torsdag 23. februar 2012

MALINGEN HAVNET I:

 Malingen havnet i skapet.
Jeg måtte bare ha litt farge inn i stuen vår nå. Syns det har vært litt fargeløst her. Så får jeg håpe at dette ikke bare var et vårlig innfall og at jeg blir lei etter noen måneder. Egentlig tror jeg ikke det, for jeg har nemlig malt i en ny nyanse av min yndlingsfarge: den lyse, lyse grønne. Nå er den snart en signaturfarge i alle rom. Mangler vel et lite innslag på kjøkkenet, men det går jo an å gjøre noe med ;O)

Fargen er veldig lys og står i en svak kontrast til innholdet i skapet. Den er fin til gammelt hvitt porselen.

I tallerkenhyllen står det også et lite lysegrønt innslag. På spisebordet ligger det en gammel duk med lysegrønne detaljer. Det skaper helhet. (Se det øverste bildet.)

Jeg har egentlig et litt ambivalent forhold til dette skapet. Det er utrolig praktisk og rommer en hel haug, men det hadde kanskje passet best i et "fransk landstil" - hjem? Hvis dere skjønner. Og fransk landstil er fiiiiint, men vi ønsker jo et mer norskt preg her i heimen. 

Men jeg tør påstå:
Et gjennomført hjem - er ikke gjennomført.
Variasjon og personlig vri må til.

Så jeg beholder skapet inntil jeg evetuelt finner et som kan erstatte det med tanke på både det praktiske og estetiske. For jeg syns det ble litt koselig også nå, med den lysegrønne fargen inni.

27 kommentarer:

 1. Liv!, Du kan bare sende skapet til meg, selv om jeg ikke praktiserer fransk landstil men mer sånn norsk, svensk, dansk, fransk landstil. Jeg skal fint finne en plass til det ;) Iallfall så har du utrolig mange fine ting og detaljer. Inspirerende å lese og ikke minst å se...fin reportasje i siste Lev landlig også forresten! Den fikk meg til å endevende et helt rom. hi-hi Klem:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi. Ja, dette skapet...

   Så gøy at du ble inspirert av en av reportasjene!

   Slett
 2. Bare helt nydelig vakkert...:) Grønt er en takknemlig farge i interiør - tar opp planter og naturting på en sjølsagt måte....:) Fin dag til deg - her blåser det og hjorten har gnagd barken av det største epletreet - livet på landet har sine utfordringer.... klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe. Den hjorten altså. Det har jeg hørt av noen venner også. Elgen og rådyrene spiser opp alt av nysådde frukttrær.... Det er en utfordring da!

   Slett
 3. Vakkert skap og flott farge :)

  Ha en flott dag!

  SvarSlett
 4. Åh det blev jättevackert Liv!!!
  Nu fick jag lust till att måla vårt nya köksskåp inuti också ;)

  Kram och ha en fin dag!
  Mia

  SvarSlett
 5. Superdeilig farge!!!!! Det er en slik en man har lyst til å spise opp!

  God dag til deg!
  Kari

  SvarSlett
 6. Nydelig nydelig nydelig :)
  Blandingen mellom hvitt og gamle møbler er så fin.

  SvarSlett
 7. Nydelig farge!!

  Fant bloggen din nå -og falt helt for stilen din!!
  Jeg er litt der at jeg ikke lenger er fransk landstil.. men heller ikke noe særlig annet heller!
  hehe.. på stil-let altså;-) Nordisk stil kanskje?

  Legger meg til som følger. Skal bli spennende å se:-)

  -Therese

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig at du fant bloggen min!
   Gøy å være på stil-let da. Du finner din personlige. Det er det som er spennende. Ikke den kopierte, men den personlige. Så blir vi så klart inspirert av hverandre. Det er jo liksom det som er meningen med all denne bloggingen i alle fall. Hihih.

   Lykke til i din søken etter ny stil!

   Slett
 8. Hei til deg,syns du er veldig tro mot den gamle stilen dere har,men den lampa i taket,den skurrer veldig.Vet det har vært tema flere ganger,men syns den blir helt
  feil,i alle fall i stua.Men fargen i skapet er nydelig til de gamle tinga,-

  SvarSlett
 9. Dette ble kjempefint... nydelig farge..og grønt er virkelig skjønt =))

  ha en fin dag

  Kerstin

  SvarSlett
 10. Herlig farge! Vi har en ganske lik farge på soverommet på hytta! Svalt og frisk følelse.

