torsdag 14. juni 2012

ER DET SLIK VI ER?

 Man blir noen ganger inspirert av det utroligste. Og nå har jeg gått hen og blitt skikkelig inspirert av en kommentar jeg fikk for en stund tilbake. Tusen takk, Monica. Du fikk meg virkelig til å le og litt til. 

Se bare her dere: 

Hehe, dere er jo helt besatt dere nå :O)
Jeg må si jeg misunner dere planleggingen, men ikke all jobben. (Gården.)
Du skriver stort sett om gården og huset og ikke så mye om hverdagen deres ellers,
så jeg har dannet et veldig gammeldags bilde av (ikke bare interiøret deres) alt dere gjør...

Jeg ser for meg at dere står opp samtidig. Du sender Thomas avgårde på hans 08:00 til 16:00 jobb, mens du blir igjen hjemme. Ja, jeg vet du jobber hjemmefra, men jeg ser for meg at bollebaking, gulvvask og skifting av sengetøy kommer først i rekken.
Når klokka er halv tre begynner du på middagen, enten fersk suppe, eller fisk som Thomas fisket på søndag. Etter maten sover Thomas middagslur, mens du tar oppvasken (selvfølgelig for hånd). Når Thomas våkner drar dere på besøk til en eller annen gård, eller pusler med litt hagearbeid. Dagen avsluttes med hjemmelagede kjeks, kaffe og godt lesestoff. Selvfølgelig med tente lys og friske blomster på bordet.

Hihi... Vær så snill å si jeg tar litt feil, og at dere faktisk spiser taco i ny og ne, og at det ikke alltid er skinnende rent hos dere heller... ;-)

Det ble noen kommentarer att og frem mellom oss to den dagen. Haha. Så utrolig bra! Men dere vet, det som skulle være "slik er det vel ikke???" - det ble "å, det hørtes koselig ut. Slik vil vi ha det!"

Å joda, Monica og alle andre som måtte lure, vi spiser både taco og grandis, men som sant skal sies så skulle jeg mer enn gjerne hatt det slik kommentaren beskriver. Det høres jo superkoselig ut! Ja, jeg jobber hjemme, men har (desverre kanskje) blitt god på å la rotet ligge til min arbeidsdag er over... Og jeg prøver faktisk å ha middag klar til Thomas når han kommer hjem fra jobb, men det er jo så vanskelig. Støtt og stadig kommer det noe i veien... Bollebaking, gulvvask og hagearbeid står høyt på ønskelisten, men jammen kommer det stadig noe i veien for det også... hihi. Nei, vi har det nok som folk flest. Støv i krokene, ugress i blomsterbeddene og ferdigmat i ovnen.

Men du skal vite Monica, at du var ikke langt unna å treffe spikeren på hodet den dagen heller. Jeg kjenner meg jo igjen i dine beskrivelser. Du tar oss jo på kornet med alle gårsbesøkene og jeg har vel gått ganske friskt ut her på Livs Lyst med at jeg øver alt jeg kan for å bli en god husmor ;O) Du skal i alle fall vite at du ble til stor inspirasjon for meg. Så stor inspirasjon at vi har spist koselig kveldsmat flere dager på rad nå. Haha. Ja, det er sant. I går stekte jeg lapper og på bordet var lyset tent. Alt på grunn av inspirasjonen jeg fikk ut av en kommentar her på bloggen.

Jeg skulle som sagt gjerne hatt det slik jeg. Det høres koselig ut, men jeg er redd jeg ikke strekker til. Men når man ikke strekker til, kan man i alle fall strekke seg etter. For det er godt å ha noe å strekke seg etter.

