onsdag 22. januar 2014

nå skjer det mye spennende!

Foto: NRK-journalist Britt Boyesen
 Du verden, nå skjer det mye spennende rundt den store Koftejakten altså! 

I dag pratet jeg på NRK P1 (radio-Telemark) om Koftejakten vår og litt senere i dag intervjues jeg på en radio-kanal til. Ryktene har spredd seg og det er tydelig og overveldende interesse for gamle kofter og oppskrifter. Så moro!

Hva er Koftejakten? 
La meg ta kortversjonen for de som er nye i forhold til dette temaet:

1* Det hele startet med mine kofter som innimellom dukket opp på bildene fra vårt hjem her på Livs Lyst.
2* Interessen begynte å våkne. Visste jeg hva koftene het? Hadde jeg oppskrift?
3* Jeg ante ikke jeg... og spurte dere og jeg skal love at jeg fikk svar! Koftejakten var i gang.
4* Mailer regelrett sprutet inn i mailboksen her. Oppskrifter. Bilder av kofter. Spørsmål...
5* Så laget vi reportasje i Lev Landlig og folk fikk sende inn sine koftefavoritter. Det var så mange fine!
6* TA (Telemarks Avisa) tok tak i jakten og laget en fin sak
7* Koftegruppa på facebook oppstod (i regi av Tone og Gitte) og har nå tusenvis av medlemmer!!
8* Vi slo likegodt sammen facebookgruppen med den store Koftejakten og nå jakter vi felles.
(Dette skal jeg informere litt mer om senere.)
9* Koftejakten er har nå en egen liten samling på instagram. Er du der og har bilder av kofter, oppskrifter eller påbegynte prosjekter, så tagg det med #denstorekoftejakten. Så ses vi der!

Og i dag: 

10* NRK P1 intervjuet meg om Koftejakten vår og hele saken kan du lytte til HER.
(Trykk på "jakter på gamle kofter") Saken har gått 8 ganger på flere stasjoner. Moro!

Og jeg kan fortelle dere at det er mer på trappene ;O)

Tenk at noen enkel kofter kunne føre til slik interesse. Jeg sier det igjen: Dette er kjempe moro og TUUUUSEN TAKK til alle dere som bidrar. Jeg føler det er deres kunnskap og jakt. Jeg bare administrer jeg ;O)

Foto: NRK-journalist Britt Boyesen
NRK-journalisten laget også en liten sak skriftlig. Den kan du finne HER.

23 kommentarer:

 1. Så morsomt:D Og veldig fin artikkel!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syns også den ble fin. Var jo spendt siden jeg ikke fikk lest igjennom før det ble publisert. Men journalisten var flink og det ble en fin sak syns jeg også.

   Slett
 2. Så gøy!! Kofter er jo både praktiske og utrolig flotte for oss som bor i kalde Norge :o) Nå skal jeg rundt om å se litt mer på disse siden du har nevnt!

  Tine

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, gjør det. Kofter er helt topp. Jeg bruker mine både støtt og stadig. Spesielt før jeg har fått fyret opp i huset på kalde vinterdager. Da er det ingenting som er så godt og varmt som ei real kofte! Koftene jeg nevner i intervjuet finner du på Koftejakten her på Livs Lyst.

   Slett
 3. Artig med kofter og har fulgt med på koftejakten lenge. Men jeg ble overrasket over dialekta. Er dette en telemarksdialekt? Synes det hørtes ut som Oslodialekt.
  Hilsen Eva

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe- ja det er nok det. Men det er kanskje den mest kjedelige av de alle. Bymålet. Jeg er jo født og oppvokst i byen og snakker derfor "Grenlandsdialekt". Ikke spesiell flott den, "det skulle jo vere ein slik taleform eg hadde"!! ;O)

   Slett
 4. Så det er sånn du høres ut :-) Så gøy å ha en stemme å koble til bildene :-) Lykke til videre med koftejakten! :-)
  *Hilde*

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det sier nesten jeg også! Hehe. Er ikke så ofte man hører opptak av sin egen stemme. Ellers går jeg jo rundt og hører stemmen min innenfra mitt eget hode. Nå har jeg enda en gang blitt påminnet hvordan andre hører den.

