mandag 6. januar 2014

Koftejakten - kan du hjelpe?

Ja, kan du hjelpe?

Jeg har fått så mange spørsmål fra Koftejakt-interesserte om akkurat denne koften. 
Den heter HAUKELIKOFTE og er her fremstilt i fargene rødt og grått.

SPØRSMÅLENE JEG HAR FÅTT:
*Er det noen som har fargekodene på garnet som er brukt?
*Og har noen en oppskrift/forklaring der jakken er innsvinget som på bildet? 
( Den gamle oppskriften vi har fått tak i er en rett modell.)

Om DU har strikket denne koften nå i forbindelse med Koftejakten eller tidligere, vil jeg gjerne høre fra deg også. Legg igjen en kommentar under dette innlegget, legg gjerne til bilde av koften, eller send meg en mail. Det hadde vært supert å høre fra deg!

Link til innlegget om Haukelikoften finner du her: http://www.ljo-s.blogspot.no/2013/09/haukelikofte.html

SVAR FRA LESERNE:

*Er ganske sikker på at denne jakken ikke er innsvinget, men har blitt det ved bruk. Hvis du ønsker å strikke jakken med innsving, kan du skifte til en mindre pinne i det aktuelle området, det vil være tilstrekkelig. Garnet Gammelserie fra Raumagarn er et fint garn, men garnet fra færderfår.no er enestående. Dette garnet har mer lanolin og er blankere, en kvalitet som ligner det garnet brukt i de gamle koftene.

 *Jeg strikker denne nå, i fargene fra orginal oppskriften i Sandnes garn Smart. Off hvit, mørkegrå, gul, rød og brun - kjempekul retro stil. Den er ganske snuppete i størrelsen så det ser ut som den blir fin og nett i formen. Det er en ragland felling så det vil hjelpe på å få en "innsving" i bolen.

*Jeg holder på å strikke denne nå, tilnærmet fargene på dette flotte bilde! Takket være "Livs lyst"!! 
Bruker garn fra "du store alpakka" (garnet heter "hverdags"), fargenr; 633 i bunnfarge, 652 på den som ser nesten rød ut på bilde, 654 der det ut som gult, 644 på den mørke. Flotte farger sammen:-)

*Jeg har gjort som den Liv har på seg på bilde m oppbrettskant, istedenfor perlestrikk "vrangbord", som det står i den gamle oppskriften, fra "Livs lyst". Den "føyer" seg bedre over rumpa da; og får også en mer innsvinget fasong:-)

2 kommentarer:

 1. Jeg har solgt garn til denne genseren, til en som hadde med oppskriften. Vi valgte Finull, som er super til kofter. Og bare valgte farger ut ifra bildet.
  Jeg bad kunden om å komme å vise den i butikken når den var ferdig. Da kan jeg jo også be henne ta kontakt her hos deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne fikk jeg visst ikke svart på Sylvia. Så fint at du nevner dette. At Finull kan brukes! Det hadde vært kjempe moro å se denne koften!

   Slett