fredag 17. januar 2014

countrysidetips 2: ved vasken

På Livs Lyst de neste dagene tenkte jeg å tipse dere om ting som gjør et landlig kjøkken. 
For hva er det egentlig som kjennetegner og skaper den rette stemningen? Jeg vil påstå at tingene jeg skal vise i en serie på fem innlegg i alle fall vil hjelpe i riktig retning. Det er mange ting som påvirker og skaper det landlige kjøkkenet vi ønsker. Selve rommet, fargene, møblene og ikke minst brukstingene. I denne serien kommer et lite utvalg og det blir størst fokus på tingene man kan kjøpe brukt, være heldig å arve eller kanskje har liggende i skapene?? 

TIPS FOR LANDLIGE KJØKKEN del en
Vi starter med det som har med og rundt vasken å gjøre.

Alle foto: Liv Sandvik Jakobsen. Alle motiv denne gangen er hentet fra Den stille viken
Selve vasken kan være en utfordring. Skal man skaffe en fin en i porselen eller kan den gamle i stål fortsatt duge? Jeg syns absolutt den gamle kan få bli. Den er tidløs, slitesterk, sjarmerende og bruksvennlig.

En morsom detalj er sinkbøtten og øsekaret. Kanskje ikke nødvendig i en moderne husholdning, men om det er feriestedet uten innlagt vann du skal gjøre landlig, er dette en "må ha". I kjøkkenet hjemme kan i alle fall øsekaret få en plass og kanskje kan bøtten få en ny funksjon? Søplebøtte feks?

Kranen er en viktig detalj ved vasken. Det finnes mange fine, blant annet denne som er merket med "kaldt og varmt". Et godt og velduftende skrubbsåpestykke er både sjarmerende og nyttig. Dette ligger i en koselig glass-skål.

8 kommentarer:

 1. Så koselig innlegg :)
  Jeg har samme krana liggende,nå MÅ vi få montert den opp
  Flotte detaljer ♥ Et øsekar var jeg så heldig å vinne med deg en gang,det er
  bare så kos å ha på kjøkkenet :)

  God helg Liv

  Klem Bente

  SvarSlett
 2. Mange herlige, nostalgiske bruksting du viser fram her, Liv! Ha en flott helg hos deg!

  SvarSlett
 3. Så koselig innlegg!! Hos oss har vi aldri hverken blitt ferdig eller fornøyd med kjøkkenet etter helrenovering av huset. Vi har ikke råd til de store endringene i nærmeste fremtid og nå har jeg levd med halvveis kjøkken i TO år!! Det er kjedelig det! Kjøkkenet skal jo liksom være husets hjerte... Bestemte meg for et par dager siden at vi skal gjøre noen rimlige endringer nå i første omgang, så dette innlegget var midti blinken nå!! Gleder meg til de neste:)

  SvarSlett
 4. Hi Liv,
  These photos are very nostalgic. Love the look of the old soda container. Wish I could find one here, but have never seen one. Maybe next time we visit Norway I will visit some shops where fine old things are sold, and be lucky enough to bring one home to Seattle. Have a lovely weekend.
  Linda

  SvarSlett
 5. Herlige detaljer du har funnet til det landlige kjøkken. På hytta har vi sinkbøtte og øsekar, de har vært der så lenge jeg kan huske. gleder meg til denne serien du skal vise oss med flere detaljer fra kjøkkenet ditt:)

  SvarSlett
 6. Nydelig innlegg, Så nostalgisk og fint. Husker at farmor og farfar hadde et sånt øsekar hegende ved vasken, da jeg var barn. Det var en sånn hvit utslagsvask med blå gummiring. Der gikk alle og drakk vann av øsekaret. Vi ungene, som kom på besøk, syntes idet var stor stas. Ingen tenkte visst på det hygieniske den gang.

  SvarSlett
 7. Nydelig innlegg, Så nostalgisk og fint. Husker at farmor og farfar hadde et sånt øsekar hegende ved vasken, da jeg var barn. Det var en sånn hvit utslagsvask med blå gummiring. Der gikk alle og drakk vann av øsekaret. Vi ungene, som kom på besøk, syntes idet var stor stas. Ingen tenkte visst på det hygieniske den gang.

  SvarSlett
 8. For en koselig stemning du skaper! Tusen takk for at du deler :)

  SvarSlett