lørdag 9. juni 2012

9* BLONDER OG MELLOMVERK


 *blonder og mellomverk*

HVA: Heklede blonder er vel selve symbolet på romantikk? Jeg er med på moroa jeg også, men ønsker å passe meg for at det ikke skal bli for mye. Det trenger ikke være blonder på alle hyller, gardiner og syltetøyglass - syns jeg... Jeg ønsker å ha det der det er naturlig og som nevnt tidligere; det skal jo bo en mann her også. Hihihi..  Men vi har både nye blonder og gamle blonder vi. Heklede mellomverk og heklede sengetepper. I stuen for eksempel henger lange blondegardiner fra Ikea... På kjøkkenhyllen henger et pyntehåndkle som  skjuler praktiske og ikke fullt så vakre ting. Mellomverk i en gammel pute myker opp de mer maskuline stripene og sengeteppet på soverommet er jeg veldig glad i. Det kommer frem hver sommer og gjør rommet landlig og akkurat passe romantisk. 

HVORFOR: Folk la sin ære i å gjøre ting vakre tidligere. En hver ung pike satt og forberedte sitt "muligens-kommende-bryllup-en-gang" ved å legge utstyr i kista. Alt fra duker, til puter og laken ble pyntet med mellomverk, blonder og monogram. Mye av dette finnes jo fortsatt og selges i bruktbutikker og på loppemarkeder. Jeg syns det er verdt å ta vare på. Men det er også verdt å bruke. De brukte så mange timer på å lage det og det er så vakkert, så vakkert... Klart vi må ha med det i Livs stilen ;O)

22 kommentarer:

 1. Et deilig og inspirerende innlegg. Jeg ønsker deg en fantastisk fin lørdag og ei deilig helg. Varme klemmer fra Elin :)

  SvarSlett
 2. Hei Liv!
  Helt enig med deg - det må brukes! Har funnet masse fint i det siste, og venter bare på godværet nå, så jeg kan få solbleket det! Fant bl.a. mye fint med Hardangersøm, og det synes jeg er ekstra pent!

  God helg til deg og mannen i huset!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at du har funnet mye med Hardangersøm. Det er nydelig! Og jeg vil også solbleke gammelt blondeverk på snora.

   Slett
 3. Så fine bilder!
  Kjenner jeg blir inspirert...
  God helg til dere!

  Klem, Lithe

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gleder meg å lese at du blir inspirert. Takk for at du forteller meg det ;O)

   Slett
 4. Hei!
  Er så enig, det skal brukes og jeg bruker sånn herlig ting hele tiden:)
  Alltid like koselig å ta turen innom her:)

  Ha en strålende lørdag

  Klem Merete

  SvarSlett
  Svar
  1. Alltid like koselig å få besøk av deg, Mette!

   Slett
 5. Så fine bilder !
  Nydelig bilde øve senga :)

  Ønsker deg ei god helg !
  Klem Birgit

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det bilde liker jeg også så godt. Vi har faktisk et i større utgave også. Akkurat samme motiv, men vi valgte det minste bildet over sengen. Jeg håper jeg finner plass til det store etterhvert!

   Slett
 6. Hei. Jeg er selv ei frue bosatt i Telemark og jeg er stadig innom din flotte og inspirerende blogg. Men er svært dårlig til å legge igjen ord. Skal forsøke å bli bedre. =)

  Ha en flott helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er kjempe koselig at du tar turen innom. Takk for besøket og velkommen igjen! Nå følger jeg linken inn til deg også.

   Slett
  2. Eller... der var det ingen blogg, men koselig at du la igjen noen ord her da!! Hehe.

   Slett
 7. nydleige bilder , og helt enig, har slike til gardiner på landet , og til div bruk, kjøpt på qxl :)
  klem og fin lørdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så gøy når man finner ting brukt. Jeg har blitt såå inspirert i helgen til å finne enda mer brukt. Vi trenger jo både det ene og det andre på gården etterhvert! Har faktisk aldri brukt qxl heller.. kanskje jeg skulle gitt det et forsøkk?

   Slett
 8. This is a great posting It’s exactly what I was looking for. I like your article.

  SvarSlett
 9. Hei, det er helt klart at man burde bruke det som andre har lagt sin sjel i å lage. Har selv sansen for gamle ting, noe står til pynt, mens andre ting bruker jeg hver dag. Når jeg baker bruker jeg et kjevle etter min oldemor:) da sender jeg noen varme tanker til henne<3
  Blir glad av å lese bloggen din!!
  Ha en fin dag....

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig å bruke noe din oldemor har brukt. Da snakker vi holdbare ting!!

   Slett
 10. Noe lignende som den på kjøkkenet ditt har mamma på kjøkkenet og mormor på hytta.. På hytta henger det en slik enkel tøystoff av noe slag foran knagger med håndduker, hjemme hos mamma henger d ingenting bak. Men er en nydelig tøystykke med tekst på som kommer fra min farfars slekt (tror jeg)..
  Kjempefint.. Er sånn en tilhenger av smaken din.. Som forsåvidt er så lik min og min mammmas smak ;)

  SvarSlett