fredag 27. april 2012

FØR-ETTER-BILDER kjøkken

Så gøy at dere likte kjøkkenet vårt og tusen takk for overveldende og oppuntrende kommentarer! I går var det så vidt jeg har fått med meg rekordmange her inne. Over 3000 besøk. Inn på vårt lille kjøkken!! Hahaha. Så gøy! Tusen takk for at dere ville ta turen inn på Livs Lyst.

I dag byr jeg på litt før-etter-bilder av den sammen kjøkkenkroken dere fikk se i går. 

Kjøkkenet vårt var i utgangspunktet helt fint syns jeg. Fin innredning i heltre fra Ikea og jeg liker jo så godt den mørke brune fargen. Særlig på gamle detaljer da. Men så skilte dette rommet seg så ut fra resten av huset og den stilen Thomas og jeg har lagt oss på; Interiørstilen med røtter i norsk tradisjon og de lyse fargene fra 40- og 50-tallet.
 
Derfor valgte vi å male. Dessuten er selve kjøkkenet her nede i første etasje i 1900-stil. Høyt under taket, store lister og perlestaff (type panel) på veggene. Den er litt mer "elegant" enn den enkle faspanelen (annen type panel) som er brukt i andre etasje som ble innredet noen tiår etter. Derfor passer det med fyllingsdører på skapene her nede og vi ville ikke bytte ut innredningen. Vi vurderte jo å bygge Tila-skap, men slo det fra oss med grunnlag i det jeg nevner her. Dessuten ville jo så klart det bli både mer tidkrevende og dyrere. Og vi ønsket ikke at dette skulle koste all verden. Kjøkkenet var jo i utgangspunktet nytt og fint og vi har nesten ikke byttet ut noe i denne kroken. Nå er vi veldig fornøyd og vi syns at kjøkkenet harmonerer godt med stilen i resten av huset og man får seg ikke noen store overraskelser når man trasker rundt fra rom til rom.

Se HER hvordan den ferdige kjøkkenkroken ble.

16 kommentarer:

 1. Nydelig Liv, helt nydelig - kan bruke alle superlativ som finnes - så vakkert og harmonisk - og likevel den lille "edge" med den svarte viften og det lille bildet med svart ramme - herlig!!! Bare et spørsmål, hva er kjøkkenbenken laget av - hvit stein? Ser liksom ikke deg/dere for meg med plastikk benk heller... HERLIG FREDAG!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er akkurat det som er saken skjønner du. For platen hadde vi egentlig lyst å bytte ut, siden den ikke er i stein eller heltre. Men nå ble den så anonym at vi velger å beholde den. Av den grunn at det koster både penger og tid å lage ny og den er like hel og "fin" enda. Så den er nok ikke helt etter vårt hjerte, men vi beholder den av "miljøvennlige" grunner ;O) inntil videre i alle fall ;O)

   Slett
 2. Det ble fantastisk fint! Helt Liv-stil og veldig koselig. :)

  SvarSlett
 3. Som mange før meg har sagt så er jo dette bare helt nydelig:) Setter spesielt pris på at dere ikke bytter ut alt som ikke er helt på øverste hylle, men tenker stort/helhetlig, tenker miljø, og er kreative med hensyn til å finne alternative veier mot det helhetlige uttrykket dere ønsker og som er målet: Vet du, jeg tror du får mange tilhengere p.g.a. den jordnære tankegangen - det å gjøre noe med det du allerede har med så godt hell gir mot og inspirasjon til alle oss som ikke har all verdens budsjett eller tid eller snekkerkyndighet - ALLE kan gjøre NOE - og det inspirerer mer enn å vite at om du har masse penger kan du få noen eksperter til å hente ut drømmen din..... Skjønner? Klem og takk for alt du gir:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skjønner jeg og gjør meg glad. Ønsker ikke noe "stormanngalskap" her i alle fall. Man får gjøre noe ut av det man har - det liker jeg godt og gir best samvittighet ;O)

   Slett
 4. Så nydelig og helhetlig det ble!!
  Og jeg har fått masse inspirasjon for hva jeg kan gjøre med mitt "nye bjørke-kjøkken" som var satt inn i huset vi kjøpte ved nyttår.... Som du også skriver: Det er jo helt og ikke noe galt med det - det passer bare ikke inn i resten av huset og stilen vi har her.
  Gratulerer med ett nydelig kjøkken og tusen takk for flotte tips og masse inspirasjon!!
  Ei riktig god helg til dere begge!!
  Titti-klæmm!!

  SvarSlett
 5. Hei, WOW helt enig med deg, farger gir utrolig forandring. Jeg malte mitt røde kjøkken til dus grått og det ble helt nydelig. Forandring gir harmoni:-) God helg:-) klem Siv:-)

  SvarSlett
 6. Fantastisk fin farge!
  Dn skuffehylla di er bare fantastisk *elsk*

  SvarSlett
 7. Takk for svar - var jeg som spurte om benkeplata... Så flott å bruke det man har - mitt hjem ser ut som noe som kommer fra hvert prestegjeld, hehe. Men jeg liker det - noe har jeg arvet, noe er funnet på loftet til familien, noe har jeg kjøpt på brukten eller loppa og noe er nytt såklart... Eller nytt og nytt - har et gulvteppe som begynner å bli litt slitt og kom til å nevne det for min datter på 21 en ettermiddag vi satt og drakk te. Skal du kjøpe nytt da spør hun - nei svarer jeg, kan jo bare snu litt på det så den slitte delen kommer under bordet eller noe. Kan jo ikke bare kjøpe nytt hele tiden heller.. Hun ler og utbryter, men mamma dette teppet hav vi hatt hele livet mitt ihvertfall - og da jeg tenkte meg om kom jeg til at jada, teppet er 24 år det - ikke værst det da, og altså fremdeles nytt for meg... Er det det som kalles å slite det med helsa tro??? God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha- ja den er fin! Koselig å unne seg noe nytt i blandt også, men jeg liker jammen godt at man ikke har behov for det i "hytt og gevær". Herlig å bli glad i de tingene man har og bruke dem til de er slitt. DET liker jeg veldig godt!

   ha en fin helg

   Slett
 8. For et utrolig lekkert kjøkken :) Ble så mye roligere :)

  Liker så godt listene som går langs ved hele innredningen nede, gir en så fin helhet :)

  Nydelig <3
  Og gratulerer med så mange besøkende - en herlig blogg du har :)

  Kos dere med helg og nydelig kjøkken :)
  Klem Lisa:)

  SvarSlett
 9. Hei, WOW - så koselig kjøkken - det er til inspirasjon:-) Flott med åpne hyller med god blanding av gammelt og nytt! Fin fredag! klem Siv

  SvarSlett
 10. Hei!
  For et fantastisk kjøkken det har blitt:) utrolig at det er samme. Liker så godt den fargen du har valgt.
  Drømmer meg bort her:)
  Ha en strålende helg!

  Klem Merete

  SvarSlett
 11. Dette ble utrolig fint, ser ikke ut som det er samme kjøkken! Jorun

  SvarSlett
 12. Det blei så fint atte! Likar veldig godt stilen hos deg og kjenner meg igjen i smaken. Er stadig vekk innom og blir inspirert her!

  ha ei fin mai-veke! Håpar den blir fin.

  Marian

  SvarSlett