fredag 3. januar 2014

(g)års-kavalkade

Det kan virke som det har blitt mer eller mindre en tradisjon for oss bloggere å lage en liten oppsummering av året som har gått. Det er koselig å se tilbake på små og store øyeblikk og "hauger og lass" av fine bilder finnes jo i de tusen arkiver rundt forbi. Klart vi må ta dem frem og titte på dem igjen. 

Her på Livs Lyst har det også vokst frem en tradisjon. For hvert nye år har jeg hatt gleden av å finne frem bilder fra gården vår. Hva var det vi fikk gjort dette året? Bilder sier mer enn tusen ord - sies det, men jeg skulle gjerne lagt til maaaange flere ord for å fortelle hvor fint alt har vært og ikke minst skulle jeg også gjerne lagt til tusen bilder til. Det er så mye å ta av. Men jeg har funnet frem et lite utvalg og flere kan jo kanskje dukke opp fremover også? Og skulle du ha lyst å se mer bilder og lese flere ord fra den vesle plassen vår, er det bare å trykke på linken i høyre kolonne. 

Gården vår 2013:

Snøen begynte å smelte og jeg var ikke sen om å finne frem kurven min. Mose og naturmaterialer kom igjen til overflaten og det klødde i fingrene etter å lage både kranser til dører og annen pynt. Skiturer ble det også. Høyt opp. Så vi kunne se den vesle plassen vår der nede. Få en oversikt, beundre og planlegge videre.

Under snøen dukket det opp tepper med hvitveis. Langs bekken var det nesten for galt å tråkke med menneskeføtter, men vi gjorde det og kjente den store gleden ved at igjen var sommeren på vei. Et lite fot-dupp i den kalde fjellbekken ble det også på denne varmen vårdagen.

Sommeren var et faktum igjen og etter en lang vinter med planlegging pakket vi "snippveskene" og dro til gards. Hele sommeren var gården vår bopel og vi nøt hver dag. Huset skulle endelig få oppmerksomhet og vi startet med å rive ned den gamle grunnmuren. Huset stod på jekker mens stein på stein ble tatt ut, vasket og satt på plass igjen.

Min unnskyldning for å ikke ta i de kraftigste takene i år, var at jeg var gravid. Så drev jeg heller med andre forefallende ting og fikk mye tid til koselige sysler som plenklipping (da blir det jo så fint etterpå), ta i mot gjester (og igjen kan jeg med takknemlighet si at det var mange og koselige besøk), plante blomster og nyttevekster (man sår jo for en fremtid) og ta arbeidsutflukter til inspirerende og landlige steder (slikt blir det reportasjestoff av sommeren 2014!) 

Det som skal bygges opp må ofte først rives ned. Intet unntak her på gården. Råtne tømmerstokker ble skåret ut av husets vegger både inne og ute og flinke folk satt inn igjen ferskt og fint tømmer. Sakte men sikkert (eller nokså fort faktisk) stod huset tett, fint og helt igjen og vi var lykkelige for å ha nådd enda et sommer-mål!

I lange tider hadde vi samlet gammel tegltakstein og fraktet dem til gården på uttallige tilhengerlass. Jeg trodde i mitt stille sinn at det ville bli år og dager før de kom på taket, men der tok jeg (heldigvis) skammelig feil. Taket på våningshuset fikk helt nytt tak fra innerst til ytterst og lykken var igjen stor da taksteinen ble lagt. Det var toppen av kransekaken og huset ble så fint syns vi!

Høsten kom og naturen kunne by på bær av mange slag. Mye bær. Til pynt og nytte. Vi fant oss ei li bak i skogen med blåbær og tyttebær av både dimensjoner og mengder. Her var det bare å plukke i vei og hive innpå en liten smakebit nå og da. Resultatet var mange deilige skogsturer, latter og glede over å finne så mye og siden en full fryser!

Det går fort når man har det gøy - sies det. Jeg skriver under på den. Sommeren var så innholdsrik og gikk fort. (Som sagt kunne jeg lagt til tusen bilder til...) Sensommeren var et faktum og vi måtte pakke sammen og dra til byen igjen. Glade ja, for vi hadde nådd våre mål. Men også litt vemodig... Det var så mye fint vi hadde opplevd. 

Heldigvis rakk vi en liten helg-høst-tur. Den gravide burde kanskje strengt tatt holdt seg hjemme. Terminen var faretruende nær. Men se hvor glad hun var! Hihi. Det gikk fint som bare det. Vi fikk enda en gang se at huset stod tett og fint (- fint kan diskuteres. Det er mye igjen, men vi er på vei og i våre øyne er det fint ;O)

Året 2013 på gården har gitt mersmak. Nå ser vi bare frem til mange koselige, korte og lange turer til plassen vår i 2014.

14 kommentarer:

 1. Godt nytt år til den ferske familien og gårdsprosjektet! Koselig å se ting (hus) og små vesen utvikle seg. Og så viktig å være tilstedet i det det skjer, foto er jo å ta vare nettopp på øyeblikkene, er det ikke?

  SvarSlett
 2. Takk for en kjempekoselig oppsummering av 2013! Jeg oppdaget bloggen din dette året, og har blitt fast leser av dine inspirerende innlegg - fine betraktninger og nydelige bilder! Godt nytt bloggår til deg :-)

  SvarSlett
 3. Nydelige bilder og oppsummering av året som var ❤
  jeg gleder meg også til å følge deg videre i det nye
  året også ❤ Du er bare kjempeflink... Håper du har
  det bare bra og koser deg masse med din lille familie
  Et godt nytt år til deg og dine - og ha en fin fredag og
  helg som kommer. Klem fra Mette

  SvarSlett
 4. Just gorgeous! Such beautiful photos!
  Wishing you and your family best wishes for 2014.

  Greetings from Elsie in Texas!

  SvarSlett
 5. Så utrolig koselige bilder! Virkelig inspirerende. Og så skriver du så bra. En fantastisk fin plass dere har. Skjønner godt at dere trives der. Godt nytt år :)
  Jane

  SvarSlett
 6. Å den gården deres er så flott.....sukk
  Nydelige bilder av en ventende mamma.
  Koselig å se årsrapport. Gleder meg til å følge dere videre, og se hva som skjer med gården dette året.
  Ønsker dere ett riktig godt nytt år med masse gårds og baby kos.
  Klem

  SvarSlett
 7. Fine bilder fra året som har gått :) Blir spennende å følge deg videre i året som kommer

  God helg :)

  SvarSlett
 8. Un bebe pour 2014 super ....félicitation .!!!!

  SvarSlett
 9. Så herlig bilder!!

  Riktig godt nytt år til deg og dine!
  STOR KLEM
  anette

  SvarSlett
 10. Vilken fin blogg och en härlig gård på en fantastisk plats!
  Susanne

  SvarSlett
 11. Hello Liv,

  These photos to capture the past year are wonderful and much appreciated by this American with Norwegian roots. I hope to make a visit to Norway sometime in 2014. Your blog is such an inspiration to me. Best wishes to you and your family during the year ahead.
  Linda

  SvarSlett
 12. Vilka underbara bilder... och såååå fin du är med magen! Själv såg jag ut som sju svåra år varje gång jag var gravid så jag beundrar alla som ser sådär pigga och piffiga ut. :) Hoppas nästa år blir lika fint som det förra!

  /Anna

  SvarSlett
 13. Il tuo blog è molto interessante e le immagini sono meravigliose !!!
  Auguri per un felice 2014 e ti mando un saluto dalla Sardegna (Italia)

  SvarSlett