tirsdag 14. august 2012

koselig TURSEKK

Jeg har lenge ønsket meg en praktisk dags-tur-sekk, men jeg hadde ikke tenkt at den skulle være koselig også! Så herlig. Nå har jeg altså fått meg en skikkelig koselig sekk i rødt stoff med skinnreimer. God på ryggen. Ekte vare fra Fjellreven. Norskprodusert. EDIT: Svenskprodusert. (Jaja, vi må jo se over til våre gode naboer av og til også. Hihi.) Og så føler jeg den er så tradisjonell. Litt gammeldags på en måte. Fin?

Nå kan jeg bare gjøre klar termosen og dra ut på tur. Lyng av forskjellig slag står tett oppi skogkanten rundt gården, men jeg får kanskje gi det litt mer tid... Håper blåbærene har tenkt å bli litt større i år...

 Jeg stod lenge her om dagen med disse gamle skireimene i hånda. Jeg hadde så sårt lyst å bruke dem til noe. Nå har de fått sin plass på go`sekken. Drikke-koppene kan fort gi søl i sekken, men nå er altså problemet løst. De kan heller henge og dingle og eventuell dryppe her på utsiden. Og skulle jeg trenge å ha med meg noen ekstra spann til bærene, ikke noe problem! Jeg fester dem bare i skireimene!!

26 kommentarer:

 1. Den nye sekken din var skikkelig koselig. Enig med deg, den er liksom gammeldags.
  Og så smart med skireimene. Det gjør den jo enda mer nostalgisk.
  God tur!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant. Jeg var så glad jeg fant et sted til dem. Stod som sagt med dem her om dagen og hadde SÅ lyst å bruke dem til noe. Hehe. Hver sine ønsker...

   Slett
 2. Ja virkelig, det der var en koselig tursekk. Litt gammeldags-koselig. :) Minner meg om den aller første sekken jeg hadde. Rød tykt lerretsstoff og brune skinnremmer. Koselig å dra på tur med en slik.

  SvarSlett
  Svar
  1. Å... det minnet meg om min første sekk også. Skolesekk. Rød med skinnreimer her også. Fra en lokal fabrikk i Telemark som het Tiur. Vet ikke om de produserer noe mer, men vi hadde flere sekker derfra husker jeg.

   Slett
  2. Å ja, slik rød sekk hadde jeg og. skulle ønske den var blitt tatt vare på.

   Slett
  3. Det er sikkert en gammel modell vet du. Jeg har ikke sjekket det, men de kjører jo ganske klassisk og tradisjonell stil i alle fall.

   Slett
 3. Koselig sekk ja! Men fjellreven er vel et svensk merke....? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har du helt rett i. Tusen takk for at du gjorde meg oppmerksom på det!! Det er nå rettet i innlegget. Visst er det svensk. Noen ganger går det litt for fort i svingene her, men da er det jammen godt jeg har oppservante lesere. Takk takk!

   Slett
 4. Så fin den var!!! - ante ikke at man kunne få kjøpt slike trivelige sekker nå i disse strømlinjeforma ryggsekktider;) he he.... Men nå er det notert:) Nyt turlivet - ingen grunn til å sitte inne nå:) Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ingen grunn til å sitte inne nei. Bare i dag da... reportasje-skriving....
   Får satse på go`vær i helga! Fiiin dag til deg, Synøve!

   Slett
 5. Såå koselig Liv:-)
  Selger de sånne sekker nye eller har du fått tak i en veldig pent brukt en?
  Anbelfaler deg å sjekke eiendommen din for sopp, kanskje skogen sjuler en skogsskatt vet du:-) Jeg har fått dilla på sopplukking, sylter dem og har dem på fine gamle glass, vips har jeg godt tilbehør til kjøtt-middager til vinteren og ikke minst fine gaver:-)
  Ha en flott dag! Klem♥

  SvarSlett
  Svar
  1. Det høres såå koselig ut! Jeg har aldri vært så interessert i sopp tidligere. Jeg syns det er skummelt å plukke (redd for å gjøre feil) og litt kritisk til smaken og konsistensen... Men jeg blir mer og mer nyskjerrig på å prøve. Og det høres så koselig ut å "sylte" dem som du gjør og ikke minst koselig å gi bort. Jeg skal sjekke tomten!!! ;O)

   Fin dag til deg også.

   Slett
 6. Så koselig den sekken var, fikk plutselig lyst på en slik en, litt sånn gammeldags ja, og kjempeherlig med de reimene på, flink med detaljer du, Liv.

  Kos dere :-)

  SvarSlett
 7. Løp og kjøp ;O)
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 8. Hei, Enig med deg - supersøt - ja denne er helt klart på min ønskeliste:-) herlig form! Takk for tipset! klem Siv

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy. De har sikkert flere der de kommer fra ;O)

   Slett
 9. Den var kjempesøt. Minner meg om en av mine skolesekker på 70-tallet. En sånn må jeg nok investere i på fjellhytta. Har en grå gammel sekk fra pappa der oppe, men den er gruuuusom på ryggen, så den gjør seg nok best til pynt på kommoden *smiler* Ha en fin tur;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne er faktisk god å ha på ryggen også. I alle fall så langt jeg har prøvet. De gamle "ludvig-sekkene" er jo utrolig kuule da, men de er kanksje ikke så gode å ha på ryggen nei... Du får teste ut denne ;O)

   Slett
 10. Den var utrolig herlig:) passer perfekt inn i det landlige liv:) og fargen var nydelig:)
  Kos deg på tur:)

  Klem Merete

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker også fargen. Den er akkurat sånn passe rød. Ikke knall, men litt dempet. Den passer perfekt inn til "tur-bukske-grønn" og "anroakk-blå" - om du skjønner hva jeg mener. Veldig fin og matchende.

   Slett
 11. Å for en herlig sekk, den var fin:) Ønsker meg en sånn.. God tur!! Klem lille meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ønsk deg en sånn. Den er veldig skjønn! Jeg gleder meg litt over den hver dag ;O)

   Slett
 12. Åh så fin sekk, helt herlig var den!

  SvarSlett
 13. Oi, den var fin! Kva heiter modellen, og kor fant du han? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, var den ikke fin? Du, jeg er ikke ved sekken min nå. Kommer ikke til å være det på noen dager heller... Men den er altså fra Fjellreven og jeg kjøpte den på kjøpesenteret i Seljord. På sportsbutikken. De kan sikkert bestille hvor henn det skal være de sportsbutikkene eller villmarksbutikkene som selger disse merkene. Desverre kan jeg ikke hjelpe med noe mer enda i alle fall. Husker jeg på dette, skal jeg skrive inn på Livs Lyst facebook hva merket på akkurat denne modellen er. Men jeg tør ikke love det... er så redd for å glemme ;O)

   Slett