22 kommentarer:

 1. Hei.. Jeg syns du er så flink til å vise omsorg for alt og alle rundt deg :-) Både hvordan ting ser ut rundt dere og hvordan du er mot andre :-) Du er så GOD og SNILL !!Og,- det er så godt å se at man kan ha det flott og fint og koselig uten at man må strebe etter de dyre merkevarene.Enkelt, tradisjonsrikt, ta vare på det gamle, gjenbruk og å kombinere alt sammen :-))Og den fine gården deres; atter en gang; for en plass !! Helt fantastisk :-)
  De stundene dere sitter to sammen rundt kjøkkenbordet er verdt å ta vare på, og så må dere fortsette med å spise sammen rundt kjøkkenbordet, selv om det skulle komme barn. Da blr det travelt og hit og dit, så gode vaner er verdt å ta vare på !
  Fortsett med å kose dere sammen, både når dere jobber og i roligere stunder :-)
  For oss som lesere virker det som dere har det så UTROLIG GODT sammen, men det skinner gjennom at det HAR dere faktisk :-)))) Ønsker dere ei fin helg, regner med den tilbringes på plassen deres :-)))Så fint det blir der !! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for utrolig fine ord og varme tanker. Dette var koselig å lese! Tusen, tusen takk!

   Slett
 2. Ha,ha, leste den kommentaren den gang ja. Så hyggelig dere har hatt det disse dagene da.Kanskje du blir tilgitt av barn og mann for tiden foran pc med blogginnlegg nå da når det blir gjort så stas i stua? Hvis du trenger et eventyr i tillegg, kan du få et av meg her:

  hi,hi..http://lillebessas.blogspot.no/2012/06/det-var-en-gang-et-skatoll.html

  LilleBessa

  SvarSlett
 3. Hei.
  Herlighet eg ble glad når eg så drikke glassene.....minner om en farmor..
  Eg glede meg med dere ang oppussing..
  Du må plante Rabarbra og lage saft.Nam.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy! Det er så koselig når folk opplever at minner kommer tilbake når de ser tingene her i huset. Jeg husker også disse glassene fra barndommen. Det var vel egentlig da jeg tok dem med meg fra eldhuset hos Bestemor og Bestefar ;O) Syns de var så skjønne da, og syns de er så skjønne nå!

   Vet du: Det er rabarbera i hagen på gården!! Det er ikke så all verdens mye planter igjen der oppe, men en stor og kjempe fin rabarbera er det. Jeg hadde digget å lage saft av den! Det vil jeg det vil jeg! Må bare sjekke ut hvordan jeg gjør det først. Så gøy!!

   Slett
  2. Og..rabarbra syltetøy....namnam..:-) Enkelt og godt!!! ANBEFALER :-)

   Også må du jo få deg noen rosebusker :-)...ikke akkurat noen nyttebusker i den forstand...(men litt rosevann kan en jo kansje lage). Hurdalsrose (prestegårdrose) har jeg god erfaring med her på garden. Hurdalsrosen er gammel og ofte å finne i eldre hager. Også er den veldig hardfør. Dessverre lukter den ingen ting, men den har vakre lyse rosa blomster. Også kan den bli STOR... :-) Kan nesten ikke tenke meg noe vakrere enn skjøre "gamle" roser inntill en eldet tømmer vegg som er blitt brunsvidd etter en evighet i sol, vind og vær... bare nydelig!!

   Ha en god kveld :-)

   Slett
  3. Hei dere!
   Jeg husker de glassene fra min egen barndom. Mener det er sennepsglass.

   Forøvrig:
   Vi må ikke ha så strenge krav til oss selv at det alltid er rent, ryddig, perfekt....det kan gå på bekostning av livet og kosen.

   Takk for en fin blogg.

   Klem fra
   Anne

   Slett
  4. Hei Anne!

   Nei, det er jammen helt sant. Man rekker jo bare ikke alt. Så får man heller bli god på å kose seg litt i "rot og støv". Kjenner jo at det er litt vanskelig... men jeg får bare ikke tid og ork til å ha det helt strøkent hele tiden heller.

   Det stemmer at glassene er sennepsglass ;O)

   Slett
  5. Gamlestogo:

   Jeg leste om Hurdalsroser i går og tenkte: det må vi bare ha på gårde! Så gøy at du nevner det. Jeg digger at de kan bli så store. Så får det heller være med duften...