  Liker godt at du har tatt igjen fargen i små ting. Nydelige fat i tallerkenhyllen.

  I min nyoppstartete blogg går det i dus rosa for tiden.

  SvarSlett
 11. Så flott det ble med den fargen inni skapet, akkurat passe diskré, sånn at ikke all oppmersomheten rettes dit. Ser ut som det er laget slik i utgangspunktet. Synes skapet ditt er flott jeg - liker slike brytninger og overraskelser jeg. Også elsker jeg Marie-servicet ditt!!! Var så heldig å arve kaffesett til 6 - ingen andre ville ha det!!! Kikker stadig på loppis og i bruktbutikker etter flere deler. Hittil har jeg funnet fløtemugge og et lite, ovalt fat - leter stadig... Kos deg med "vårskapet" ditt!!! Og du, hvordan går det med vaktlene deres??? Strålende dag videre ;~)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har jeg Marie-service? Hehe. Hvem av servicene er det? Man har ikke akkurat full kontroll ;O)

   Vaktlene har det superbra. De legger ca 1 egg hver dag og vi får samlet opp til en eggomelett av og til. hihihi. De sitter ute i luftegården sin og surrer hele tiden nå som det har blitt så god temperatur. Inne i huset har de varmelampe, så der holdt de hus på det kaldeste i vinter. Men det er faktisk også utrolig hvor mye kulde de tålte. De satt ofte ute da også, selv om det var mye lunere inne i huset.

   De er veldig skjønne og gjør på ingen måte noe skade eller bråker for naboer. De er bare veldig skjønne rett og slett!

   Slett
 12. Det ble kjempefint!!

  Og syns det skapet er helt nydelig, veldig fint og lyst :)

  Jeg begynner å få en idè til en skjenk her på spisestua min, for den jeg vil ha, er det ingen som lager.. ;P Så da må man lage den selv. Fint å ha en snekker til mann!

  Ønsker deg en flott torsdag

  SvarSlett
 13. Hei::))

  ikte så godt den grønne fargen. Hva heter den?

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet du, den grønne fargen blandet jeg til selv.... Kjøpte i utgangspunktet farge: S0510-B70G, men den var alt for skarp. Den ble nesten sånn badebasseng blå/grønn om du skjønner.... det er så supervanskelig å finne en farge ut fra de små fargekartene. Jeg gir nesten opp. Så jeg blandet til med masse hvitt!!

   Det er desverre alt jeg kan hjelpe med... ;O)

   Slett
 14. Veldig fint med den helt lyse grønne fargen i skapet. Det ble enda mer spennende og det gav mer dybde til møbelet. Det serviset med grønt på var også utrolig flott sammen med det hvite.

  Masse hilsener fra Eva.

  SvarSlett
 15. Så vakkert Liv.
  Hadde tenkt tapet bak i skapet mitt, men nå tror jeg jammen meg jeg skal male.
  Så effektfullt av lite inngrep.
  Flinkis
  Randi

  SvarSlett
 16. Den grønnfargen der er nydelig! Så sart..

  Skapet ble kjempeflott!

  SvarSlett
 17. Det ble kjempeflott, Liv! :-) Ønsker deg en finfin helg! KLEM

  SvarSlett
 18. What a beautiful change! That color looks like a robin's egg! So soft and pretty! What does "Enskt" mean? Nordic? Gorgeous photos as usual!!! :)

  xoxo laurie

  SvarSlett
  Svar
  1. Hm... Where did "ENSKT" show up? I was looking in the text now. It´s not a norwegian word. Please tell me where you found it, and I will try to explain! ;O)

   Slett
 19. Du har Marie-service ja, ihvertfall deler av det - er de lysegrønne fatene dine med gull, fra Figgjo - nydelig er det, synes jeg... Så artig å høre om vaktlene, og så genialt at det går an å ha de selv i byen. Koselig med dyr og så artig med omelett fra "egenproduserte" egg da. Gleder meg til å følge dere videre... ;~)

  SvarSlett