tirsdag 10. desember 2013

papirpose-potter

Når julen kommer, vil jeg helst bytte ut alle potteplanter og kjøpe blomster som egner seg bedre til årstiden. Men fornuften i meg setter fort en stopper for det og her om dagen fikk jeg heller "ånden over meg" til å gjøre de plantene jeg har (ikke så mange forresten) litt mer "julete" istedet. Jeg stakk ned i to blomsterpinner, skrev god jul og dekket keramikk-pottene med papirposer. Jepp. Papirposer. Og her vil jeg vise dere hvordan jeg gikk frem:


Det hele startet med at jeg syns terrakotta-pottene var for lite julete og hva hadde jeg tilgjengelig da? Jo, noen papirposer fra Søstrene Grene. Av alle ting. Jeg kjøpte inn en del av disse en gang og det er utrolig hva man har liggende vet dere ;O) Jeg brettet ned posen dobbelt og knøt en hyssing rundt. Simple as that!

I bunn la jeg en kaffeskål slik at jeg fortsatt kan vanne plantene uten å måtte ta dem ut av papirposen. Kjekt? Jeg syns :O) Og når julen er over er det bare å hive hele papirpose-potten og ta frem terrakottaen igjen. Ingen dyre innkjøp her altså. Bare litt fantasi og bruk av det som allerede lå i skuffene.

Et eksempel på hvordan man også kan pynte papirpose-pottene kan dere se i neste innlegg. 

11 kommentarer:

 1. Hei! Har du namnet på den planten der? Eg har eit par slike sjølv, men vi har leita etter namnet og har ikkje funne han i bøker eller på nett. Vi kallar han for pengeblomst, men det er vel fleire som heiter det..

  SvarSlett
 2. det samme lurer jeg på. Har spurt på gartneriet i nabolaget, men de viste heller ikke. Husker den så godt fra barndommen, men den er tydeligvis ikke på moten lenger... Takk for en fin blogg forresten!!

  SvarSlett
 3. Er så fine disse plantene. Jeg har hatt slike selv, men får de aldri til, de dør etter en stund. Hvordan skal de stelles? Inger Karaline

  SvarSlett
 4. Fant den på nettet Pilea peperomoides .På norsk Misjonærplante eller pengeplante. I Sverige kaller de den Parasoll-pilea eller elefantøre.
  Inger Karoline

  SvarSlett
 5. Enkelt og koselig med papirposene - og lurt med skålene i bunnen :-)
  Det passet jo akkurat at du pynter med misjonærplanten nå før jul. I følge min familiehistorie var det kona til misjonæren Olav Espegren som klarte å få med seg denne planten ut av Kina da de måtte evakuere i 1946. Vi er altså ikke i familie med Olav Espegren, men kjente nære slektninger av ham. Kanskje er plantesmuglingen en vandrehistorie, kanskje ikke - hyggelig er den, og spesiell er planten :-)
  Kommentar til tidligere innlegg: Behold lille nurk for dere selv, dere. En liten fot eller en lubben hånd holder lenge for blogglesere.
  Kos dere videre i en helt spesielt rik førjulstid - klem fra Liv

  SvarSlett
 6. Mld 2 :-) Jeg fant denne linken til misjonærplaten - her er det mye stoff http://randia-hobby-blogg.blogspot.no/2012_01_01_archive.html
  Her skriver de at det var Agnar Espegren, sønnen til Olav, som fikk planten ut av Kina. Agnar og Olav m. fam. reiste sammen ut av Kina, og kanskje var det den ene, kanskje den andre eller kanskje en frue som fikk planten med seg :-)

  SvarSlett
 7. Hi Liv,
  Fun idea for making the pots look a bit festive. Thanks for sharing.
  Linda

  SvarSlett
 8. Har søkt på nettet. Tror den heter Pilea peperomioides også kalt Parasolpilea. Hilsen Elin.

  SvarSlett
 9. Hei igjen! Så kjekt at så mange visste noko om denne planten!
  Til deg som lurte litt på stellet... Eg gjer iallfall ikkje noko særskilt med mine, anna enn å sette dei med rikeleg tilgang på lys og vatne nok. Ein gong i året får dei ny jord. Mine er blitt store med diameter på 10-15 cm enkelte blad. Men dei får ikkje noko meir stell enn andre plantar her.

  SvarSlett
 10. Sjarmerende pynt, både posene og de små skiltene! :)

  SvarSlett
 11. Beautiful! I like the simplicity of the paper wrapped containers.
  Your blog is a treat to visit! Very inspirational. : )

  SvarSlett