lørdag 18. januar 2014

countrysidetips 2: gjenbruk

Alle foto: Liv Sandvik Jakobsen. Alle motiv denne gangen er hentet fra Den stille viken
TIPS FOR LANDLIGE KJØKKEN del to
Vi fortsetter med noen gjenbruksgjenstander. 

Er man heldig å få tak i et gammelt kjøkkenbord, setter jo det en god standard for et landlig kjøkken. Noen gamle og slitte pinnestoler er jo så klart også sjarmerende. Bare de er hele og solide. Man skal tross alt sitte godt. 

En gammel tine med vakkert mønster er kjempe dekorativ på kjøkkenbenken. I den kan krukken med kjøkkenredskapene stå. De gamle og fine i tre og metall. Har man ikke en så flott gjenstand som dette, kan jo en røffere trekasse være like sjarmerende. En liten krydderplante er liksom prikken over i`en i denne samlingen. Den er nyttig, står tilgjengelig for matlagingen og er en fargeklatt i alt det naturfargede. 

De gamle trefjølene er noe jeg setter ekstra pris på i kjøkkenet. De er så fine! Tar man sjansen kan de jo sikkert kjøpes brukt, men de er vel heller ikke vanskelig å lage? Er det ikke slikt barna kommer hjem med fra skolen? Nye treflater blir fort brukt og fine i fargen. En hel liten samling må til syns jeg og man skal ikke være redd for å bruke dem! Både til brødskjæring og som gryteunderlag.

Litt mer grønt er koselig i rommet vi bruker mye tid i hver dag. En blomst er satt i finservisets sausnebb. Den fine porselenen skal brukes. Gjerne daglig for min del. Hver dag vi puster og lever er jo en fest! ;O) Ikke la det stå for lenge skjult i skapene i alle fall. Der har ingen glede av det.

7 kommentarer:

 1. Hei Liv!
  Ja, et gammelt kjøkkenbord står høyt på ønskelisten min, men hittil har det ikke dukket opp! Trefjøler er sjarmerende, og jeg har en som sønnen min kom hjem med fra skolen da han var 9-10 år, som har fått hedersplassen på kjøkkenet! Det er bare såååå koselig å ha! Om ikke lenge kommer lillegutten deres hjem med noe liknende, og da må nok de andre fjølene vike!

  God helg til dere!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 2. Så herlig gjenbruksinspirasjon :-) Sjarmerende med patinaen og virkelig sanne ord på slutten her :-)
  Nyt lørdagen, klem anita

  SvarSlett
 3. Herlige tips for et landlig kjøkken illustrert med sjarmerende og vakre bilder! Kjempekoselig!

  Ønsker deg en super lørdag! Nyt den ;-)

  SvarSlett
 4. Hei Liv !
  Lenge siden jeg har skrevet noe her hos deg nå. Men det betyr ikke at jeg ikke leser bloggen din. Jeg er en stor tilhenger.. Dere har blitt foreldre og gratulerer så masse og lykke til videre!
  Den landlige stilen som du nå presenterer, er bare så fin!
  Stilen er jeg veldig glad i og prøver å gjennomføre det selv, noe som også passer hos meg da jeg bor på en gammel gård.
  Dine bilder er som alltid helt fantastiske med en renhet og mykhet som inspirerer og frister!
  Jeg følger med videre...
  God helg til deg og dine!
  Mette

  SvarSlett
 5. Hello Liv,
  Another beautiful group of photos. I am thrilled to have some ideas to make my kitchen look better and to use some antique things. I am going to be on the lookout for some things for my small kitchen.
  Thank you for the inspiration,
  Linda xx

  SvarSlett
 6. Hei!
  Veldig trivelig, herlig nostalgisk og et fint innlegg. Koste meg skikkelig med bildene, og synes det du viser er vakkert. Kjempefin ide å lage en slik føljetong på landlivets kjøkken.

  Jeg kommer åpenbart til å følge med på innleggene.

  Kikket under også, og har lyst til å si at jeg har det på samme måte som deg når det gjelder bakst. Tenner lys og vil gjerne ha det koselig.
  Strikkebuksa var skjønn, særlig sammen med strikkejakka. Ser for meg sparkende bein.... mine tre poder er over stadiet for åresvis siden, og det kjennes nesten vedmodig i blant. Men bare å følge med sine håpefulle der de er akkurat nå. Fremdeles masse glede!!! :-)

  Ha fine dager!

  Hilsner fra Trine

  SvarSlett
 7. Super idees pour une cuisine plus jolie
  Merci
  Chrystel

  SvarSlett