onsdag 26. februar 2014

så hverdagslig

Nå skal jeg passe meg for at for mange innlegg her på Livs Lyst handler om så hverdagslige ting som klesvask som vaier i vinden. Hihi. 

Men jeg må bare fortelle at årets første (vinter-) klesvask er allerede blitt hengt ut! Jeg fortalte jo dere her for leden at jeg gikk og gledet meg til å henge ut klesvasken igjen nå som det våres og så fikk jeg høre fra mange av dere at det hadde dere holdt på med lenge. Ja, dere hang til og med ut klesvasken midtvinters! 

Da slo det meg. Noe Bestemor fortalte en gang. De bodde i andre etasje på butikken de drev. Rett ved siden av bygdas kirke. Hun hadde hengt ut laken til tørk en kald og solrik vinterdag. Da kvelden kom glemte hun å ta inn vasken og i tussmørke der ute gikk hun rett på lakenene som var stive av frost. Hun innrømte at det farte en del tanker gjennom hodet på henne før hun også nokså stiv (av skrekk) skjønte at det var klesvasken hun hadde møtt på og ikke noe uforklarlig fra kirkegården like ved...! Hihi. 

Så nå vet jeg at det fint går an. Å henge ut klesvasken selv om ikke våren helt har kommet. Duften vinden lager i klærne er hundre ganger bedre enn et hvert skyllemiddel mener jeg å påstå. Og nå kan jeg altså nyte den både sommer som vinter. 

Som sagt innledningsvis: såå hverdagslige trenger ikke innleggene på Livs Lyst å være. Hihi, men jeg måtte bare fortelle at jeg lot meg inspirere av dere ;O)

16 kommentarer:

 1. Ljuvliga bilder med en känsla av vår
  Visst är det härligt nu när solen tittar fram och dagarna är längre!
  Önskar dig en fin dag
  Kramar Tina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja er det ikke herlig?
   Jeg kjenner det i hele kroppen!!
   Jippiii

   Slett
 2. Солнечный день =)

  SvarSlett
 3. HVor har du kjøpt de fine treklesklypene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Treklyper må jeg forresten ha. Opplevelsen blir ikke det samme uten ;O)

   Slett
 4. HVor har du kjøpt de fine treklesklypene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå husker jeg ikke helt. De er så gamle. Noen vet jeg også at jeg har "arvet" faktisk. Jeg har kjøpt noen selv også, men selv om jeg ikke husker hvor jeg kjøpte dem så jeg noen på Jula her om dagen.

   Slett
 5. Eg synest godt at innlegga dine kan vere så "hverdagslig"! Vi har flest kvardagar, brukar min svoger å seie. Det er eit godt ordtak :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er jo sant det Siv. Det er jo flest hverdager... Heldigvis utarter de seg som regel riktig så hyggelige og fine. Jeg er kanskje mest glad i dem. Festdager er også fint, men hverdagene er det jo flest av ja... <3

   Slett
 6. Herlig med vasken ute. Og den friske luften som setter seg i tøyet er alltid like fasinerende. Morsom historie fra din bestemor. Minner meg om barndommen, da vi ikke hadde tv eller skrekkfilmer, men fortalte "spøkelseshistorier".

  SvarSlett
 7. Så deilig og vårlig, Liv! Gleder meg til sola titter fram her også :)

  Ha en fin onsdag!
  KLEM
  ANETTE

  SvarSlett
 8. Jeg vurderte selv og henge klærne ute til tørk tidligere i uken, men hadde allerede hengt første maskin på tørkestativet så da får det bli ved neste klesvask! Har vært opp i både 10 og 15 varmegrader her de siste dagene så da funker det bra :) Mye bedre å tørke klærne ute enn inne!

  SvarSlett
 9. Interesting memories come to my mind when I see these photos, Liv. As a girl, I had to hang out the laundry and there were days when I disliked that job! Seeing these photos reminds me of my mother and grandmother. Thank you.
  Linda xx

  SvarSlett
 10. Synes det er så trivelig med dine hverdagslige innlegg.
  Slikt gir meg lyst igjen å ta opp min egen blogging igjen.

  Kjenner nesten duften av klesvasken din.
  Små nusselige babyplagg som lukter deilig av sol, vær og vind ❤️

  SvarSlett
 11. Herlig med klesvask til tørk ute! Husker mamma pleide å si at selv om tøyet frøys, så tørka det.....
  Herlig med hverdagsinnlegg, fortsett med det!
  Klem fra Signe.

  SvarSlett
 12. Jeg bor på indre østlandet og er svoren tilhenger av å tørke klær ute. Vi har det ofte veldig kaldt om vinteren, men intet hinder for å tørke klærne ute. Lar de henge ute to-tre døgn, lar de så ettertørke en natt inne.(bruker sammenleggbare/flyttbare tørkestativ). For en herlig lukt det blir i huset da de tas inn:-) Som du sier, lukter mye bedre enn noen skyllemiddel. Og synes det lukter bedre i skapene også. For ikke å snakke om når du legger deg i nyvasket sengetøy som har tørket ute....

  SvarSlett