mandag 4. juni 2012

EIDSBORG *åpning*

 I helga har vi vært på gården igjen og fullført et lite prosjekt. JIPPI for hver spiker vi setter ned der! (Bilder kommer.) I forkant hadde vi fått med oss at det var nyåpning på museet på Eidsborg. Det er ikke langt fra gården og vi håpet at vi rakk en tur på søndag. Som dere ser, det gjorde vi!

Jeg må le også. Når jeg ser gjennom arkivet her på Livs Lyst har vi vært innom en del gamle gårder og tun. Og nå har vi altså begynt på museums-runder også. Men vi gjør andre ting også altså. Hihi.

Det er bare så gøy og inspirerende å dra til slike plasser. Det er så mye inspirasjon og hente! Både på interiør-fronten og -

 - på eksteriøret. Det er tusenvis av detaljer å snappe opp. Som på denne værbitte husveggen. Tømmerstokkene er store og er imponerende hogget flate med øks. Respekt! Og ikke nok med det, de har alle fått profiler både oppe og nede.

Så det er altså grunner til at vi drar rundt og titter på alle disse gamle bygningene. Vi lærer så mye av det og vi snapper opp tips til hvordan vi kan gjøre det på vår egen gård. Og så liker vi å være på slike plasser da. Vi liker det vel egentlig veldig godt... hehe. Liker å være nær historien.

14 kommentarer:

 1. Har gjort det samme som dere opp gjennom årene vi også, besøkt en del museer, både på ferieturer og her i nærmiljøet. Kjempekoselig og inspirerende:))
  Og når jeg ser på dine stiltips, er det mye av dette vi har til felles, spesielt i farfar-huset prøver vi å legge vekt på det tradisjonelle og bevare det som har vært der tidligere (synes det som har fine farger og er malt med gammel linoljemaling må få være slik for framtida, hvis vi maler alt hvitt visker vi jo bort historien), samtidig som vi jo prøver å putte inn litt av vårt eget.
  Snart får du se at jeg har prøvd å putte inn en av dine pastellfarger ;)), er jo så vakkert hos deg, så jeg fikk lyst til å herme litt :))

  Ønsker deg ei fin ny uke
  og krysser fingrene for fint vær til helga :))

  SvarSlett
 2. Hei, Herlige bilder og jeg så enig med deg, vår norske kulturarv er både spennende og frodig, jeg likte også den kule stanga over grua - noe mange har på norske hytter i dag:-) dvs over peisen sin:-) Museer er kilde til spennende løsninger og så er det morsomt og tankevekkende å se utvikling på kjøkkenet og interiør og se hva vi i dagens verden savner og det er jo egentlig det samme som før i tiden:-) tid til å finne roen i hverdagen og glede seg over livet:-) klem Siv:-)

  SvarSlett
 3. Hei, Herlige bilder fra museet. Ja, jeg er enig med deg, gamle hus og museum gir inspirasjon til å se sitt eget kjøkken og hjem med nye øyne. Det er også en tankevekker at vi i dag også koser oss på kjøkkenet som man gjorde før og helt sikkert savner å finne mer ro i hverdagen og nyte livet mer, akkurat som før:-) likte veldig godt den kule stanga over peisen/grua:-) klem Siv:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, der er jammen sant Siv! Det har jeg aldri tenkt på før. Vi bruker faktisk kjøkkenet som et allrom nå også. I en litt annen vri, men det er virkelig et bruksrom til mer enn å lage mat. Vårt er ikke så stort at vi får plass til å gjøre så mye annet da, men mange satser jo på store kjøkken. Morsom tanke!

   Slett
 4. Nydelige bilder !
  Gøy å kikka innom bloggen din :) Liker stilen din, og får mangen gode tips til me skal renovere huset her !

  Klem Birgit

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er alltid spendt når jeg ser at en ny blogger har med det landlige å gjøre. LANDLIV I RYFYLKE. Det må jeg sjekke ut ;O)

   Slett
 5. Hehe, dere er jo helt besatt dere nå :-) Jeg må si jeg misunner dere planleggingen, men ikke all jobben ;-)

  Du skriver stort sett om gården og huset og ikke så mye om hverdagen deres ellers,
  så jeg har dannet ett veldig gammeldags bilde av (ikke bare interiøret deres) alt dere gjør...

  Jeg ser for meg at dere står opp samtidig. Du sender Thomas avgårde på hans 08:00 til 16:00 jobb, mens du blir igjen hjemme. Ja, jeg vet du jobber hjemmefra, men jeg ser for meg at bollebaking, gulvvask og skifting av sengetøy kommer først i rekken.
  Når klokka er halv tre begynner du på middagen, enten fersk suppe, eller fisk som Thomas fisket på søndag. Etter maten sover Thomas middagslur, mens du tar oppvasken (selvfølgelig for hånd). Når Thomas våkner drar dere på besøk til en eller annen gård, eller pusler med litt hagearbeid. Dagen avsluttes med hjemmelagede kjeks, kaffe og godt lesestoff. Selvfølgelig med tente lys og friske blomster på bordet.

  Hihi... Vær så snill å si jeg tar litt feil, og at dere faktisk spiser taco i ny og ne, og at det ikke alltid er skinnende rent hos dere heller... ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha! Så utrolig bra kommentar du la igjen på Livs Lyst nå! Så utrolig morsomt. Det kunne blitt grunnlaget til et gøy innlegg på bloggen det. Og jada, du tar nok feil! Haha. Skulle ønske det var litt mer sånn du beskriver da, for det hørtes kjempe koselig ut! Særlig det med kjeks og kaffe og litt lesing på kvelden. Jeg ble rett og slett litt inspirert jeg nå. DET hadde du kanskje ikke tenkt med den kommentaren.

   Tusen takk!
   Du fikk meg til å starte dagen med et smil!

   Slett
  2. Haha,nei, jeg så ikke for meg at jeg skulle inspirere dere til det her. Heller motsatt ;-)
   Men jeg er mer enn klar for å lese om "en dag i deres virkelige liv" :-)

   Slett
  3. Haha - tenkte det, men jeg ble inspirert jeg ;O)
   Skal spare på kommentaren din og så ser jeg hva jeg får til en gang. Hadde kanskje blitt et gøy innlegg det.

   Slett
 6. Har hytte ikke så langt unna Eidsborg, så vi har ofte tittet innom der. Har desverre ikke fått med meg åpningen av det nye museet, men det kommer, det kommer;) Nydelig atmosfære blant gamle hus. Kjørte forbi Kvitseid bygdetun for noen helger siden også, men det var desverre stengt da. Herlige bygninger. Hytta vår ligger tett ved Grimdalstunet, og det er absolutt verdt et besøk.

  Har akkurat startet å blogge selv, og liker så godt stilen din. Litt startproblemer med utseende, men det kommer seg for hver dag. Lærer jo litt av dere garvede bloggere;)

  Hilsner fra LilleBessa http://lillebessas.blogspot.no/

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at du har startet å blogge. Jeg stikker inn og besøker deg nå! ;O)

   Slett
  2. Så flink du er til å svare alle blogginnleggene dine;)

   Slett