onsdag 22. januar 2014

countrysidetips fem: røff kvalitet

Alle foto: Liv Sandvik Jakkobsen. Alle motiv denne gang er hentet fra Eldhuset (tidligere reportasje)
Den som har et slikt vidunder på kjøkkenet kan jo virkelig kalle seg eieren av et landlig kjøkken. Er det ikke selve ursymbolet på det? Det er ikke alle forunt å hverken ha tilgang på en slik eller plass til en, men la oss i alle fall nyte synet av denne littegrann. Drøm drøm...

Men på ovnen står i alle fall noe som ikke er like plasskrevende og som passer inn på et landlig kjøkken. Nemlig den gamle kaffekjelen og den nye fine vannkokeren som piper så fint når vannet er ferdig. Hjemme hos oss koker vi også kaffe i en gammel Høyang-kjele og det er noe godt og stemningsfullt med det.

Å kjøpe kvalitet er ikke dumt. Ja, så koster det kanskje litt ekstra, men det holder kanskje desto lenger også? I alle fall er sopesettet i tre veldig fint i dette miljøet. 

Vi har vært innom skjærefjøler tidligere i denne serien. Her ser dere enda en utgave. En tykk og røff av tre. Jeg liker så godt at den er så enkel i formen. Ikke noe dill og ikke noe dall. Firkantet, god kvalitet og ferdig med det :O)

6 kommentarer:

 1. Åh, jeg elsker veggen i hjørnet!
  Jeg drømmer om vedfyrt komfyr hvor jeg kan koke kraft i mange timer samtidig som jeg varmer opp huset. Foreløpig har jeg bare vedkomfyr på hytten, og der er jeg aldri kreativ nok til å koke noe særlig - der bare slapper jeg av :)

  SvarSlett
 2. Hi Liv,
  Once again, I have inspiration for our kitchen. We recently bought a square wooden board and use it every day. And seeing the photo of the old wood-burning stove takes me back to my childhood, when one of my
  grandmother's cooked on one. Hanging on my kitchen wall is the iron piece that was used to lift up the "burner lids " on the stove top. It reminds me daily of simpler times.
  Congratulations on being interviewed by the radio station and newspaper. The photo of you is lovely.
  Linda xx

  SvarSlett
 3. Eg er så heldig å ha ein slik vedkomfyr ståande i garasja- planen er å få den installert på kjøkkenet ein gang- men foreløbig er det berre draumar…
  Eg har forresten også ei fin gamal kofte- den du ser på biletet på headeren min- er dette ei du har i samlinga frå før? Flotte og inspirerande innlegg på bloggen din! Mvh Monica

  SvarSlett
 4. Ihana blogi sinulla. Hyvää perjantaita.

  SvarSlett
 5. Fine bilder! Vi har akkurat kjøpt et småbruk som vi skal sette i stand, og jeg finner mye inspirasjon på bloggen din. Du er flink med farger og materialer! Vedovnen er jo utrolig fin, da . Ekstra hyggelig er det jo at du også har latt deg inspirere av oss - siden du har brødboka til Erik (mannen min) i bakgrunnen på ett av bildene dine her ;) Vi skal forsøke å dokumentere prosjektet vårt etter hvert på fintfor.no - men venter på litt mildere vær før vi kommer i gang på ordentlig.

  SvarSlett