torsdag 1. mars 2012

VERDENS BESTE?

 Skal det være en liten smakebit?
Jeg har baket boller igjen. Jeg er så fornøyd med det skjønner dere for jeg har aldri vært noe flink med slike ting. Det vil si; jeg har nesten aldri baket noe som helst. Men ønsket har vært der og nå tør jeg litt og litt. Og for dem som har fulgt Liv på Livs Lyst en stund, vet at hun nå øver seg på å bli en god husmor. Da følger bollebaking med! Hihihi.

Og når jeg til og med klarer å "videreutvikle" det hele, da blir jeg litt ekstra stolt og rett i ryggen. 
Jeg skal forklare: 

 Min Ma baker så klart de aller beste bollene i verden. Det er vel slik vi alle opplever det. Bollene og de hjemmelagde kjøttkakene. De vi husker fra barndommen. På samme nivå som "faren min er den sterkeste i hele verden" så er Mammas boller de aller beste i hele verden. Dere skjønner?

Så klart det måtte bli hennes oppskrift jeg skulle jobbe med. Den har fulgt henne siden hun var nygift og nå er det jeg som er nybegynneren og lager min vri på den. Jeg pensler ikke bollene, for jeg liker det "tørre" utseende. Og denne gangen laget jeg også boller med sjokoladebiter i. Nam... Men det var helst dette jeg tenkte på da:

Jeg har lagt til en ingrediens. Nemlig vaniljesukker. En liten "dæsj" av det i deigen, gir nydelig smak på bollene. Så har vi liksom enda en variant. Jeg trenger jo ikke gjøre det hver gang. Jeg skulle også hilse og si fra min Ma at denne oppskriften kan brukes til grunnlag for nesten all gjærdeig-bakst. For eksempel kringle, kanelstenger, skolebrød...

Jeg skulle bedt dere alle hjem for en smakebit, men siden ikke det lar seg gjøre, kan dere jo kanskje teste ut oppskriften selv en dag ;O)

16 kommentarer:

 1. Mmmm... Ja, tester de så gjerne : )
  Nydelig Lyse boller med stor L -det er viktig ; )
  Så flink husmor, så!
  -Her skinner sola godt og det var 18 (!) varmegrader sist jeg tittet.
  Utrolig!

  Ha en fortsatt fin vår dag.
  Klem : )

  SvarSlett
 2. Mmmm... NÅ fikk jeg også lyst å lage boller:)

  Ha en fortsatt fin vårdag, her skinner solen og det er virkelig vår i lufta:)

  *Marita*

  SvarSlett
 3. Hmmm så gode de ser ut :) Men vaniljesukker i bolledeigen har jeg aldri testet ut. Gjett om jeg skal prøve det neste gang jeg baker ;)

  SvarSlett
 4. Har samme oppskrift etter min morrmor. Prøv med 2 pk. ferksgjær, de blir enda flottere:)

  SvarSlett
 5. Mmmmmmm,nam,nam.......du vet å friste en svak "bollesjel"......hihiii :) Så veldig gode ut,så du takler nok husmor-rollen veldig bra !!! Og du.......om du vil prøve en annen variant,bank de litt flate,legg en teskje Nugatti på,og pakk den som en liten pakke,med skøten ned på bakebrettet........nydelig å ta med ut på tur ! Til gården deres,for eksempel.......hihiii :) Sikkert mange småfugler,som blir glade om nebbet,når de finner en liten nugattiklædd på trappen,etter at dere har reist hjem.....tror du ikke ? Kos deg,med mann og pus ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy å få enda flere tips på hvordan man kan gjøre med disse bollene. Fikk en hel haug med andre tips også på facebook i stad også. Morsomt!

   Slett
 6. Både så og hørtes veldig deilig ut!
  Og ikke minst - Jeg må bare prøve.
  For Vaniljesukker er den "hemmelige" ingrediensen i min vaffelrøre. ;o)
  Titti-klæmm!!

  SvarSlett
 7. Så vackra bilder... och så gott det såg ut!!! :))

  Önskar dig en mysig fredag!
  Kramar Sofia

  SvarSlett
 8. Hei. Trudde eg skulle finne nr på den lysegrønne malinga di her ein stad, men leiter nok ikkje riktig. Kan du hjelpe meg?

  SvarSlett
  Svar
  1. Klart det! ;O)

   Sjekk RESTAURERING og FARGEKODER oppe i rullgardinen. Der finner du koden på den lysegrønne fargen.

   Lykke til med maleprosjekt og ha en fin dag!

   Slett
 9. DEt så godt ut <3
  Fikk lyst på boller selv :-)
  Ha en flott dag!
  Klem Nina

  SvarSlett
 10. Hei, trudde eg skulle finne nr på den grønne malinga di innpå her... Men finn den ikkje. Han du hjelpe meg?

  SvarSlett
 11. Ser helt fantastisk gode ut!! En annen ting: har du html koden for å lage en meny om du har øverst? Kjempefin!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den menyen knotet jeg så utrolig med... Jeg fant noen "oppskrifter" på nettet og prøvet meg frem utfra det. Jeg tror ikke jeg fant den enkleste akkurat....
   Desverre husker jeg ikke hva den siden heter der jeg fant oppskriften, men jeg søkte i alle fall på "roll-down menu". Ikke til mye stor hjelp desverre, men kanskje du finner en side som er enklere å finne ut av?!

   Lykke til i alle fall!

   Slett