lørdag 26. oktober 2013

HØSTLIG EPLEKAKE

Vi har fått helt dilla.

I det siste har vi fått helt dilla på eplekake. Tidligere har jeg egentlig ikke vært så glad i det, men nå har jeg fått en oppskrift som rett og slett tok kaka! Veldig enkel å lage, den smaker goooodt og ser så dekorativ ut! Ikke minst passer den til filosofien om å bruke ingridiensene årstiden har å by på. På ønske og oppfordring fra en av Livs Lyst-leserne, vil jeg dele oppskriften med dere. Kanskje får du lyst å by på en høstlig eplekake i helga? 

Oppskrift
*1 kopp sukker
*1 kopp hvetemel
*1 egg
*1 ts bakepulver
Bland deigen sammen og la den stå til den blir bløt og fin.
(Den kan være litt tørr med det samme, men som sagt, gi den litt tid så blir den smidig.)

Skrell ca 3 epler og skjær dem i biter.
(Ta så klart ut kjernehuset.)

Legg deigen i bunn av en paiform og dandèr eplebitene i sirkelform på toppen.

Strø på kanel, brunt sukker og noen smørklatter hist og her.

Om du ønsker det kan også rosinene få være med på moroa som pynt. Og bær... eller valnøtter. Det siste er min favoritt. Veldig godt!

Stekes i ca 20 minutter på 200 grader.

Ønsker dere en virkelig god helg, kjære Livs Lyst- besøkende!

30 kommentarer:

  1. Så herleg Liv! Takk for oppskrift, må prøvast i helga. Kjøpte ei kasse med eple no i veka.
    Herleg!!
    Lukke til med innspurt i planlegging fram til baby kjem!

    God helg :-)

    SvarSlett
  2. Vil prøve den i helgen. Hva med grader og steketid?
    hilsen Inger Katrine

    SvarSlett
    Svar
    1. Glemte det helt! Sorry! Nå har jeg skrevet det inn under oppskriften ;O)
      Takk for påminnelsen.

      Slett
  3. Gleder meg til å prøve denne! Og så fine kopper og kanne! Love it!!!

    SvarSlett
  4. Den så kjempe god ut:)
    Ha en herlig kveld
    Klem Merete

    SvarSlett
  5. Eplekake er absolutt en favoritt :)

    Fin kveld til deg.
    :) Inger

    SvarSlett
  6. Mm den så kjempegod ut, og jeg som har så mange epler nå, perfekt!! Masse lykkeønskninger til dere i dagene som kommer :)
    Klem Ann -Helen

    SvarSlett
  7. Fristende :)
    God helg til deg!
    - ingrid

    SvarSlett
  8. Den vil jeg prøve i morgen, ser god ut og høres grei ut å lage.
    Fortsatt fin helg!

    SvarSlett
  9. Hei hei!
    Tusen takk for oppskrift! Den ser jo helt nydelig ut...Den skal absolutt prøves!

    Ha en fin søndag :-)
    Ingrid :-)

    SvarSlett
  10. Fristende!
    Synd jeg ikke kan spise epler om dagen, men så har jeg noe å se frem til etter hvert da... hi-hi... :)

    Flott reportasje i TA forresten.
    Gøy med denne koftejakten altså :)

    Nyt søndagen ♥

    SvarSlett
  11. Dear Liv,
    Thank you so much for posting the recipe for the apple cake. We shall definitely make it. It looks fabulous!

    Have a wonderful week ahead.

    Linda xx

    SvarSlett
  12. Hvor mye er en norsk kopp pa (i?) metrisk maling?

    SvarSlett
  13. Hei Liv,
    er det ikke noe smør i denne kaken da?
    Jeg har altid laget den me like mye sukker, mel og smør. Men kanskje det går uten...?
    Marketa

    SvarSlett
    Svar
    1. Ikke smør annet enn litt på toppen. Som jeg skrev under her, så er det en smuldredeig.

      Slett
  14. Kaken din ser veldig god ut, og ikke mindst vakker. Lurer på om du har glemt å skrive opp at det skal være smør i kakebunnen. Hvordan mann danderer en sukkerbrødbunn, det lurer jeg på. Ellers takk for vakre bilder du til stadighet leverer, det er veldig hyggelig ;0)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ikke smør i denne dere. Det er liksom sånn smuldredeig! Legger den bare utover i bunn eller oppå eplene om man vil det. Det går også an.

      Slett
  15. Jeg er her for første gang, og så koselig blogg!!! Fantastisk mange flotte bilder du/dere tar! Jeg har vandret et stykke bakover i bloggen - det er ikke annet å si enn at alt du foretar deg er VAKKERT!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så utrolig hyggelig å lese! Tusen takk.

      Slett
  16. Hei, Liv! Da har jeg testet denne eplekaka, og den gjorde stor lykke:) ville tipse deg om en ting: skrell og skjær eplene i biter og ha de i en brødpose sammen med noen spiseskjeer sukker og noen teskjeer kanel - rist slik at eplene dekkes og la de ligge mens du lager deigen. Da blir det fin karamellisering på eplene:) mvh meh

    SvarSlett
  17. Dette er ei nydelig kake, ja :-) Hvis du bytter ut et par spiseskjeer av hvetemelet med sammalt fint mel får kaka en helt spesiell tekstur som gjør den ENNÅ bedre - nesten som om du har malte mandler oppi ;-) mvh Kristin

    SvarSlett
    Svar
    1. Så gøy med flere tips. Tusen takk til dette også.

      Slett
  18. Dette ble ikke noe særlig for meg. Bunnen ble seig og umulig å få ut av forma :/ Noen som kan tenke seg hva jeg ikke har gjort riktig?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hm....
      Vet jo ikke hva slags form du har brukt, men kanskje du skulle smøre den litt med smør?
      Hvis ikke kan du legge smuldredeigen på toppen av eplene i stedet. Det har jeg også gjort mange ganger. Da blir ikke kaken så fin, men den smaker like godt og deigen blir lettere stekt kanskje?

      Men altså; dette er en slags smuldrekake. Du får kanskje ikke skjært veldig pene skiver av den. Jeg vet ikke helt hva du mener som ikke ble bra. Vet ikke om dette var gode råd heller? :O)

      Slett