   Vi har også snakket om å plante en klatrende rose på den ene veggen på innhuset. Men desverre må mye gjøres før den tid....

   Men vi kan jo glede oss til det!!

   Slett
  6. Å ja klatrerose :-) det blir sikkert nydelig :-) Plutselig er dagen der da det er klart for beplantning rundt husene :-) Moro!! I mens kan en glede seg masse :-)
   En annen god og hardfør "klatreplante" er kaprifol...og den lukter godt også ;-)

   Ha en god dag :-)
   Ingrid

   Slett
 4. Veldig koslig dekka bord:) Fekk lyst til å sette meg til bords eg og smake på både lappar og syltetøy:))

  SvarSlett
 5. Rabarbra overlever jo det meste :) I alle dall de gamle sortene.

  her er min oppskrift:

  3 liter rabarbra, oppkutta (syns det er lettere å måle den i liter enn gram..)
  6 l vann
  2 sitroner
  500 g sukker

  kok opp vann, rabarbra, safta og revet skall av to sitroner. Sil. Ta gjerne restoppkoket å lag syltetøy (da tilsetter du bare sukker, ca 500g, alt etter hvor søtt du liker det. :) event som sorbe. samme sukkermengde, pluss frøene fra en vaniljestang. Det skal kokes opp en gang, syltetøyet er jo klart med en gang, sorbe bør du kjøre i smoothieblander f.eks. før det fryses ned. må tas opp en liten stund før den skal brukes. godt til f.eks brownies :) )

  kok opp safta sammen med sukkeret, og hell på varme flasker.

  Vi du bruke absolutt alt du har, så kan du rive av noen biter av "skallet" på rabarbraen før du deler den opp. kjør det i varmluft på 200 grader i noen timer. Ta så det tørka skallet, resten av vaniljestangen, del det opp og ha på tett boks/glass. En aldeles herlig te!

  Oi, det ble lang kommentar.. Og 4 oppskrifter i en! jeg bruker 2-3 timer på dette her, så det er ikke så ille :) koker ikke så fort som saft heller, så du unngår søl over hele komfyren..

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Jeg kopierer kommentaren din over i et dokument her, dette vil jeg så gjerne prøve!

   Tusen takk ja!

   Slett
 6. ....it looks very nice!!

  Hugs Anja

  SvarSlett
 7. Hahaha ! Nå ler jeg godt her ! :-) Også ble jeg nesten litt rørt...
  Det er hyggelig at du setter pris på kommentarene du får , og at du tar deg tid til å svare ! Selv om min tydeligvis hadde motsatt effekt av hva jeg hadde regnet med og håpet på da ;-) Hihi !

  Ha en fin helg !

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe - ja den ble til ordentlig inspirasjon for meg som du nå skjønner ;O)

   Ha en fin helg!!

   Slett
 8. Synes det er så koselig når jeg finner ting jeg også liker eller har på bilder hos andre..
  Sånre glass har mormor og morfar på hytta :D
  Og en slik karaffel har jeg omtrent.. iallefall noe slik som er rundt karaffelen ;)

  Rabarbra er så godt.. Rabarbra grøt hadde vi til dessert da jeg var lita, og rabarbra stenger med sukker i en kopp var også en slager.. Til og med brenneslesuppe hadde vi da jeg var skikkeli lita ;)
  Skikkeli kos med slik mat og dessert som minner om "gamle dager" :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Leste i en bok i går at rabarbera har nesten alle et forhold til. Vittig! Jeg har jo også minner om å duppe stengene i sukker bak i Farmors hage...

   Jeg vil så gjerne lære å lage (og ikke minst like) de andre tingene du nevner her også. Jeg skal i alle fall prøve for jeg har så lyst å bruke naturen myyyyye mer!

   Slett
 9. Rabarbrapai er en favoritt hjemme hos meg. Og ikke minst, suppe av rabarbra e godt etter et måltid med stekt/ grillet fisk. Skikkelig sommermat. Bildene du legger ut er så fine og de gjør meg i godt humør. Ikke dårlig:)

  SvarSlett