fredag 1. juni 2012

"REISEBREV"

 Jeg må ta med noen "reisebrev" innimellom Livs stil-tipsene her. Jeg blir nemlig helt målløs av naturen vi ser når vi er ute og kjører. Forrige helg var vi jo som dere vet på Vestlandet og på veien hjem kjørte vi på så vakre steder at man nesten ikke skulle tro det var sant. Sjekk denne utsikten! De mektige fjella, den blå fjorden og den frodige lia. I denne blomsterengen kunne jeg godt løpt med den hvite blondekjolen min. Hihi. Jeg skjønner at Norge kan slå i bordet med gode turistmål: "the fjords and the fjells". Vi snakker skikkelig mekevare her, folkens. Dette kan minne om Hardangerfjorden, men den ligger over fjellet bak fotografen. Kanskje noen av dere kjenner dere igjen?

 Her har vi i alle fall kommet til Røldal. Den siste bygda i vest før man krabber seg oppover bakkene og tunnelene på Haukeli og over i Telemark igjen. Norge er på sitt frodigste, det må vel også bety på det vakreste mener jeg?!

23 kommentarer:

 1. Vi bor i et vakkert land!
  Alltid inspirerende å titte innom hos deg:-)

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Å så koselig å "høre". Nå vil jeg ta en tur inn til Hidlesundet og se hva du har bedrevet de siste dagene ;O)

   Slett
 2. Så vakre bilder,ja Norge er et flott land med så mykje variert natur,et flott land å feriere i :)
  Fine helg til deg:)

  SvarSlett
 3. bare en ting å si : VAKKERT !!!

  Klem,Kari

  SvarSlett
 4. Fantastisk vakkert!
  Der er et flott land vi bor i :-))

  Nå er innlegget om lysthus av syriner ute ;-)
  Igjen, tusen takk for en fantastisk ide og lån av bilder!

  God helg!

  Klemmer

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy! Jeg går sporenstreks inn og ser ;O) God helg til deg også!

   Slett
 5. Så gøy at du har vært på vestlandet og likte det. Det er så utrolig vakkert her. Den beste tiden. Rododendron blomstrer på hele Vestlandet nå- i Bergen langs veier,i hager og ikke minst de vakre parkene. Skal legge inn noen bilder fra byen. Når vi er på Holmen kan vi ta båten 20.minutter inn til sentrum. Ha en fortsatt fin dag. hilsen oliv

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg så alle disse rhododendrdon`ene. Det var så vakkert! Slik er det ikke her på østlandet gitt...

   Slett
 6. Heisann! Det gjer mitt hjerte glad å sjå kor mykje de bryr de om vår kulturarv og vår tradisjonar. Eg deler denne gleda og de inspirerer til å ivareta dette synet enda meir. Så spennande at de går for draumen om å leve på ein gard. Eg ynskjer de all lykke på den vakre plassen de har funne. Om de skulle ta turen til Vestlandet igjen (Ålesundstraktene- ikkje langt frå trollveggen) så gi eit vink. Eg har vore i eit styre som tilhøyrer ein gammal gard (http://www.brudavolltunet.no/#cid=8)her på vestlandet og gir de gjerne ei omvisning. Det er mange fantastiske kulturarv-opplevingar å få med seg i området (http://www.aalesunds.museum.no/). Vi er truleg på same alder og eg trur vi må støtte kvarandre i å ivareta vår fantastiske norske arv. Takk for at de deler denne bloggen som er så personleg og innhaldsrik.God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, dette var en spennende kommentar å få. Jeg stikker inn på din blogg og tar kontakt ;O)

   Slett
 7. Ja vi bor i et vakkert land,det er det ingen tvil om! Og vestlandet er spesielt med alle fjell og fjordar. Har laga eit innlegg på bloggen min om bygda mi som ligg på nordvestlandet. Det er ei bittelita bygd med høge fjell tett innpå. Nydelig når det er så flott ver som det var i pinsa,men ganske tett og trangt når tåka ligg langt ned i fjella. Ønsker deg ei flott helg:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg stikker innom! - bloggen din altså ;O)

   Slett
  2. Fler burde se bygda hun skriver om!

   Link: http://postkjellaren.blogspot.no/2012/05/bygda-mi.html

   Slett
 8. Vestlandet er på sitt vakreste nå og det er herlig og farte rundt og bare nyte. Om en kjører er kunsten å stoppe ofte og kanskje ta bilder slik at en kan nyte dette på de grå dagene :) Jeg kjenner meg godt igjen, har ofte kjørt til.. og forbi Røldal. Det går en spennende vei i andre enden av vatnet. Den slynger seg over fjellet og er fin for oss på to hjul som vil ta en rundtur fra Bergen via feks Haugesund. Tror veien har nummer 580. I dag blir det en ny tur, sørover denne gang. Kanskje blogger jeg litt om det så du er velkommen innom for å kikke hos meg.
  Ønsker deg en fin helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Å så gøy! Vi elsker jo å oppdage/oppsøke gamle veier og se nye steder. Men noen motorisert tohjuling blir det ikke på oss da, men vi snakket faktisk om sykler i dag. Sykle avgårde på gamle veier i sommer. Det høres mer enn koselig ut det. Kanskje det blir litt langt å dra helt til Vestlandet. Vi får begynne med nærmiljøet. Hihi.

   Slett
 9. Måtte bare stikke innom deg og rette opp i nummeret på veien. Det riktige er Fylkesvei 520. Du må lese om den. Det er et spennende veistykke. Første gang jeg hørte om veien var da jeg så en artikkel i et ukeblad. Ja sykkel er ingen dum ide. Da kommer du deg rundt og kan oppdage mye artig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det vil jeg gjøre! Takk for tipset ;O)

   Slett
 10. Svar
  1. Yes, Norway is a real nice corner of the world ;O)

   Slett
 11. Ja, Røldal er virkelig noe for seg selv. Nydelig om sommeren, kanskje ikke fullt så nydelig om vinteren med snøras som henger nedover fjellsidene. Men alt har jo sin sjarm. Med Røldal som nabo vil jeg skryte litt ekstra over hva den lille bygda klarer å få til; Neste helg har de Røldalsmarknaden som har blitt en tradisjon for oss, og om vinteren er min samboer flittig bruker av Håradalen skisenter. Det er da man er litt glad for at Røldal bare ligger 20 minutt unna :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Jeg digger at småsteder får til ting! Kos deg i dag i de vakreste omgivelser!

   Slett