søndag 22. april 2012

VERDT Å TA VARE PÅ

 Dette har jeg hatt lyst til å henge opp lenge! Dette lille stativet som man henger kluter og håndklær på. Jeg har kjøpt det brukt (BOMBE!) og det minner igjen om min Bestemors kjøkken da vet dere. Hun hadde jo en sånn og nå har vi også hengt opp et på vårt nymalte kjøkken. DADA!

Øsekaret har også endelig fått sin plass. Det er rart at ting kan bety mye for en. Det er jo bare materialistiske ting, men noen ting bringer med seg gode minner og historier som er verdt å ta vare på. Når jeg lukker øynene og drikker vann av dette øsekaret er jeg tilbake på gården til Bestemor og Bestefar. . Jeg har vært ute og løpt og lekt med mine søsken og er utrolig tørst. Ingenting smaker som brønnvannet på kjøkkenet til Tante Tila da. Det var fast sedvane og var det en ting jeg ønsket fra boet da vi delte, var det dette øsekaret. 

Ser dere litt av hva vi har gjort på kjøkkenet? Jeg gleder meg så til å vise dere alt nå, men det er bitte-litt igjen selv om vi har stått på i hele helga. Men jeg begynner å vise dere detaljer så får dere se helheten til slutt. Det har blitt så fiiiiint syns vi!

17 kommentarer:

 1. hei Liv,
  så nydelig, ja disse tinga vekker minner hos mange, ja hos meg å.
  ha en fin søndag.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 2. Åhh, så fiiint... Husker så godt det med å drikke av øse jeg også - aldri smakte vannet bedre... Den hang på en krok ved siden av en utslagsvask med en grønn gummikant, nede på kjøkkenet hos farmor og farfar, vi bodde i 2. etg. og de i 1. - ser det hele for meg! Takket være ditt innlegg - det var koselig å bli minnet på det, så tusen takk Liv. Vakre håndklær og vakre bilder, som alltid.
  GOD SØNDAG!

  SvarSlett
 3. Hei!
  Så koselig det ble:)
  Ha en strålende søndag!

  Klem Merete

  SvarSlett
 4. Disse stativene er jo veldig praktiske også, i tillegg til å være dekorative! I Lunden var de veldig glad i disse, og til og med på soverommene henger det sånne! Kjempekoselig med ting som bringer fram minner! Tingene er kanskje ikke så verdifulle i kroner og øre, men til gjengjeld så mye verdt for den som kan få tilbake en god følelse som den ellers hadde glemt.

  Ha en GOD søndag :o)
  klem

  SvarSlett
 5. Så koselig ღ ... og herlige bilder
  som alltid, Liv :) Ønsker deg en
  riktig fiiiiiiiin søndag ღ Klem fra
  Mette

  SvarSlett
 6. Husker mormor hadde ein slik som ho hang kluter og handkle på,så kjekkt når ting henter fram gode minner:)
  Ønske deg ein fin søndag!

  SvarSlett
 7. Dear Liv,

  is looks soooo pretty! Shame on me, but I love your knitted towel most :)
  Have a great sunday.

  Hugs,

  Tracey-Ann

  SvarSlett
 8. Koselig!
  Her på gården hang det en slik vannøse ved utslagsvasken, og alle som var innom kjøkkenet tok seg en slurk vann av øsa.
  Jeg har flere klutestativ som det du viser, og synes de er veldig praktiske. Det eldste jeg har ble laget av en ung og pengelens ingeniør i 1924. Han og hans unge frue måtte lage julegavene selv, så han laget klutestativ og hun sydde lommebøker.
  Takk for porten til minnene - Liv

  SvarSlett
 9. HEI LIV,
  så trivelig. jeg har tatt med en gammel ause hjemmefra. den hang ved utslagsvasken og pappa pleide alltid drikke kaldt vann fra springen i den. herlig slitt er den blitt gjennom årenes løp.
  en skatt i mine øyne ;-))
  klem TOVE

  SvarSlett
 10. interesting ... unusual and beautiful. a pleasant evening. Valentina

  SvarSlett
 11. Hei! En sånn øse har jeg tatt vare på fra mine foreldre. Da jeg var liten hang den alltid ved siden av utslagsvasken, og det var jo veldig lettvint å bare stikke den under springen. Tror ingen tenkte på smittefare og den slags selv om mamma'n min var sykepleier. Og så vidt jeg husker ble vi ikke syke heller. Gleder meg til fortsettelsen av innlegget ditt. Ser ut som noe lyseblått og da er jeg solgt. Ønsker deg en fin søndagskveld. Hilsen Berit

  SvarSlett
 12. Nydelige detaljbilder, og koselig historie! :-) Gleder meg til å se mer fra kjøkkenet! Ha en koselig søndagskveld, Liv! KLEM

  SvarSlett
 13. Slikt øsekar hadde mormor og bessen min på hytta - herlig å drikke vann fra brønnen i det:))
  Blir spennende å se kjøkkenet:))

  Klem

  SvarSlett
 14. Ser ut som dere har malt kjøkkenet, ser fint ut ja. Samler på minner fra min bestemors hus jeg også, for der var jeg mye mer enn hos farfar i grunn. Å drikke av ei slik øse er et av mine minner også, har et par slike på kjøkkenet i farfar-huset.

  Gratulerer med overstått forresten:-)

  Maling er vel en av de bedre måter å feire bursdag på, er det ikke?
  Husker jeg stod og malte et av soverommene på loftet i farfar-huset turkis på 40-års dagen min :)) (Feiret en annen dag da.)

  SvarSlett
 15. Så vackert med gamla bruksföremål! Ha en bra ny vecka!

  SvarSlett
 16. Akkurat sånn hadde mine besteforeldre også!

  SvarSlett
 17. Ble helt varm i kroppen da jeg så disse bildene! Just sånn hadde bestefar også, husker så godt at jeg alltid var så nøye med å henge opp kopphåndduken pent etter at jeg var ferdig med å vaske opp inne hos han (jeg var så heldig å vokse opp i hus med kår) og den helt spesielle smaken av metall og vann når jeg drakk fra øsen... Rart hvordan bilder kan trylle frem hva man trodde var glemte minner! Takk for at du ga meg en dyrebar nøkkel inn til mitt barndoms rike!

  SvarSlett