onsdag 18. juli 2012

RIDDERSPORER

 Jeg skal ikke si så mye annet enn at jeg kom over disse riddersporene på Øvreverket på Ulefoss her om dagen og jeg syns de er helt fantastiske! Og det værste (eller absolutt beste!!) er at jeg tror jeg har plantet en slik staude på gården også. Den har jo ikke blitt så stor enda, men så gøy når den blir det da! Gammeldags, nydelig og fantastisk fin! Jeg heier på riddersporer ja. 

31 kommentarer:

 1. Hei, Ja helt enig! De er så nydelige:-) Er på jakt etter beskrivelse av hvordan lage taklampe av Norges? Se den kule taklampa jeg fant i dag:-) sommerklem Siv:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi lagde en lampe av et Norgesglass en gang, men vi har den ikke lenger... Har fått spørsmål om det tidligere, men har liksom ikke funnet noen god oppskrift på det... Tror ikke det var så vanskelig... men... desverre ikke noen god hjelp herfra....

   Men da må jeg inn og se den kuule taklampen din da ;O)

   Slett
 2. Riddersporer er flotte. Jeg har en slik hjemme i lavlandet. Nå lurer jeg på om den kan trives 950 meter over havet i nærheten av Østerdalen. Noen som har erfaring?
  Ellers er det som vanlig veldig kjekt å følge bloggen din, Liv.

  Mvh Edel

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har glemt å sjekke hvor høyt den kan stå. Det er ikke så mange meter over havet her, så det er vel ingen mal når jeg sier at vi ser store og frodige riddersporer her i området. Jeg skal sjekke på lappen som fulgte med planten, det bruker jo å stå der!

   Skriver det inn her under din kommentar om jeg finner det ut!!

   Slett
 3. Det gjør jeg og...nydelig farge på disse "kjempestore" riddersporene...tror neimen ikke jeg har sett så store. Håper dine vokser seg flott på gården!
  Ha en fin-fin dag.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Det håper jeg også! Håper at de blir så store at jeg må dele dem og spre dem utover et lite område. De er så nydelige syns jeg. Og det er kjempe gøy med planter som har farge på gården siden bygningene er så naturlige. Gleder meg til å se den vokse mer. Den er allerede godt i gang skjønner du ;O)

   Slett
 4. Jeg HEIER jeg også Liv !!Har hatt disse i hagen lenge ,men etter endel "treff" fra fotball sparking og sneglespising...har de fått seg en real knekk. Men jeg gir meg ikke,har plantet nye for noen uker tilbake , så det er håp:)))


  Håper du har noen fine sommerdager Liv:)Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Fotball og sneiler ja.... hehe... noe må man vel bare regne med. Jeg er sikker på at riddersporer er helt nydelig i hagen din, Vibeke!! Klem klem

   (Og vi koser oss glugg i hel om dagen!)

   Slett
 5. Virkelig vakre, ønsker meg slike jeg også, nydelig farge :))
  Må nok øve meg i å bli litt flinkere i hagestell først :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det jeg holder på med. ØVER. Akkurat som jeg øver på å bli en "god husmor", øver jeg på å bli "flink i hagen". Man lærer noe hele tiden og om dagen har jeg mitt svare strev med å pugge navnene på de forskjellige blomstene. Det er litt vanskelig syns jeg... men man kommer kanskje inn i det etterhvert??

   Slett
 6. NYDELIG!!!
  HAR IALLEFALL FIRE-FEM FORSKJELLIGE FARGER PÅ DEM... FRA LYSE LYSE BLÅTT TIL MØRK BLÅLILLA... HELT FANTASTISK!
  KLART DU MÅTTE HA DEN, LIV.
  FLOTT I EN GAMMEL HAGE.

  KLEM TOVE

  SvarSlett
  Svar
  1. Å så gøy! De er jo så nydelige og morsomt med forskjellige farger da.

   Slett
 7. Hei!
  Den var virkelig flott og utrolig flott farge:)
  Huset og stedet var utrolig koselig også:)
  Så gøy at du har fått planten en ridderspor, blir spennende å se!
  Ha en strålende dag

  Klem Merete

  SvarSlett
 8. For noen fantastiske riddersporer, virkelig prakteksemplarer. Gammeldagse stauder er et must i gamle hager. Så koselige bilder i innlegget under, fikk en sånn nostalgisk følele av dem. Ønsker degen flott sommerdag :-) Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anita.

