tirsdag 17. juli 2012

EMIL-ASSOSIASJONER

Jeg har visst ikke vært så flink til å beregne ferie og fritid i sommer, så det har blitt litt jobbing på meg. Men det er ikke så farlig når jobben består i å "besøke" koselige folk på utrolig inspirerende steder! I går var jeg og besøkte denne kreative familien og jeg sitter igjen med gode minner fra en fin dag og mange fargerike bilder. Jeg måtte bare legge ut en liten smakebit nå. Men ikke mange, for dette skal bli reportasje ;O)

Jeg må si at sønnen i huset ga meg både "barna i Bakkebygrenda- og Emil"-assosiasjoner.

Og hva er mer herlig og fasinerende enn hester. Jeg syns de er så vakre og skulle bare ønske at jeg selv en gang kunne skaffe meg et par gode fjordinger. Tiden vil vise om jeg klarer å tilegne meg nok kunnskap og tid til å ha dem på gården en gang. I fantasien kan jeg i alle fall forestille meg hvor koselig det kunne bli! Og etter dette besøket har ikke akkurat lysten avtatt. Tusen takk for en herlig og inspirerende dag!

*Jeg sier så klart i fra når reportasjen kommer på trykk til alle som har lyst å se flere bilder fra stedet ;O)

21 kommentarer:

 1. Dette så veldig trivelig ut ja :-)
  Ha en fin dag!
  Nina

  SvarSlett
 2. Dette så veldig trivelig ut ja :-)
  Ha en fin dag!
  Nina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var virkelig en trivelig dag.

   Slett
 3. Gler meg til å lesa den artikkelen. So morro at de har lyst på hest, fjordingar, da står på ynskjelisto vår og, sjølv om me veit me lyt læra mykje før me kan ga til da steget... Fantastisk utsikt de har i Telemark....

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er akkurat det... så jeg vet ikke om drømmen om fjording er helt reell... HÅPER jo det da. Hadde vært utrolig moro å ha hester en gang. Og fjordingene står jo på utrydningstruede-listen, så da må vi jo ta vare på dem! De og Telemarks-kuene. Så kanskje en gang... ;O)!!!

   Slett
 4. Så herlig :)) Den gutten ser ut som en liten luring, ja. Blir gøy å se reportasjen.

  Ha en fortsatt fin sommer,
  her regner det skikkelig i dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå har vi vært så heldig med været noen dager og jeg er evig takknemlig. For med regnet forsvinner litt av arbeidslysten og motivasjonen. Men når sola dukker opp, blir det helt annerledes. Da går jobben som en lek i forhold.

   Men vi får kose oss uansett.

   Dere og!!

   Slett
 5. Dette så ut som skikkelig landsbygdsidyll.. Tankene svinner henn til "hytta" i Sverige, en gård i ekte Carl Larsson stil. Drømmen om en fjordhest eller to, og ei geit, på småbruket er vi fler som deler - men samboeren mener nok det holder med en stabeis i huset, nemmelig frua :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha - ja, noen ganger er kansje det nok. Hihi....
   Du får ta det på langen. Legge inn små drypp av hint her og der fremover. Kan gi resultater det ;O)

   Høres kjempe koselig ut med hytta i Sverige. Så herlig stil det er på mye der. Kos dere masse når dere er der og god sommer videre!

   Slett
 6. Kan ikke si annet enn at de som bor på sånne fine steder er kjempe heldig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var virkelig herlig og "personlig" der. De har gjort det til sitt eget. Nær til naturen og den gamle sjarmen det er i slike hus og på slike steder. Det var herlig å være på besøk der!

   Slett
 7. Hei!
  Så herlig bilder og for en liten skrøner det må være:) dette var bare utrolig idyllisk og tilbake i tid:)
  Blir gøy å se reportasjen:)
  Ha en strålende kveld

  Klem Merete

  SvarSlett
 8. Kjempekoselig ser det ut for å være her...regner med det kommer i LL? Har nettopp lest den koselige reportasjen om "klestørken" din i Lev Landlig...veldig bra!
  Ellers så fikk jeg nok litt flere besøk i går da du linket, takk for det...i dag er det litt fra et gammelt eldhus.
  Nyt dagen.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan fort bli LL ja ;O)

   Så bra at du likte tørkestativ-saken!

   Og kjempe koselig om flere kom innom bloggen din den dagen. Det var så artig det du hadde vært med på. Og nå må jeg inn og se på eldhuset også jeg vet du ;O)

   Slett
 9. I love these horses, and your blog! Beautiful photos! :-)

  XO,
  Maïsha

  SvarSlett
 10. Witaj! PIĘKNIE jest u Ciebie!!! Wspaniały klimat !!!Serdecznie pozdrawiam

  SvarSlett
 11. Så utrolig koslig det var der. Ja fjordinger er fine dyr. Vi var heldig å ha en på for et års tid. Nå har vi en søt liten norlandshest, selv om den for første gang ikke står hos foreldrene mine, men hos "naboen".

  SvarSlett
  Svar
  1. Da har du litt erfaring. Så gøy! Jeg skulle ønske jeg hadde vært sånn "hestejente" når jeg var mindre, så hadde jeg kanskje hatt den erfaringen jeg trenger for å skaffe hest... Men det er vel kanskje heller aldri for sent. Det er mye man kan lese seg til så! Og ikke minst skaffe kunnskap hos dem som kan det.

   Slett
  2. Har nok mer enn nok erfaring. Da vi flytta på landet når jeg var seks år endte vi opp med å bo som nabo til en som drev som travtrener. Så var nok av hester rundt oss. Både jeg og søstra mi jobba som småduracellkaniner, møkka båser, fora og børsta, vaska seletøy og rydda. Kjøring og riding tok det noen år før vi begynte med, men har hatt både hest på for og gått på rideskole.
   Nå har jeg ikke økonomi eller energi til det desverre, og ganske så kraftig gressallergi som forverrer hestehold litt. Men gleden ved en ridetur er der enda. Noe med lukten av hest og den beroligende følelsen av at alt kobles ut når jeg er på hesteryggen .
   Synes det hadde vært kjempetøft å begynne å lære seg å ri i voksen alder jeg. Istedet for å tenke at en ikke kan.
   Og på gården er det vel go plass til en hest ser det ut til på bildene :)

   Slett