tirsdag 7. august 2012

DALEN

Vi har vært i Dalen i Telemark og der lå jammen 
Henrik Ibsen og speilet seg i vannet!

 Søndag er kosedag og som en kveldstur dro Thomas og jeg til Dalen. (Det er veldig morsomt at vi har alle disse flotte bygdene så i umiddelbar nærhet nå som vi er på gården!) Vi har enda flere bygder i Telemark å titte innom, men vi kan krysse av en hel del på listen nå ;O) Og vi har jo så klart ikke tenkt å gi oss med dette. Men på bryggen i Dalen fant vi denne flotte nyrestaureringen. Den blir et ledd i "feiringen" av Nrk sin tv-serie der Victoria blir fulgt minutt for minutt opp Telemarks-kanalen. Det er eieren av Dalen Hotell som har den flotte båten liggende ved bryggen her nede og 26. august 2012 kan man altså få seg et kveldscruise med selveste Henrik Ibsen. Det er flere ting jeg kunne tenkt meg å oppleve her i bygda. For eksempel vil jeg veldig gjerne opp i lia der Rui-søstrene bodde. Det har vi ikke hatt anledning til enda, men det må komme. Denne gangen fikk vi i alle fall tid til både kvelds-middag og en liten promenade langs Bandak før vi kjørte avgårde med kamera sånn halvveis på utsiden av bilvinduet igjen. Håper ikke alt for mange ser oss.... Hehe... Vakre steder og gårder er det jo overalt...!

  *Våre reiser rundt i Telemark kan du sjekke ut under BEAUTIFUL PLACES og TELEMARK oppe i menylinjen om du vil.

17 kommentarer:

 1. Svar
  1. Takk takk. En fiiin dag til deg også!

   Slett
 2. Flotte bilder :)

  koselig å ta slike turer da, og heldige dere som har det nesten på dørterskelen :) Ønsker meg en tur til Dalen jeg også, en eller annen gang.. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, plutselig var vi så nær alt sammen. Men vi har kjørt mye turer fra byen også vi. Vi koser oss på biltur. :O) Og så bruker vi laaaang tid, for vi ser så mye vakkert på veien som vi må ta bilde av.

   Ha en fin dag!

   Slett
 3. Det var et merkelig sammentreff, jeg skrev et innlegg om Dalen igår på min blogg. Sant det er koselig der? På Rui må du innom, absolutt. Det er en fin sti nede fra coop, men det er såvidt plas til en bil parkert oppe i svingen også hvis man bare vil stikke nesa bortom;) Kos deg...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har kjempe lyst å komme meg opp til Rui. Helst den lengste veien. Må jo få litt følelsen av hvordan de har trasket seg oppover. OM de noen gang var nedover uten den gangen de besøkte Kongen. hehe. Så skjønne!

   Jeg vil se ditt innlegg om Dalen og stikker sporenstreks inn der nå.

   Slett
 4. Herlige bilder!
  Telemark er bare nydelig! Har familie på Rjukan, så har lusket rundt i fylket mange somere. Herlig!

  Klem Gitte

  SvarSlett
 5. Turforslag i nærheten av Dalen; "tøffare enn Besseggen". Skal være en fantastisk fottur mellom Dalen og Lårdal. Står på min liste over turer jeg skal gå:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi! Takk for tipset. Den hørtes spennende ut!!

   Slett
 6. Sweet photos. (AND I love your dress;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Annamaria! It`s pretty new and I like it my self too ;O)
   Nice evening to you!

   Slett
 7. Så herlige bilder og heldig dere som har alt dette nydelig rett utenfor døren nesten:)
  Blir jo så masse flotte opplevelser av å ha ting i nærheten:)
  Kos dere videre

  Klem Merete

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vet du. Jeg tror det er mer "serverdigheter" enn jeg har tenkt over tidligere. I umiddelbar nærhet til gården. Det er jo superkoselig! Gleder meg til å ta med meg gjester rundt også etterhvert. Må jo dele alt dette med folk vi får besøk av etterhvert.

   Slett
 8. Så fine bilder - vekket mange minner hos meg. Har tilbrakt mange ferier både i Lårdal og på Dalen, og ikke minst tatt båten opp via slusene og endt opp på Dalen Hotell - det er jo praktfullt da. I Lårdal bodde vi nesten slik til som gården deres ligger - høyt oppe i lia med fantastisk utsikt ned til vannet. Gleder meg masse til nrk-serien om den båtreisen - nydelig natur. Følger bloggen din med stor glede - alltid flotte bilder og entusiasmen din bobler ut av alt du skriver...

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig. Lårdal er helt nydelig og står på listen over steder vi skal til igjen. Jeg gleder meg også til serien. Det er jo super reklame for Telemark!

   Slett
 9. En kommentar til deg. Lekker kjole, tøffet opp med belte og så de røde skoene...
  Vi satser på mer sommer så vi får bruke alle sommerkjolene. God tur
  Hilsen Oliv

  SvarSlett