torsdag 20. mars 2014

i sin helhet

Når jeg tidligere har tatt bilde av sofadelen av stuen vår, har jeg kun tatt utsnitt. Det har egentlig bare vært litt tilfeldig. Da vi fikk kjøpt oss "ny" sofa og jeg la ut bilder av en stol, fikk jeg spørsmål om å vise alt i sin helhet. Og det kan jeg jo! Men det må bli et liggende bilde for å få med alt. Noe som faktisk er en sjeldenhet her på Livs Lyst. Da blir det litt smått syns jeg så dere får finne frem lupen ;O) Uansett: Jeg liker stuen som den er nå. Den har blitt helhetlig og sofaen passer inn og er supergod å sitte i!

Sofastuen i sin helhet. 

Selv om sofaen er grønn og har "brokadestoff" bare mååå jeg ha noen blå striper til. Bolsterstriper. Denne er fra TineK og er en bokspute. En grønn bukett jobber med å springe ut i den hvite krukken på det vesle bordet. Grenene er hentet ute og jeg plukker mer enn gjerne inn enn å kjøpe i butikken.... (Og i alle fall nå i mars vet dere ;O)

Det er dessuten utrolig koselig å se syringrenene begynner å sprette. Litt vann og varme er jo alt som skal til å for å få litt forsmak på våren. Tenk om jeg er så heldig at de begynner å blomstre også? Det er i alle fall mange knopper nå.

Disse perleblomstene har jeg fått. De er fast innventar her om våren altså. De er så skjønne og så passer de godt inn på grunn av fargen. Blå blomster, blå blomsterpotte og blå striper.

15 kommentarer:

 1. For en nydelig gammel sofa!! Har en lignende i gjestehusets loftstue, og de
  er sååå utrolig gode å sitte i!!!
  Og kartet ditt var kjempefint, sånt ønsker jeg meg virkelig, men er vanskelige å
  komme over siden de er blitt så populære :-)
  God torsdag videre!
  Trude C.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja er det ikke gode å sitte i? Man synker så godt ned. Ikke for langt. Bare akkurat passe.
   Kartet er vi så glad i. Det er så vittig. Alle gjester som er her kommenterer kartet. Ikke nødvendigvis fordi de syns det er fint, det er sikkert noen som syns det er rart med et slik kart midt i stuen ;O) Men det blir likevel alltid kommentert med setninger som dette: "Jeg kjenner noen som bor der...." "Vi har hytte der". "Her kommer jeg fra..." Skjønner? Siden det er et Telemarkskart, kommer vi alltid i prat om det. Veldig koselig og vi har blitt godt kjent med fylket vårt pga av det! Så ja, det er vi så glad i.

   Slett
  2. Forresten! Er det et spesielt kart du er ute etter? Et spesielt motiv/land/fylke?

   Slett
 2. Kjempefin, heldige deg!
  For litt siden skrev du om kjøkkenbordet ditt, og at du ønsket å gjøre det høyere. Har du funnet ut av det? Har et selv her som jeg er så glad i, men det er litt for lavt, og jeg skulle så veldig ønsket å gjøre det høyere på noe vis;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet du, jeg har ikke gjort noe med det enda... i alle fall...
   Ble rett og slett litt usikker når så mange av Livs Lyst-leserne syns jeg burde beholde det som det var. Jeg bruker å være nokså stanhaftig i mine interiør-avgjørelser, men denne gangen ble jeg litt i tvil.... hihih.

   Det jeg tilfelle har tenkt å gjøre er å sette hjul på og legge voksduk på. I første omgang, men så har jeg altså ikke kommet så langt... enda...

   Slett
 3. Å LIV! Som jeg har gleda meg til å se hele møblementet! Og det var jo bare så flott! Syns det setter prikken over I-en i stua di! Herlige rustikke krukker! Og skapet er jo så nydelig, du har fått til en herlig helhet, syns jeg! Tusen takk for titten! :)

  SvarSlett
 4. Liv, I love these photos. Your living room is wonderful. After my last question to you about the sheepskin, I have draped one over the back of the couch at one end, and I love the look. So it is fun to see how you have used them in your living room. Now you have given me a couple more ideas of how to bring my Norwegian heritage into my living room decor. Thank you for the inspiration.
  Linda xx

  SvarSlett
 5. Veldig fine bilder fra den skjønne stua deres! Er så inspirert av stilen din og elsker måten du bruker de gamle tingene på:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig skrevet! Tusen takk. Moro å høre at de gamle tingene kan være interessante for andre også. En del av våre ting har jo affeksjonsverdi for oss. Som feks. den gamle Bestemor klokka. Den er egentlig ikke videre fin, men jeg er så glad i den siden den var Bestemor sin og lyden minner om alle gode ting der oppe i huset.

   Slett
 6. Kjempe koselig stue du har og den sofaen så kjempe flott ut:)
  Ønsker deg en herlig helg
  Klem Merete

  SvarSlett
 7. Så fin stue og deilig å se en stue uten TV! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har faktisk ikke tv, men jeg må innrømme at det mye hyggelig å se på nrk-nett-tv på Mac`n. Men den kan vi i det minste pakke bort når vi gjør andre ting! ;O)

   Slett
 8. Koselig sofagruppe dere har. Vakkert og nostalgisk.
  Klem

  SvarSlett
 9. Jeg må innrømme at jeg har vært litt nysgjerrig på sofagruppen hos dere. Den passet veldig godt inn sammen med det andre. Jeg må også innrømme at jeg er av de som liker helhetsbilder. Kanskje fordi jeg liker å danne meg bilder av hele interiør i stedet for detaljer her og der. Så tusen takk for at du deler. Men nå skal det nå også sies at jeg har fulgt Livslyst så lenge nå at jeg har et bilde allerede av det koselige hjemmet deres :)
  Du har en sånn avslappet og herlig trendfri stil, det oser atmosfære hele veien. Nyt det og kos deg med dine, god helg!

  SvarSlett
 10. Så fin og sjarmerende stue, der hadde jeg følt med vel!:)

  SvarSlett