torsdag 12. desember 2013

adventsstake 1

Adventsstake 1 ja. Thomas kom inn her om dagen, så seg rundt og lurte: "Hvor mange adventsstaker har vi egentlig?" Hehe. Ok, så hadde jeg kanskje overdrevet litt i år. Jeg tok bort noen lys og sitter igjen med to stk bare altså. Jeg har nemlig ingen tradisjon på dette. Ingen fast adventsstake som blir satt frem hvert år. Jeg liker heller å finne nye løsninger eller sette lysene i det som faller meg inn. Alt fra glassflasker til tradisjonelle lysestaker blir brukt og det er en del av julepusleriene før i denne tiden. At man må få lov å være kreativ. Jeg er ofte kreativ på en enkel måte og nå tenkte jeg å vise dere de igjenværende adventsstakene her i huset.

På kjøkkenbordet vårt står denne enkle i hvit porselen. Ren og enkel. Kjøpte den på et loppemarked en gang. Kanskje må jeg fylle den med mose i bunn? Det tror jeg hadde vært koselig. Det og noen lerkekongler? Noe grønt og naturlig i alle fall. Det er jo for sent mange steder å hente inn mose nå, men i nødens tilfelle kan man jo kjøpe det i blomsterbutikkene...

 Rundt hvert hvite lys har jeg knytt en polkagris-tråd med et "metall-skilt" med de fire tallene. Liker så godt dette rene i møte mellom helt hvitt og julerødt. Den gamle duken som ligger under er en arvet håndbrodert brikke. Adventsstake 1 blir tent når vi sitter her på kjøkkenet og spiser. Det er merkelig hvor koselig det kan være med noen tente lys...

5 kommentarer:

 1. H ej !

  Vilken vacker advents ljustake och så fina bilder.
  Du har så fin blogg.
  Ha en fin fortsättning på veckan
  Kram

  SvarSlett
 2. Så mange gode ideer du har:) Liker at det kan gjøres enkelt og at det ikke må koste skjorta!
  Herlig:)

  SvarSlett
 3. koselig adventsstake :) her er det heller ingen faste tradisjoner på det, men har noen forskjellige :) ønsker dere fortsatt god advent :)

  SvarSlett
 4. Etter at jeg har fulgt bloggen din en tid, har jeg blitt mye mer bevisst på hva jeg kjøper. Hekta på gjenbruk og enkle løsninger - utrolig inspirerende, og kreativiteten blomstrer!!
  Hilsen Unni Turid med ønsker om en fin og kreativ førjulsinnspurt :)

  SvarSlett
 5. Very simple and pretty. I love it!

  Linda

  SvarSlett