mandag 24. februar 2014

i gang

Dør til toalett til venstre og stue rett frem. Veggen rundt toalettet skal tapetseres. Veggene ellers er panelt.
Endelig er vi i gang med gangen! 

Jeg vet ikke tid sist jeg laget et oppussings-innlegg fra huset vårt her i byen. En god stund nå har det nemlig stått stille her. På oppussingsfronten altså. Ikke fordi vi har vært helt ferdige med prosjektet, men heller fordi alt har sin tid. En tid til å hvile etter en sommer med mye jobbing på gården og en tid til å få en liten baby og kose masse med den. (Og kanskje en tid til å være skikkelig lei av oppussing for en gooood stund?) Men nå er vi altså i gang igjen. Nå mangler bare et par rom, så har hele huset vårt her i byen fått en velfortjent fornyelse.

Så om dagen oppholder vi oss så mye vi kan i gangen. Her er blant annet den gamle panelen blitt sparklet, den nye grunnet og begge er malt med første strøk. Og fargen ble jo klart en pastell. Jeg har jo totalt hengt meg opp i disse lyse 40- og 50-talls fargene. Valget har ikke bare falt på denne deilige grønne fargen fordi jeg liker den så godt, men også fordi vi har funnet nyanser av flere slike grønnfarger på de gamle panelene her. Det er moro å "gi dette tilbake til huset".

Valget av grønnfarge "safet" jeg litt med. For det er jammen ikke godt å finne de riktig gode fargene. Grønnfargen i gangen skulle gå i samme tone som den lyseblå på kjøkkenet og i gangen oppe, så vi brukte en nyanse vi allerede visste hvordan var. Ikke så lett å se på hverken gangbilde eller malekosten her, men kanskje inntrykket blir klart når jeg viser den gamle speilkommoden vår? Det er i alle fall den samme fargekoden som nå skal pryde vår lille gang. 

Så nå gleder meg til å male siste strøket!
(Pluss male gulvet, legge lister, tapetsere, male tak, pusse trappen, male den....)
Ups, det var visst en del igjen. Men vi er i gang!

22 kommentarer:

 1. Hei Liv!
  Dere har sikkert hatt godt av en oppusningspause, for så går man på med friskt, nytt mot, og det blir gøy å pusse opp igjen! Ja, disse fargene fra 1940-50 årene er bare så fine, og den lysegrønne har jeg falt ettertrykkelig for også! Selv når det kommer til Haukelikofta, som jeg skal strikke meg, lurer jeg nå på om jeg skal ha et innslag av den duse lysegrønne! Jeg gleder meg til å se resultatet med gangen, og ønsker lykke til, og en god, ny uke!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å det tror jeg vil bli fint, Cathrine! Noe grønt i Haukelikofta. Håper vi får se etterhvert. Er du blitt medlem i Koftegruppa på facebook?

   Slett
 2. Svar
  1. I do agree! ;O)
   And I actually understood the meaning of your words. How fun!

   Slett
 3. Så fornuftig med pause i oppussingen! Alt for mange glemmer det i en travel hverdag:) veldig fin grønnfarge, har selv malt kjøkkenet vårt i en grønnfarge, bare i en noe mørkere tone. Har du fargekode på denne..? Lykke til videre med gangen, gleder meg til å se det ferdig ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har vært skikkelig nødvendig med et lite pust i bakken altså. Selv om det også kan være frustrerende. Da lever man jo i et "halvferdig" hus.... Puh!

   Fargekoden på den deilige (jeg syns den er skikkelig fin ;O) grønnfargen: S 1510 - G20Y
   Jeg skal lage et fargekort på dette når gangen er ferdig. Jeg legger det inn sammen med de andre fargekodene her på Livs Lyst. De finner du under RESTAURERING og FARGEKODER oppe i menylinjen.

