mandag 7. mai 2012

FORGLEMMEGEI

forglemmegei
I går hadde vi en så koselig dag. En hel dag med besøk! Fra landet ;O) Og se hva de hadde med seg til oss. Ekte gårdsegg fra frittgående høns. Så gøy! Og da vi var ute en tur i det nokså kalde været, fikk jeg en skjønn liten bukett med forglemmegei også. De er så nydelige. Og i helga leste jeg i det nyeste Lev Landlig at slike blomster egentlig er toårige, men at de ofte lever lenger også. Så det er bare å strø frø utover i hagen så vil de dukke opp både her og der året etter. Slike vil jeg ha i hagen vår her. Det er jo så utrolig koselig med vekster man bare kan gå ut i hagen og plukke med seg inn. Og da ungene kom over de skjønne blå blomstene i går, håpet vi for en gang skyld at de fikk med seg noen av røttene når de plukket, men desverre gjorde de ikke det... Hihi. Da ville jeg nemlig prøve å plante den i hagen her. Men jeg må nok heller ut og kjøpe en pakke med frø gitt.

Enda en skjønn gave fikk jeg i går som passer perfekt til ei som øver seg på å bli en god husmor!  -  bilde dukker så klart opp på en pc/Mac i nærheten av deg snart ;O)

16 kommentarer:

 1. Så koselig med en slik gave :-)
  Nyt vårdagene!
  Klem Nina

  SvarSlett
 2. Hærlig med både besøk og gaver ;-)
  Ønsker deg en fin mandag og en flott ukestart!
  Her skal uka brukes til å planlegge hvilke blomster som skal plantes/såes i hagen.
  Har nemlig rensket opp alt som var og har ikke en eneste blomst i hagen foruten de i potter.

  SvarSlett
 3. Kjempe fint!
  Tror jeg skall gå ut å plukke noen, så att
  naboen borte i gaten hadde noen utenfor sin hekk!
  Ha en fin dag!
  Klem Irene

  SvarSlett
 4. Så koselig dag du har hatt.

  Ønkser deg en fin ny uke. Klem

  SvarSlett
 5. Lev Landlig er alltid kjekk lesing, eg les det ut etter ein dag. Bra utgåve denne gongen. Forglemmegei sprer seg lett og er ikkje noko problem å få til å vekse i hagen. Veldig fine.

  SvarSlett
 6. hei
  Forglemmeiei sprer seg raskt, legg de i blomsterbed etter at du har "kastet de ut" inne ifra så vil de frø seg til neste år. og la de bare blomstre av de som står i bed, så blomster de også neste år. Har mange og gjør ingen ting med de, de bare kommer og er kjemepnydelige!
  jorid

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra du skrev dette, Jorid! Lett at de skal ut i hagen da. Langs husveggen eller noe. Så gøy!

   Slett
 7. Vakkert. Det er min favorittblomst.

  SvarSlett
 8. Ja,- og min mor gjør det samme med hvitveis,- når alle barnebuketter er "ferdig blomstret inne" legger du buketten bare ut i hagen, så sår frøene seg selv...
  Lykke til med vår og sommer!
  jorid

  SvarSlett
  Svar
  1. Så genialt. Det har jeg aldri tenkt på. Man kan jo samle seg opp en hel liten blomstereng til slutt. Hihihi. Ja, disse blomstene skal i alle fall i jorda!

   Slett
 9. Hei, Nydelig! Fin mandag! klem Siv:-)

  SvarSlett
 10. å æ elske forglemmegei. dem e så fiiiine. e masse slike rundt epletrærne hjemme hos mamma om sommmern.. skal plukke masse slike når d engang vil slutte å snø her i trøndelag :)

  SvarSlett
 11. Hei Liv!
  Ja, forglemmeiei er så skjønne, og de vil passe perfekt på gården deres, langs værslitte bygninger, i hellingen ned mot kanalen!

  God middag, som hun som øver seg på å bli husmor, sikkert har strevet med! :-))

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha - du skulle visst hva vi skal spise til middag i dag. Det tør jeg ikke skrive her i alle fall. Haha. Ikke noen husmor-verdig. Men i morgen! Da kan det fort bli andre boller! ;O) Klem klem

   Slett
 12. Så fint å se at dere har trivelige stunder..allerede på tunet og i bygden...
  Det må være fint!Kos deg!
  Hilsen Annki:-)

  SvarSlett
 13. Forglemmegei er så nydelig! Jeg skal jammen kjøpe meg en frøpose, jeg også. Og det er jo veldig kjekt hvis de sprer seg så lett som noen har skrevet her. Da har vi jo snart hagen full av forglemmegeier. Herlig!

  SvarSlett