lørdag 5. mai 2012

FARGE PÅ INNGANGSPARTI

Det er vel ikke akkurat noen hemmelighet at jeg er veldig glad i denne fargen. Jada, rødt er også kjempe fint, men jeg snakker så klart om den lyse, lyse grønne. Dette inngangspartiet kom vi over i Gjøvdal. Så herlig! Alt trenger ikke være hvitt på et hvitmalt hus. Hva minner dette innganspartiet dere om og hvor tror dere jeg vil hen nå? ;O)

Joda, til vår egen lille gård. Vårt eget lille innhus der på tunet. Huset med sveitserinngangspartiet jeg drømte om. To røde benker på hver side og hvilken farge tror dere blir på veggen i inngangspartiet? Tipper ikke den var vanskelig heller. Jeg bruker ikke skrive så alt for mye om planene våre på gården. Det meste er så langt frem og det er fort å ombestemme seg underveis, så vi tar det litt med ro på den fronten. Men akkurat dette har jeg lyst å forelle dere. For gården er så fargeløs med disse tømmerbygningene, derfor må jeg ha inn litt farge. Så planen er å la veggen inn mot tunet fortsatt være hvit og så male den lyse, lyse grønne på veggen inne under overbygget, inntil de røde benkene. Tror dere ikke det blir fint?

Det morsomme er jo at folka på nabogården har hatt akkurat samme fargeønske. Her er jo huset gult, men brun/røde lister rundt døren og lyse grønn vegg rundt! For her har det også en gang stått et inngangsparti med overbygg som dere kan se. Gøy!?!!

Denne fargen har vært svært vanlig i sin tid og du kan for eksempel se den HER også.

11 kommentarer:

 1. Hei!
  Her SNØR det i dag, så da forsvant vårfølelsene fort! Men de kommer vel tilbake - vi er jo i skjønne mai måned!

  Ja, jeg ser for meg en anelse GRØNT i inngangspariet, og fargen er også en av mine favoritter! Men Bygårdsmannen så GRØNT, da jeg ville at det nye baderomsskapet skulle males GRØNT, så da ble det lyseblått i steden! - Et bra alternativ da!

  Så herlige at gården ligger ved Telemarkskanalen, ja, da ligger gården faktisk sentralt til, hvis man skal se det med 1900-talls øyne!

  God helg og god klem til dere fra
  Cathrine :-)

  SvarSlett
 2. Hjelpes meg så sjarmerende! Jeg tenker at uansett hva som gjøres så er dette idyll! ;) Men jeg liker tanken din, en spennende kombinasjon, som jeg sannsynligvis aldri hadde klart å kommet på selv. Gleder meg til å se resultatet, om planene ikke endres underveis da - kjenner til den :)

  Ha en super helg!

  //Beate

  SvarSlett
 3. Den lysegrønne fargen er berre smashing! Vi har eit gamalt lite bord som har understell malt i denne fargen (det er faktisk bilete av det i det siste blogginnlegget mitt), og eg er så glad i det! Reine snopet! :)

  God helg!

  SvarSlett
 4. Ja, dette blir fint. Får meg til å tenke på norske folkeeventyr. Beundrer deg for den tolmodigheita du tilsynelatande innehar. Eg er nesten litt utolmodig på dine vegner, hihi.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha - det er bra vet du. Må kanskje stå på litt mer nå da? hihii. Ja, kanskje man skal være takknemlig for den tålmodigheten en har... for slike prosjekter tar jo tid.... Men jeg har i alle fall hittil hatt evnen til å kose meg med tiden vi er der oppe.

   Slett
 5. Hei!
  For noen herlig gamle hus:) og er så enig med deg, den grønn fargen er bare skjønn:)
  Dette likte jeg godt.
  Ha en god lørdags kveld

  Klem Merete

  SvarSlett
 6. Det var vackra förstukvistar......

  SvarSlett
 7. kjempe fin farge :) det er så kjekt å kikke innom bloggen din! Kjempe inspirerende!
  Fortsatt god helg til deg!
  Hilde :)

  SvarSlett
 8. Hei! Eg har lese bloggen din i lange tider no, og dét med stor interesse! Interiørstilen din er fantastisk bra! Du tek så fine biletet, skriv veldig godt og gjer bloggen umåteleg morosam å fylgje med på. Gler meg over kor fin plass de har fengje, og ser fram til å fylgje med på oppussinga! :) Helsing frå Setesdal!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Setesdal! ;O)

   Så gøy at du liker deg her på Livs Lyst. Kjempe koselig!
   Skulle ønske jeg kunne gå inn og hilse på alle som er innom her. Jeg blir så nyskjerrig på hvordan andre lever og bor og ser ut og...ja -hehe.
   Takk for at du la igjen noen ord!

   Slett
 9. Jeg tror det blir nydelig, med det grønne ved inngangspartiet. Jeg har funnet et skap og et nattbord i gamlehuset til bestemoren min på gården. De er i den nydelige grønnfargen. Den og rosa er mine favorittfarger!
  Ha en strålende mandag! Klem fra Anne-Marit:)

  SvarSlett