mandag 2. desember 2013

å - så enkelt!

Jeg innrømmer det gjerne. Jeg er litt pinglete når det gjelder å prøve nye ting. Særlig kommer kanskje dette til uttrykk i matlaging. Jeg er ikke den som elsker å stå ved grytene og eksperimentere. Ofte tar jeg  meg selv i å gi opp bare ved å lese oppskriften. "Jeg har jo ikke hørt om alle ingrediensene en gang..."


Men så blir jo gleden desto større når jeg oppdager at oppskriften både er enkel og fristende. Da får jeg tro på at "dette skal jeg klare". Det fikk jeg da jeg åpnet en fin bakebok her om dagen. Oppskriftene var enkelt forklart og jeg fikk virkelig et ønske om å prøve. Med en gang! Jeg fant frem hvetemel og det andre som trengtes og satte i gang. Og resultatet? Kjempe gode ciabattaer!

Det er ikke bare kaker som skal bakes til jul. Like viktig syns jeg det er å fylle fryseren med gode "frokoster" og "jule-luncher".

Oppskrift på eltefrie ciabatta:

400 g hvetemel
1 ts salt
1/2 pose (25 g) tørrgjær
3 1/2 dl kaldt vann

Ha alt i bakebollen og kjør til en jevn deig. Dekk til med plast og la stå på kjøkkenbenken til neste dag. Dryss et godt lag med hvetemel på en skjærefjøl og hvelv ut deigen. Vær varsom med deigen så du ikke ødelegger de fine luftboblene. Bruk kniv for å dele deigen. Deigen er klissete, så rull deigklumpene i så mye mel som nødvendig, men ikke kna det inn. Legg på stekeplate med bakepapir og dekk med et kjøkkenhåndkle. Etterhev i 1 time. 

Stekes i 10 minutter på 250 grader

Og det beste til slutt: Du skal få anledning til å vinne denne bakeboken. Boken har mange tradisjonelle oppskrifter. Her på Livs Lyst kan du vinne den! Moro?! Følg bare med i neste innlegg.

18 kommentarer:

  1. så lettvint!! Kanskje jeg skal prøve meg på litt egenbaking og fryse ned ja, her skal det spises mye i jula... :)

    SvarSlett
  2. Kjenner igjen det der med å gi opp før man har lest hele oppskriften. Mange oppskrifter inneholder så mye rart og så er det uendelig hvor mange steg man skal gjennom før man er "i havn". Oppskriften på ciabattaene ser veldig grei ut og de ser kjempegode ut! Pam

    SvarSlett
  3. Takk for at du deler! Tror jeg hopper ut på kjøkken og prøver dette med en gang, har en liten syk prins hjemme så dette skal bli gøy! Ha en fantastisk uke hos deg!

    SvarSlett
  4. Mmmm...dette så kjempe godt ut:)
    Hørtes enkelt ut også, kanskje jeg kunne prøve meg på dette. er nemlig ikke så flink til å bake får det liksom ikke til:)
    Ønsker deg fortsatt herlig dag
    Klem Merete

    SvarSlett
  5. Å du verden!! De så utrolig gode.. Jeg tror jeg går å setter den deigen med det samme! :) Tusen takk for tips!:) Og gratulerer så mye til deg og Thomas med en nydelig baby :):) Kos dere og nyt tiden.. Her er lillegutt allerede blitt 5 uker!

    Ha en fin dag:)
    Hilsen Hanne

    SvarSlett
  6. Disse fikk jeg lyst til å prøve meg på! Tusen takk for tips og oppskrift. Jeg venter spent på neste innlegg :)

    SvarSlett
  7. Har bare prøvd matpåbordet sin oppskrift på chibatta så får prøve denne en dag også.

    SvarSlett
  8. Mmmmm, de skal prøves :) Takk til kokebokforfatter og til deg Liv.

    SvarSlett
  9. jeg elsker å stå ved grytene og prøve ut alt , og liker det enkle :-)
    idag har jeg laget pølser ....uten oppskrift :-)

    klem tone

    SvarSlett
  10. jeg elsker enkel baking og med 40 års erfaring har har jeg lært meg å bake med miniman heving og elting :-)
    jeg blander sammen deigen og langer emnene og de heves mens ovnen blir varm nok - og i ovnen
    det er alt
    og det blir kjempegodt!
    og kjapt en søndagsmorgen til frokosten

    hilsen ingrid

    SvarSlett
  11. Heia
    Jeg har den samme følelsen, orker ikke, tør ikke, kan ikke,... det er ikke måte på å psyke meg ned når det kommer til matlaging. Ser jo bare på oppskriften din her, at jo det kan jeg klare :-)
    Så jeg vil svært gjerne prøve vinnerlykken på oppskriftsboken :-)
    Hilsen Mette

    SvarSlett
  12. Du presenterer moderne bakverk på en sånn måte at til og med ei bestemor som meg skal prøve :)
    Tusen takk!

    SvarSlett
  13. I would love to win the book, but if it is written in Norwegian, that would be trouble for me. The bread looks wonderful, Liv.

    Enjoy a wonderful week,
    Linda

    SvarSlett
  14. Den boka har jeg. Men vil gjerne vinne den. Flott gave. Hilsen Elin.

    SvarSlett
  15. Kommenterte feil innlegg. Beklager. Ivrig etter å vinne boka! Hilsen Elin.

    SvarSlett
  16. Det så ut som en koselig bok. :)
    Gratulerer med barn og kjempe inspirerende blogg!
    Kine

    SvarSlett
  17. Hei. Vil gjerne vinne, men først og fremst: Imponerende at du er igang igjen med bloggen så tett på fødsel. Håper vi snart får se gullklumpen. Hilsen Klipra

    SvarSlett