mandag 4. juni 2012

INSPIRAJSON OG LIKE DETALJER

I dette nyrestaurerte bygget kunne vi snappe opp flere tips. Det er gøy å komme inn i hus som har så mange farger og mønstre. Gården vår vil nok bli mer nøytral hva farger angår, men det er veldig artig å se hvordan de pyntet sine hjem. Dette røffe tømmerbygget ser så "enkelt" ut og så åpenbarer det seg altså et eventyr av farger og former i det du stiger over den høye og slitte dørstokken.

*Den flotte grua i allrommet minnet oss om hvordan vår grue en gang kan se ut og Thomas viser meg at vi har akkurat samme smijernsoppheng til jerngryter. Vi har nemlig også grue på gården! Den står bare foreløpig og venter på sin tur... Men tenk den dagen vi kan brenne av den første fyrstikken i den! *Stangen i taket er flott malt og er superkjekk å tørke sokker og votter på. Det må vi ha i huset vårt også! Koselig å henge våte votter til tørk etter en hel dag ute i snøen. Tenk når vi kan begynne med slike detaljer på gården. Det skal bli en sann fryd! *En slik husmannslampe med parafin kjøpte vi også her om dagen, så den er klar. Juhuu!

14 kommentarer:

 1. Hei!
  Ja, her var det mange gode tips å ta med seg:)
  Den parafinlampen var kjempe fin:)
  Fortsatt god dag

  Klem Merete

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syns den er så herlig fordi den er så enkel. Gleder meg til å få hengt opp vår!

   Slett
 2. Ååh.. Det høres så fint ut! Jeg ser det for meg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den tid ---- den GLEDE, Line! Tenk når dere kommer på besøk og vi kan sitte foran grua i allrommet.

   Slett
 3. Hei :-)
  Det blir så spennende å følge med på gårds prosjektet deres!
  Ta deg gjerne en titt innom bloggen min! For flere år siden arvet vi en gård. De aller fleste rommene var da møbelert. Disse gamle møblene kunne vi ikke flytte på...vi har derfor lært oss å leve med dem :-) selv om det mang en gang har vært en utfordring, så har vi prøvd så godt det lar seg gjøre å tilpasse resten av huset til dem. Litt mye farger, mønstre og rosemaling sier kanskje de fleste.. Vi tenker historie og gode "hilsener" fra tidligere generasjoner :-)

  Ha en god dag!
  Ingrid i gamlestogo.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er jo så enig med deg og syns du skriver det så fint: "hilsner fra tidligere generasjoner". Det er jammen sant og ikke minst er disse møblene jo fine! Hva mer kan vi ønske oss? Hehe

   Slett
 4. Koselige bilder!
  Fin kveld till dig!
  Klem Irene

  SvarSlett
 5. Norge finns alltid i mitt hjärta och de banden knöts redan när jag var liten. tack för en fantastisk blogg med så många inspirerande bilder och texter.Jag älskar färgglädjen i gamla hus och har fått förverkliga delar av den i huset vi renoverar. jag ser verkligen fram emot bilder från er fina gård.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, nå ble jeg spendt. Tror jeg må ta meg en liten sving innom bloggen din gitt ;O)

   Slett
 6. Flott reportasje. Jeg tror jeg har sagt det før, men gode ting kan aldri sies for ofte. Du er en av FÅ bloggere med høye besøkstall som fortsatt har beina på jordet og banker igjennom din helt egne stil. Du inspireres av det du finner på din veg, noe bloggen din bærer veldig preg av. Jeg finner lite av det som jeg ellers finner i hundrevis av andre blogger, som går igjen hos veldig mange. Jeg liker det fordi det er ditt eget og ikke noe du har kopiert fra andre. Kjempeflott blogg Liv. Jeg abonerer også på bladet Gamle Hus, hage og interiør og syns du lager flotte reportasjer der også. Det var dagens reklame ;) Ha en finfin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var dagens reklame - som gjorde meg god og varm i hjertet. Tusen takk for gode ord!!

   Slett
 7. Jeg er helt enig med Heidi over her og jeg leser alt du skriver. Når det gjelder farger på gården så vil jeg anbefale Fortidsminneforenings hefte om farger i ulike stilperioder. Nå har dere et gjennomført sveitserhus i byen. Hva om dere tar utgangspunkt i byggeåret for hovedbygningen på gården for fargevalget?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Åshild!
   Ja, det blir litt annerledes på gården. Vi har ikke bestemt oss for akkurat hvilke farger som skal være i hvilke rom, det er så langt frem enda... Men det blir en annen fargeskala enn den som er her hjemme i byen ja. Her er det kalde og friske farger, på gården vil det gå i gamle og jordfargede linoljefarger. Å så gøy det skal bli å komme så langt!!!

   Takk for tips om heftet. Lurer på om vi har et her jeg... hm! Skal sjekke ut ;O)

   Ha en fin dag!

   Slett