torsdag 19. april 2012

SÆREGEN

Denne "skomakerlampen" var Thomas ute og hentet i garasjen her om dagen. Der hadde den ligget nokså lenge. Jeg kan faktisk ikke helt huske hvor og når vi kjøpte den. Godt brukt var den i alle fall. Og grønn. Alt av messing var sortmalt og den hadde ikke ledning. Vi hadde altså kjøpt rester av en gammel lampe. Desverre har vi ikke noen før-bilder av den... Dumt, for det hadde vært moro å se igjen.  Men slik har i alle fall lampen blitt fornyet (og det er Thomas som skal ha æren for det) :

* Sprayet den sort på toppen
*Sprayet den hvit inni
*Satt på en strykejernsledning i stoff
*Tålmodig pusset av sortmalingen og fått messingen frem igjen
*Satt i en gjennomsiktig lyspære (det er viktig og "gammeldags"! ;O)

Det mangler fortsatt en "vaier" fra messingring-til-messingring. Men vi får se. Lampen er ikke så tung. Kanskje den bare får henge i ledningen. (Ps! Taket skal males.) Mer og mer får vi det uttrykket vi ønsker her i vårt lille hjem. "Det enkle er ofte det beste" har vi også tenkt og har nå altså byttet ut Ikea-lampen med denne enkle skomakerlampen som også er mer særegen. Syns vi. Dessuten tar den opp igjen de sorte detaljene som finnes her inne i vårt kjøkken. Det skal dere blant annet få se litt mer av etterhvert. Vi har nemlig et lite (ikke så rent lite heller) prosjekt gående i dette rommet ;O) Juhuuu!!7 kommentarer:

 1. Nok et eksempel på forbilledlig gjenbruk - tenk så mange flotte deler fra brukbare ting som bare blir kasta..... kan bli syk av å tenke på det! Men så var det dette med å ha blikket da - og ikke minst tålmodet...:) Du og din Thomas ser ut til å ha begge deler:) Klem

  SvarSlett
 2. Så flott lampe! Eg likar så godt å kike innom deg og følge gardsdraumen dykkar!

  SvarSlett
 3. Så fin lampe :) litt av en jobb han har gjort da :)

  SvarSlett
 4. Å, Liv, så lekkert! Dette ble veldig bra. Kan se for meg førbildene inni hodet :-) Har jo god trening i det etter noen år i restaureringshelvetet, hehe.
  Marie

  SvarSlett
 5. Stilig! Hvor får du kjøpt sånn lampeledning?? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Clas Ohlson feks. ;O) Det er en strykejernsledning. De har kanskje sånt på jernvarehandlere eller elektriske butikker også?

   Slett
 6. Hei!

  Så fin den ble:) kjempe lekkert! Likte veldig godt den lille hyllen med skuffene:)
  Ha en god kveld!

  Klem Merete

  SvarSlett