fredag 1. juni 2012

6* MØBLER MED FARGER


*møbler med farger*

 HVA: Her i huset har de fleste møblene en farge. Enten i form av maling, lakk eller beis. Mange har jeg malt, men nokså mange av dem er også originale (eller trenger litt puss og maling etterhvert når jeg får tid. Som stolene øverst til høyre.) Yndlingsfargen må jeg innrømme - er den lyse grønne. Den går igjen på møbler i flere rom. Dessuten liker jeg så godt det brune inntil alt det lyse. Enten brunmalt som den gamle utebenken ved stuebordet og pidestallen foran kartet, eller beiset som brudekisten på soverommet. Alle disse tre har sin opprinnelige farge og det gir liv til rommene. Alt må ikke være lyst, det er herlig med mørke innslag og med de gamle brune tonene blir ikke kontrasten for skarp.

HVORFOR: Det skaper liv i et hjem og interiøret blir mer "tredimensjonalt". Alt glir ikke i hverandre og hver ting kommer tydelig frem fordi hver ting har sin unike farge. Dessuten vitner dette om et hjem som har levd en stund. Man har skaffet seg en kommode nå og et bord da. Alt er ikke innredet og kjøpt på samme tid. Man har heller ikke hatt behov for å bytte ut og gjøre om hele veien og det liker jeg også. Det er en bra ting å kunne være fornøyd med det man har.

5 kommentarer:

 1. Så fint du har det. Syns den lysegrønnefargen er kjempe fin. Kjempe flott det du gjør med å ha en sånn behagelig farge som går igjen.
  Liket vaskeskapet veldig godt.
  En riktig god helg ti deg:)

  SvarSlett
 2. Hei!
  Så herlige bilder som alltid:)
  Det er jammen sjarmerende med farge på møblene, men da må man også ha et sånt hjem som deg. Det passer så godt inn til alt det andre:)
  Ha en strålende helg

  Klem Merete

  SvarSlett
 3. Jeg er så glad for at du valgte å nevne nettopp dette med møbler med farger. Jeg syns det er altfor mange som velger å male alt hvitt og da forsvinner liksom møblene litt. Møblene ble før i tiden ofte malt i ulike farger og det gir jo hvert enkelt møbel en helt særegen karakter.

  - Hilde -

  SvarSlett
 4. Du har det så fint! Elsker den lysegrønne fargen. Har du lyst å dele hvilken maling du har brukt og hva fargen heter? Jeg har en stol og litt småplukk som skal få en liten oppfriskning nå i sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du finner flere fargekoder oppe i meny-linjen. RESTAURERING og FARGEKODER. Der finner du også den grønne!

   Slett