   Slett
 4. Godt å høre at det er flere me tusen oppussingsprosjekt, liten baby og som kan bli oppussingslei :-) Så da er det normalt at ting tar tid. :-)
  Forresten, nydelig grønnfarge dere har valgt! Vi har også sett denne gå igjen på møbler og panel i Halsebøstua. Mulig den er noe mørkere, men.

  *Hilde*

  SvarSlett
  Svar
  1. Dere har jo virkelig stått på da. Og det blir så fiiiiint hos dere!
   Men ting tar tid ja... Kanskje vi bare må innfinne oss med det?
   Vi er underveis her i livet. Også når det gjelder hus og hjem.

   Slett
 5. Åå har du farge koden på denne skjønne grønne .?
  Nydelig blir det

  SvarSlett
  Svar
  1. Den har kun et nummer: S 1510 - G20Y
   ;O)

   Slett
 6. Jeg synes ikke dere har hatt lange pausen. Dere har jo jobbet iherdig på gården det siste året og ikke minst fått baby. Det krever sitt.
  Tror gangen deres blir kjempefin med de lysegrønne veggene. Også er jeg spent på å se tapetet. Lykke til med videre jobbing!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er også spendt på tapeten. Den er bestilt. Ikke så alt for spennende tror jeg, men den vil passe fint sammen med fargen på panelen. Håper vi har valgt en som vi ikke blir alt for fort lei av. Det er alltid så spennende med tapet. Den kan liksom ikke så fort byttes ut syns jeg.

   Slett
  2. Men jeg tror det blir bra altså! :O)

   Slett
 7. Kjempevakkert!! Og den speilkommoden - sånn en ønsker jeg meg også:)
  Nydelige farger, lyst og inviterende:)

  God mandag!

  SvarSlett
 8. Pause er bra , spesielt når man har en ny småttis, men så er det noe med at når lyset kommer tilbake så vises de manglende prosjektene veldig godt. Halvferdig er litt jo litt utmattende det også - jeg kjenner nemlig litt på den følelsen ;) Fint med de gamle fargene - de understreker atmosfæren i et gammelt hus. Ha en super dag!

  SvarSlett
 9. Og jeg ønsker meg en fargekode på en lys gulfarge til mitt kjøkken. Har du forslag?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har en fargekode her: http://ljo-s.blogspot.no/2011/03/fargekode-lyse-lyse-gul.html
   (Du finner flere koder under RESTAURERING og FARGEKODER oppe i menylinjen her også-)

   Det skal være sagt at jeg ikke har prøvd gulfargen (enda), men jeg har fått målt fargen fra det gamle kjøkkenbordet vårt.

   Jeg har dessuten fått flere tilbakemeldinger på folk som har prøvd fargen og syns den er riktig så gammeldags og fin.

   I det nyeste Lev Landlig (i salg nå) har jeg med en hel reportasje om disse fargene ;O)

   Slett
 10. Liv,
  This post shows a lot of thought and care in doing just the right thing to make your city house perfect. I love the color you have chosen. I think that might be a little stove in the corner of the room in one of your photos. Am I right?
  Have a wonderful week!
  Linda xx

  SvarSlett
 11. Så spennende! Og den grønnfargen er så fin! Gleder meg til å se hvordan det blir:D Kanskje vi kan komme en tur snart..? Holder på å sy og har noen ting jeg er veldig spent på til den lille:)

  SvarSlett
 12. Nydelig grønn farge, det er så flott med disse gamle fargene. Er selv blitt inspirert til å bruke disse sarte pastellfargene i huset vårt, som ble bygget tidlig på femtitallet. Ett av dagens høydepunkter å stikke innom bloggen din.

  Anita :)

  SvarSlett
 13. Hei!
  Dette blir nok veldig bra. Den grønne fargen dere har valgt så behagelig, dempet og god gammeldags ut. Jeg likte den kjempegodt! Blir spennende å se videre.

  Lykke til!
  Klem Trine

  SvarSlett