mandag 6. august 2012

TRE-ETIKETTER

Planen er å etterhvert ha en større grønnsakshage, men enn så lenge får jeg øvet meg litt her i skråningen mellom låven og stabburet. På både hva som trives hvor og hva de forskjellige urtene heter. For å holde kontroll, har jeg laget meg noen etiketter i tre. 

 Jeg fant noen avkapp-skiver på låven. De var i perfekt størrelse og tykkelse. Kuttet dem bare litt til på enden så de er enkle å putte i jorden og skrev på med sprittusj. Vips hadde jeg kjekke tre-etiketter.

 Nå er det bare å fylle på med både grønnsaker og etiketter. Ikke akkurat en ny oppfinnelse dette, men kanskje en hyggelig påminnelse om at dette er en fin måte å huske hva de forskjellige grønnsakene og plantene heter. (Supert når barn skal lære navn på de kjente plantene forresten ;O) Jeg har satt slike i blomsterbeddene også. Jeg øver jo på å lære blomster-navn som dere vet.

21 kommentarer:

 1. Misschien heb je een vertaling op je blog zodat je mijn bericht kunt lezen in het Noors.
  Wat hebben jullie een geweldige plek en een bijzonder mooi huis.
  Ik ben een keer in Noorwegen geweest en ik ben verliefd op het land geworden, vooral door de charme van de ruwe huizen, de geweldige natuur en de lieve Noorse mensen. Ik volg je blog dan ook graag,

  groeten uit Nederland, Friesland (logement it Foarhus) Pauline.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje du trenger en oversettelse på bloggen din så du kan lese innlegget mitt i norsk. Hva har du et flott sted og en veldig fint hus. En gang i Norge, og jeg er forelsket i landet, ikke minst av sjarmen de grove hus, den store norske natur og kjære mennesker. Jeg følger er din blogg fornøyd, hilsener fra Nederland, Friesland (overnatting det Foarhûs) Pauline

   THANK YOU! NICE TO READ!!

   Slett
 2. Veldig lurt! Jeg gjorde ikke det og husker ikke hva den ene urta jeg plantet er for noe.
  Ha en fin uke
  klem

  SvarSlett
 3. Hei:) Ja, det er kjempekjekt. Jeg har begynt å gjøre dette i bedet også. Husker ikke hva plantene heter, så når noen vet det så er det rett inn og skrive på lageret av blomsterpinner jeg har liggende inne:) De har fine hvite blomsterpinner på Biltema til en billig penge:) Du kan jo se hvordan de ser ut her (har brukt dem til å ønske gjester velkommmen til palleloungen min) http://jeanor.blogspot.no/2012/07/uteplassen-kant-av-steiner.html. Ha en super dag! Håper været et bedre hos deg enn her i Rygge i dag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips om blomsterpinner. Jeg sjekker ;O)

   Slett
 4. Etterhvert som du får flere planter bør du lage deg en skisse over bedene der du skriver opp navnene. Hvert planteslag har mange varianter og det er lurt å spare på informasjonen. Jeg har også slike plantepinner i tre og det er ikke all tekst som overlever vinteren. Da er det enkelt å gå til tegningene og lage nye skilt neste vår.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det høres VELDIG lurt ut. Det kan jo fort hende som du sier at skriften blir borte eller noe... Jeg er ikke helt overbevist over plasseringen av plantene hittil, så de får stå her i "ventebeddet" så lenge. Men som du skriver er det helt sikkert lurt å lage en skisse.

   Slett
  2. Her ser du hvordan jeg gjør det: http://www.bestemorshage.blogspot.no/2010/08/merking-av-planter.html

   Slett
 5. Slike pinner bruker jeg også i hagen :) kjekke og enkle. Artig å ha navn på det man har i hagen. Men der har jeg langt igjen. Kun roser og krydderurter som er merket. Lykke til med urter og grønnsaker. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da har du sikkert mye mer enn meg i hagen. Det er jo bare på nybegynner-stadiet på gården nå. Men da er det jo også kjekt å få merket ting allerede nå.

   Slett
 6. Herlig - og lekkert presentert som alltid! Elsker å kunne gå ut å plukke inn fra egen "avling" til salat og annen mat... Nydelig blomst på gressløken, men obs, obs, la de ikke bli for mange, tar kraften fra planta så det blir mindre igjen til det vi bruker, sies at smaken blir anderledes også. Men jeg klarer ikke å la det være å la noen komme fram - de er så vakre! Kan bruke de som pynt i salaten også - herlig! Fortsatt god sommer Liv...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg lærer noe hele tiden her inne vet du, det er det som er så kjekt. Jeg skal skrive dette bak øret! ;O)

   Slett
 7. Kjekt å følge med deg i sommer. Jeg er imponert over pågangsmotet. Det er fint å kunne blomsternavn og litt om plantene. jeg tar bilder og planen er å få skrevet litt om hver plante jeg finner på Holmen. Ikke minst er det for ungdommene som ikke kan navn eller "ser" plantene. Fin sommer videre. Nå kommer varmen her på vestlandet
  Hilsen Oliv

  SvarSlett
  Svar
  1. Å det høres nydelig ut - varmen kommer! Nyt den og gled deg masse over den. Kommer den hit, skal den også nytes. Inderlig!

   Dette høres jo superlurt ut også. Skrive ned navn og kanskje også litt mer info om planten. Foreløpig holder jeg meg til navnene, så får jeg heller google resten ;O)

   Slett
 8. Hei!
  Ser veldig fint ut. Du har tidligere sagt atdu like gammeldagse planter som blir store og vokser fort. Da burde du prøve duftbjørnebæreller rosebær som den også kalles. Helt nydelig, og husker den godt fra min oldemorshage.
  Mina

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for tips! Jeg tar gladelig i mot. Skal sjekkes ut!

   Slett
 9. Så utrolig flotte og inspirerende bilder:)
  Så kjempe fint å skrive navn på urter på den måten:)
  Du er bare så utrolig flink og det har vært en fornøyelse å følge deg i hele sommer:) gleder meg til fortsettelsen!
  Ha en herlig kveld

  Klem Merete

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig å høre, Merete. Det har vært en glede å lese dine faste kommentarer her inne. Tusen takk for det!

   Slett
 10. Så koselig det ble :) Veldig praktisk. :) Drømmer og stor grønnsakshage her også... Har tegnet den ferdig, med drivhus og alt.. Hehe. Funnet vinduer og dør til drivhuset, venter bare på snekkerhjelp.. Men det er jo koselig å kunne drømme litt også :)

  SvarSlett
 11. Så veldig smart og lekkert med blomsterpinner. Den ideen skal jeg jammen stjele. Etterhvert som hagen utvides er det ikke lett å holde orden på urter, stauder og roser. takk for tipset!

  SvarSlett