig på, så himla fint!!! Ang den kudden /Puten så kanske Gruvgatan 13 har dem kvar, sänd ett mail så kanske de kan sända! info@gruvgatan13.se

  Annars ska jag forska vidare var du kan hitta dessa, återkommer=) Mari.

  SvarSlett
 8. I love seeing photos of your beautiful country! Thank you for sharing these pretty homes with us today! Hopefully spring will show her face soon! We're still waiting here in Michigan, too! :)

  xoxo laurie

  SvarSlett
 9. Nydelige bilder av husene i Langesund.

  Mange flotte og inspirerende innlegg på bloggen din.

  SvarSlett
 10. Currently there is high demand for an glass verandas in market...looking forwards some attractive interior designs of glass verandas.

  SvarSlett