mandag 9. september 2013

SENSOMMERTRADISJONEN TRO

en liten blåbærkvast er pynt som bare det i vinduskarmen
Noe vi har kost oss mye med på sensommeren er alle blåbærene vi har funnet. Vi har funnet oss ei li bak gården og på en deilig tur til Den stille viken ble det også blåbærplukking. Det er fra det sistnevnte alle bildene i dagens innlegg er fra. 
rør blåbærene direkte i en fin gammel bolle av porselen
Jeg blir bare mer og mer glad i blåbær. Nyplukkede, friske, rørte blåbær med litt sukker i, det både smaker og ser bra ut.

takken er ny 
Til blåbærene denne dagen ble det som sensommertradisjonen tro er her i den stille viken, laget gode sveler på den gamle jernkomfyren. Jeg kan love at det skaper stemning i det gamle kjøkkenet. Varmen fra ovnen og duften fra svelene... ja, det er en opplevelse i seg.

saft fra lokal gardsbutikk på Gvarv (Telemark)
Et lite trebord med nydelig brodert sommerduk ble dekket på til oss på trappen. Så var det frem med finserviset og glasskoppene. Skal noe så godt nytes kan det ikke bli på papp og i plastikk. Mener nå jeg ;O) Man får heller tåle oppvasken etterpå. For her i viken går det meste på den gamle og sjarmerende måten. Jeg nevner også i forbifarten at svelene med blåbær på smakte nydelig.


ferskvann
Utsikten til vannet kan i grunn også betegnes som nydelig. Vi hadde en deilig hviledag i viken denne dagen. En av stundene vi skal gjemme i hjertene når snøen etterhvert blåser mot våre kalde kinn.

*Se mer fra Den stille viken?
Trykk BEAUTIFUL PLACES og DEN STILLE VIKEN i menylinjen øverst.

14 kommentarer:

 1. Høres helt fantastisk ut og bildene er nydelige! Vi var på fjelltur i helga og plukket tyttebær. Det ble rørte tyttebær med sukker til kompene og fyr i ovnen oppe på gården. Nå er frysen full av bær til kalde dager. Saft, syltetøy og bakst. Nydelig når snøføyka står vannrett utenfor eller rørte blåbær på pannekakene som er stekt på bål. Ha ei flott uke, Pam

  SvarSlett
 2. Tack för dina fina bilder som alltid får mig att längta till Norge. Ert hus blir verkligen fint, platsen och gårdsbilden med alla hus känns så trivsam. Detsamma bli spännande attbfölja fortsättningen.
  Pia i Odensvi

  SvarSlett
 3. så herlig :) nydelige bilder, og nydelig stemning :) synd ikke internett kommer med lukt og smak...

  SvarSlett
 4. Ser utrolig deilig ut, snakk om livsnytelse!

  SvarSlett
 5. Sveler og blåbær....
  Jeg ble skikkelig sulten av de flotte bildene dine:)

  SvarSlett
 6. Dette var koselig lesning og godt for øyet også. Jeg er fullt overbevist om at det ikke var noe dårligere for ganen og at dere hadde en herlig, magisk stund med takkestekte sveler og hjemmelaget blåbærsyltetøy. En helt egen sjarm fra innleggene dine fra gården. Ja, enig at på en slik plass er det trivelig å bruke skikkelig porselen å spise fra, og heller tåle oppvask.
  Morsomt å se bollene du brukte, jeg har et helt makent bollesett som jeg kjøpte på loppis for noen år tilbake. Veldig trivelig.

  Ha ei god uke og takk for titten og inspirasjonen.

  Klem Trine

  SvarSlett
 7. What a pleasure it is to visit your site! I've been having a catch up scroll through your recent posts, and feel so happy and refreshed by my virtual trip to a beautiful part of the world.

  Best wishes!

  SvarSlett
 8. Helt vidunderlig
  Stor klem fra sylvia

  SvarSlett
 9. Dette så bare utrolig godt ut:)
  Klem Merete

  SvarSlett
 10. Tusen takk for fredfulle bilder i dag...
  har sett massevis grusomt fra Romania i dag igjen...
  ⊱.♥.⊰
  Beatrice

  www.facebook.com/bea.vontreungen

  SvarSlett
 11. Sveler og blåbær smaker himmelsk :)
  Og det var ingenting å si på omgivelsene heller, vakkert :)

  SvarSlett
 12. Mmmm, det så nydelig ut! For en stemning du lager med fin duk,sveler på gammeldags vis og rørte blåbær, jeg blir hensatt til barndommens somre av bildene dine!
  Her hos oss på vestlandet har det vært lite blåbær i år, tror det var frosten i vinter som tok knekken på de. Nyt sensommerdagene :))

  SvarSlett
 13. å kjaere !! for ett nydelig innlegg ! Dette made my day ! Takk for at du deler Liv, men akkurat i dag ble jeg litt misunelig !! hehe... Tenk å ha en slik plass du lett kan dra til.. Heldige deg ! Ha en fin helg.

  Lisa

  SvarSlett
 14. Nydelige bilder! Jeg kunne virkelig tenkt meg å være din gjest her. Og saften er fra Askim frukt-og bærpresseri, er den ikke? Ønsket bare å få frem det siden det er i mitt lokalsamfunn og de har masse nydelige produkter. Vi har masse epler i hagen som vi leverer der og nyter deilig sukkerfri eplesaft hele vinteren. Hyggelig at de har klart å spre seg til Telemark.

  SvarSlett