   Slett
 5. Så festlig! Ja, kofter er helt i skuddet for tiden, har blitt medlem av 'Koftegruppen' på Facebook, der er så mye fint å se, blir ikke tid til strikking! Ha en koselig kveld hos deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du har joinet gruppen på facebook. Det er jo så mange der nå. Tenk at det er så stor interesse for dette. Det er jo kjempe moro!
   Men du må ta deg tid til strikking også! Hihi. Jeg har det på samme måte som deg. Det er så mye fint å se at det hverken blir tid til strikking eller det å ta et valg. Jeg har jo så lyst å strikke en fin kofte til meg selv eller min mann jeg nå. Må bare bestemme meg for hvilken.....

   Slett
 6. Kjempegøy, jeg hørte deg på radioen i dag morges da jeg gjorde meg klar til bussen, veldig fint!!!
  Klem fra Signe.
  og ikke nok med det, nytt Lev Landlig i posten med ditt bilde på forsida!!!! Gratulerer!

  SvarSlett
 7. Svar
  1. For everyone else: This means: "It`s great"!
   Thank you so much Marina

   Slett
 8. Morsomt å lese teksten til journalisten og veldig gøy å høre innslaget. Ble overrasket over stemmen din:)
  Mvh Riddersporen

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det med stemmer er merkelige greier. Man lager kanskje et bilde av hvordan et ansikt henger sammen med en stemme.
   Jeg har igjen og igjen blitt overrasket over å se ansiktene til programledere på radio. "Er det sånn de ser ut?" Man har liksom dannet seg et bilde ut fra stemmen. Og sånn ble det altså omvendt for deg nå. Du har sett ansiktet mitt, men ikke stemmen :O)

   Slett
 9. Liv,
  I just came home from work and had the chance to listen to your radio interview. I do not speak Norwegian, but I loved hearing the smile in your voice. What a nice connection to you!

  Linda

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Linda

   First I have to say thank you so much for all your comments here on Livs Lyst. It`s so nice to read and it`s so fun to hear that someone in USA (right?) like what she find in a simple Norwegian blog! I`m so glad that you are following and I wish I could give respons on you and the other Livs Lyst readers comments. I will try to do more of it.

   Thank you Linda!

   Slett
  2. And of course thank you so much for your sweet words. What a nice way to explain it: "..hearing the smile in your voice"! <3

   Slett
  3. Hi again, Liv,
   Yes, I do live in the United States - the Northwest corner, near Seattle, Washington. My grandfather was born in Norway - in Oppland, at Hedalen. I was so blessed to visit the farm where he was born and to sit on the bed where he was born. I am looking forward to another visit to Norway, and whenever that happens, I plan to visit some stores/shops where country-style antiques are sold. I also have decided to subscribe to Lev Landliv if they will send it to the United States; even though I cannot read Norwegian, I can gain much inspiration from the photos.
   Thank you again for sharing with me.
   Linda xx

   Slett
 10. Hei!

  Så gøy! Dette er moro å følge med på : )
  Fint innslag på radio'n.
  Og nok en gang god lesning fra deg i Lev Landlig!

  Ha en fin dag : )

  Monica

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig at du syns Monica! Det er veldig koselig for meg å få tilbakemeldinger på sakene jeg lager for Lev Landlig også.
   Og jeg syns sikkert det er like spennende som deg å følge med på Koftejakten. Jeg føler som sagt at det er lesernes jakt og jeg prøver så godt jeg kan å administrere det hele.

   Slett
 11. I love your style, Liv! Beautiful....

  Chrystel

  SvarSlett