   Jeg syns det er så spennende å med disse gamle staudene. Jeg vil finne mange forskjellige og plante på gården. Det er virkelig kjempe moro!

   God sommerdag til deg også!

   Slett
 9. Det var noen prakteksemplarer av Ridderspore du hadde funnet der. For en nydelig blåfarge.
  Ridderspore minner meg om to ting. Først om min tante og onkel på Hedmarken. De hadde det i en fantastisk flott hage. (begge er døde nå)
  Også minner det meg om den gamle danske sangen, hvor refrenget begynner slik: Jeg plukker fløylsgræs og ridderspore..........
  Kan du den? Den er så nydelig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det ikke herlig med ting som vekker minner? Jeg har ingen minner til ridderspore, men jeg syns den er fantastisk vakker og så liker jeg at ting blir stort. At det ruver litt i terrenget.

   Den sangen har jeg aldrin hørt om... hm! Kanskje jeg må sjekke ut?

   Slett
 10. Jeg husker den planten fra da jeg var på seteren, veldig fin! Den er giftig da.. Jeg husker det vokste masse av en annen, som heter Tyrihjelm. Ikke så veldig fin akkurat. Men den er også giftig, og det rare var at kuene spiste bladene. Og de hadde nok å ta av siden de gikk fritt rundt i fjellet.

  Så morsomt det du skrev om gardinene i bloggen min! Det blir spennende å se når du kommer så langt på gården!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sjekket bilder av Tyrhjelm nå, den hadde jeg ikke sett før...

   Ja, når den tid kommer at vi kan henge opp gardiner... det føles evig langt frem akkurat nå....

   Vi snakkes da!! Klem

   Slett
 11. Jeg er så glad jeg fant din koselige blogg med masse nyttig informasjon og linker!! Det blir spennende å følge dere videre i oppussingen av "nyhuset". Og - nå skal jeg teste grønnfargen din -har lenge (vet ikke hvor mange prøvebokser som står i kjelleren) forsøkt å finne den "perfekte" grønnfargen!! Takk for at du så generøst deler fargekoder og gode tips. Hilsen G

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig! Velkommen innom på Livs Lyst. Det er koselig at du gjør.

   Håper du kommer til å like fargen. Jeg syns i alle fall den er perfekt på små og litt større møbler ;O)

   Slett
 12. Det tar faktisk noen år før en nyinnkjøpt staude får full høyde/bredde. Det sikkert sammenheng med at rota må bli skikkelig etablert først.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, så da får man jo bare smøre seg med denne evinnelige tålmodigheten da... hihi... Gleder meg til min ridderspore blir stooooor!!

   Slett
  2. Hei Liv.

   Jeg måtte bare slenge inn en kommentar, for jeg regner med at riddersporen din viste seg å bli ganske så frodig allerede i fjor jeg:) Fantastisk flott, hardfør (H6-7), voksevillig og lite krevende staude :)

   Selv plantet jeg 9 små pjuskete halvdøde planter (fra salg på plantasjen) i midten av juni i fjor. 80-100 cm skulle de bli... I august var 8 av de over meteren, og alle med mange flotte blomsteraks!
   For to år siden plantet jeg en annen type ridderspore mot nord(!) Skulle bli 120-150 cm. Den spirer og blomstrer selvsagt seinere enn de på sydsiden, men nådde også sin høyde og vel så det. I fjor passerte den 2 meter :)
   Lykke til videre med riddersporen din, og ikke minst med den fantastiske gården! :)

   Vennlig hilsen Connie

   Slett
 13. Hei og hå! Her har vi også riddersporer. Den typen vi har er meir lilla enn den du viser på bildet. Her bur vi 430 moh og her klarer den seg fint!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har forstått at den finnes i flere farger. Nå har jeg flyttet litt på min ridderspore og den ser ut til å ha det helt topp. Tror dette blir bra jeg!

   Slett
 14. Svar
  1. De er superfine syns jeg. Vil ha mange flere jeg.... hehe

   Slett
 15. Liv - those delphinium are just magnificent!!!! Wow! Wish I could grow them like that! :)

  xoxo laurie

  SvarSlett
  Svar
  1. Maybe you can. Maybe you can! I`m shore you can ;O) Hug

   Slett