torsdag 5. september 2013

GØYTIL

Vi har dog vært mye på gården vår i sommer, men noen turer andre steder har det blitt. Søndagsturer. Alt for få egentlig. Det var så mange steder i Telemark vi ville sett og opplevd, men alt til sin tid. Denne sommeren har det dreid seg om å "bygge rede" på det vesle tunet vårt. 

Men et sted kjørte vi til denne varme sommerdagen i 2013. Ei lita bygd vi har vært i tidligere og da husker jeg at jeg ble så overrasket. "Tenk at det bor folk her i disse gamle bygningene!" Fantastiske gamle tømmerbygg åpenbarte seg nemlig rundt nesten hver sving og vi ble igjen bergtatt av vårt eget land og rike. I Norge bor det jammen folk overalt. De klorer seg fast i skråninger og fjellsider der ingen skulle tru... Og bygningene... ja de ser ut som de alltid har gjort!

Og vi blir ikke mindre enn fasinert av tun og bygninger som dette. Det er til stor inspirasjon for oss som for tiden holder på med gammelt tømmer selv. 

Og visst er det ikke bare vi som klorer oss fast i ei bratt li. Her tar de større sjanser enn oss når de tusler ut på tunet. Mister du noe her, er det fare for at du må ta deg en lang tur ned det bratte jordet. 

Denne bygda ligger i Dalen (Telemark) - rett ved Ravnejuv. Er faktisk ikke sikker på hva den heter. (Så om du vet - kom gjerne med det!) Man kan kjøre en runde mellom bygda og overalt ligger det gamle tømmerbygninger og koselige tun. Og det er så bratt der at du vil ikke tro det... Vi syns det var en perfekt søndagstur å ta på disse gruslagde veiene med den flotte utsikten til kulturlandskap og lang historie i form av brunsvidd furutømmer. 

Slike omveier er virkelig å anbefale. 
Og gjerne på sykkel!

6 kommentarer:

 1. Man skulle vært flinkere til å ta slike turer! Landet vårt bogner over av fantastiske steder :)

  SvarSlett

 2. Jeg er en flittig leser av bloggen din. Det er veldig koselig, da også jeg er glad i Telemark.Har vært på kryss og tvers siden jeg var liten jente.
  Denne grenda du besøkte i sommer heter Gøytil grenda tror jeg. Det er veiskilt ved Ravnajuvet som viser til Gøytil.En flott runde :0)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det tror jeg det heter der!! I alle fall står det et skilt i den retningen. Gøytil. Rett og slett. Tusen takk!
   Ravnjuvet er jo også verdt et besøk. Jeg var der for første gang i sommer. Vilt!!

   Slett
 3. Mannen (innfødd Vest-Telemarking) seier også Gøytil. :)

  SvarSlett
 4. Herrelighet, det er jo Mjaugedal! Det er jo gården vår!! Min bestefar er derfra og jeg har feriert der siden jeg var liten.. Så gøy å se!!

  SvarSlett