lørdag 23. juni 2012

DET MÅTTE BLI SÅNN

Det måtte jo nesten bli sånn. At vi fikk oss et "elg i solnedgang"-bilde. Jeg husker så godt at dette motivet hang over en divan i eldhuset hos Bestemor og Bestefar. Senere har jeg jo også sett det uttallige steder. Dette må vel nesten sies å være typisk norsk? Eller er det et Telemark-fenomen? Jeg vet ikke... Uansett, tradisjonen tro, henger det nå et gulnet elg-bilde litt på skakke hos oss også. I perfekt størrelse.

Det er det som er kjekt med å være de som er kjent for å spare på gamle ting blant venner og familie. Da hender det rett som det er at man får en henvendelse. "Dere som er så glad i gamle ting, vil dere ha dette"? Hihi. Supert vet du. Særlig når slike klassikere dukker opp. Tusen takk for elgen og solnedgangen. Den passer perfekt her hos oss!

28 kommentarer:

 1. Veit du nå må eg tenke litt på hvor eg har sett det bildet før,pappa er fra Telemark og om det var farmor som hadde det eller noken andre,det skal eg jammen sjekke opp i,for det er et spesielt bilde og hos deg passa det rett inn,eg husker det bilde fra eg var liten og de var spesielt å sjå det igjen:)


  Ønsker deg ei flott helg:)
  Klem fra lillian

  SvarSlett
 2. Hei!
  Så artig å se, for akkurat samme bilde har jeg også etter mine besteforeldre:)
  Bare at bilde mitt er noe større, men det hang alltid i stua til mine besteforeldre og så var jeg så heldig å få arve det.
  Ha en strålende Lørdag

  Klem Merete

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har også sett større bilde, men dette var så fint til oss nå. Er ikke flust med veggplass her gitt. Hihi

   Slett
 3. Akkurat et sånt bilde hang hjemme hos oss også når jeg var liten;) Koselig det!

  Ha en fin dag!

  Klem fra Mariann

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg husker det også fra jeg var unge. Morsomt!

   Slett
 4. Hei!
  Så herlig bilde :-) Gratulerer!

  Hihi ja det er kjekkt å være kjent som familiens "samler"... da kan det som regel vanke mange godbiter :-)
  Igår fikk jeg ett spørsmål om jeg ville ha oldefars gamle sykkel..."siden jeg samlet på sånne gamle ting" som de sa :-)
  "Ja takk" sa jeg selv om jeg ikke på stående fot vet hvor jeg skal ha den..hihihi.
  Oldefar syklet til jobb hver morgen med denne sykkelen. Den er stor og tung med fjerder i sete og "ballong hjul"....en sykkel full av gamle minner og sjel.
  Hihihi også virker den fremdeles....selv om den antageligvis blir litt tung trådd :-)

  Ha en stålende st.Hans aften!!

  Ingrid :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy med en gammel sykkel da. Og så OLDEFARS da gitt. Det må jo være supermorsomt. Bare å hive seg på en sykkeltur snart da

   Slett
 5. Åja, en riktig "Bestefartavla";) den känns norrnordisk liksom, för mej är den också förknippad med min barndom på ngt vis... den passar perfekt där! Vilka fina nya bilder fr reportage och den gamla bilden på din morfar och hans syskon...sedan älskar jag ditt kök, bilden på plättar/pannkakor och sylt uppdukat är verkligen hemtrevnad!!! mari.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er jo god da Marit! Oppmuntrer meg bestandig. Tusen takk! Kjempe morsomt at du kjenner bildet av elgen fra Sverige også. Gøy å høre!

   Slett
 6. Så heldig du er som har fått dette bildet. Det er jo barndomsminner, men bildet er vakkert også.

  Jakter på å finne jeg også, men foreløpig har jeg ikke hatt hellet med meg.

  God St.Hans.
  Klem Inger

  SvarSlett
  Svar
  1. Da må du bare fortsette å lete, Inger! Det kan fort dukke opp et hist eller her. Lykke til!

   Slett
 7. Kult!
  Og det er nok veldig norskt ja!
  Ha en fin dag!
  Klem Irene

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror det! Men nå sier Mari (over her) at hun også kjenner det fra Sverige. Morsomt!

   Slett
 8. Kjempeflott elg :) tror det er litt sånn hel.norsk fenomen :P

  Vi skal i alle fall ha en på sætra! Når vi er ferdige der.. En gang.. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy! Og tenk at dere har deres egen seter! Heldig. Det hadde vært moro å ha det. Kos dere og enjoy

   Slett
 9. Herlig bilde og ja, typisk norsk! Kjenner igjen den med å få henvendelsar! Det skjer av og til at eg får ein telefon med spørsmål om eg er interessert i gamle saker og ting. Og gjett om eg er! Barnevogna frå tidleg 50-tal som er avbilda på bloggen min fekk eg på den måten. Skitten og delvis ødelagd,men med såpe og vatn og ein handyman så vart den nesten god som ny. Utrulig moro å få lov til å ta vare på slike gamle skattar:))

  Fin St. Hans til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Disse handyman'ene altså. De er gode å ha!

   Slett
 10. Et prikklikt bilde husker jeg fra min mormors hus heime i Trøndelag, så dette er nok ikke noe "sært" for Telemark tror jeg. ;-)
  Passet jo fint inn hos dere da! (hmmm, lurer på hvor mormor og morfars bilde ble av..??..)

  SvarSlett
 11. Så koselig! Hva er vel bedre at tradisjon og dagens interiør møtes. Dette var bare vakkert...rett og slet.

  SvarSlett
 12. Violetta sine ord: Kult er vel min mening også. Helnorsk, og litt harry hvis jeg skal tørre å si det, hi,hi.. Husker mange hadde dette, mellom to lampetter over sofaen. Men du får det liksom til å se nostalgisk og kult ut på samme tid. Flink er du!! Var heldig idag jeg også, tror du ikke en som visste jeg samlet og malte på alt mulig, GA meg to gamle taburetter og et par eldgamle barnesko. Makan;)Må bli et blogginnlegg av slik snillisme!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe - ja, det er jo kanskje litt "harry". Skjønner godt hva du mener med bildet og lampettene. Jeg syns jo bare det er veldig gøy å bruke disse "klisjéene" i en ny setting. Hihi.

   Så gøy med taburettene! De er jo urpraktiske og veldig sjarmerende. Og tradisjonelle ;O) Slikt må det bli innlegg på bloggen av ja!

   Slett
 13. Eit sånt bilde har me òg på familiehytta, langt ute i havgapet på vestlandet. Så då er det kanskje ikkje berre eit Telemarks fenomen?

  SvarSlett
 14. Så bra!
  Eg har akkurat same bildet hengande heime hos meg. Eg bur i bestemors gamle hus i vest-Telemark. Dei fyrste åra syntes eg nok bildet var litt "teit" (eller kanskje eg var redd alle andre skulle synes eg var teit om eg hadde det på veggen..), men eg hadde ikkje hjerte til å kvitte meg med det. Det blei liggange i kjellaren i fleire år, heilt til eg ein dag fann ut at det jau faktisk er veldig kult og fint kan henge på veggen så alle kan sjå det..

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett