onsdag 26. mars 2014

opptak

Da har altså Koftejakten gått til "filmen". Hehe, ikke akkurat det da, men et innslag på Norge Rundt vil det bli om ikke alt for lenge kan jeg nå fortelle. Jeg må virkelig si at jeg var spendt da jeg dro avgårde for å møte NRK til morgenen i dag. Med sekken full av kofter. Jeg mener... hvordan forholder en seg til et filmkamera? Heldigvis var jeg ikke alene.  

Opptaket ble gjort i fine Brekkeparken og jeg var sammen med to flinke strikke-damer som er medlem i  Koftegruppa på facebook. Mellom opptakene ble det en del kofteskift i vårblåsten og jeg innrømmer at det var nokså friskt til tider. Egentlig var det alle dere som skulle fått sagt et og annet om kofter og gamle mønstre på tv, for jeg sier det igjen: det er dere som sitter med kunnskapen og ferdighetene. Jeg bare "organiserer" og formidler så godt jeg kan og forhåpentligvis lærer jeg også litt underveis. 

Til slutt endte vi opp hjemme hos oss. Der ble det mer kofteprat og jeg viste hvordan jeg jobber i forhold til kofter og innlegg på Livs Lyst.

Så vet dere. Koftejakten kommer på tv. På Norge Rundt en fredag i nokså nær fremtid. Jeg skal gi beskjed når jeg vet eksakt hvilken dag det blir. Så er det bare å sette seg ned og håpe at en fikk formidlet det på en måte slik at flere har lyst å hive seg med i jakten. Det er nemlig blitt mange av oss...!

35 kommentarer:

 1. Så spennende!! Har igrunnen vært litt sløv med å se NorgeRundt i det siste, men nå må jeg jo følge med igjen!! :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå må vi følge med ;O) hehe.
   Disse lokale innslagene fra fjær og nær er jo veldig koselige.
   Jeg har heller ikke fulgt med så mye, men kjenner at interessen stiger.

   Slett
 2. Stilig :-) God morgen Norge neste :-)

  SvarSlett
 3. Så god du er. Dette var gøy, gleder meg til innslaget :-)

  SvarSlett
 4. Så god du er. Dette var gøy, gleder meg til å se innslaget :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra. Jeg håper at jeg har fått formidlet som jeg ønsket. Det er skumle saker dette med tv kjenner jeg.... hoi. Men de er jo flinke til å sy sammen, så får håpe det blir bra!

   Slett
 5. Så moro! Gleder meg!!!
  Klem fra Signe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Signe. Håper det blir moro her og!

   Slett
 6. Så spennende! Jeg skal følge med:) Enig med Monica over her - blir ikke overrasket dersom vi ser deg og koftene på God Morgen Norge:) Du er jammen flink!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hoff... men det vet jeg ikke om jeg hadde turt....
   Men takk for tilliten Hjørdis! hihi

   Slett
 7. Så gøy å se deg på tv med fine kofter på. Åhh, gleder meg :) Jeg er helt hekta på kofter takket være deg. Har strikket 4 av de gamle koftene siste halvåret. Nå verker jeg bare etter å bli ferdig med hjemmets kofte siden jeg bare mååå ha Sagavoll også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha - er det sant? Hvor mange masker strikker du i sekundet?? 4 kofter på et halvår og så er du i gang med enda en mens du i tankene er i gang med ENDA en! Nei, jeg har ikke hørt på maken. Hvordan får du det til? Så flink!!

   Slett
 8. Dette må jeg følge med på, blir nok kjempe bra.
  Min pappa var i sin tid med på norge rundt. Husker vi benket oss framfor tv da. Det var stas, men da hadde vi også bare en kanal å velge i.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi herlig! Får håpe dette blir bra også. Kjenner jeg er litt vel spendt altså...

   Slett
 9. Så artig at den store koftejakten blir et innslag på Norge Rundt. Det er vel fortjent. Håper det blir bok av jakten, også.

  Så til noe helt annet. Jeg har ved flere anledninger latt meg merke ved at du skriver "spendt" når du mener spent. Trodde først det var et engangstilfelle, men nå har jeg altså sett det flere ganger.. Tenkte kanskje det var greit å gjøre deg oppmerksom på denne skriveleifen.

  Med vennlig hilsen flisespikkeren Line :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Line flisespikker. Ser jammen at jeg har skrevet feil "spendt" hele tiden gitt. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det. Jeg vil gjerne skrive riktig jeg! :O)

   Slett
 10. Hei:-) Første gang jeg kommenterer noe her, til tross for at jeg har fulgt bloggen ganske lenge! Gleder meg til å se koftene på tv :-) Jeg har alltid vært glad i strikkeklær, spesielt til barn. Og uten den heeelt store strikkeerfaringen, har jeg nå kastet meg på Odakoften :-) Så får jeg se om den blir brukbar.. Takk for flott blogg, og lykke til på tv :-)Mvh, May.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei May!
   Så koselig at du tok deg tid til å skrive noen ord. Kos deg masse med strikking og etterhvert ferdig Odakofte. Det er jeg sikker på blir bra!!

   Slett
 11. Congratulations, Liv, on your TV appearance! If I lived in Norway, I would certainly be watching to see you. I am sure that you did very well with the filming.
  Linda

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you so much Linda. I`m very excited and kind of scared too for this program. I hope I have done it well so I can sit back and enjoy it when it`s finish. You can also watch "Norge Rundt" (means: Around in Norway) when it`s ready. I will give you the link here on Livs Lyst when it´s time. But you have to learn Norwegian to understand what we are saying! ;O)

   Slett
  2. I think you should. Learn Norwegian ;O)

   Slett
 12. Oioi så stas, det må jeg se! Tenkte forresten jeg skulle sende deg et bilde av en kofte som jeg fikk av min grandtante ifjor, fikk koftedilla etter bloggen din og Lev Landlig :) Grandtante ble så glad for at jeg hadde lyst på hennes selvstrikkede, gamle kofte! Så takk for at du bidro til å gjøre en gammel dame veldig glad :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig. Så gjør man altså gamle damer glade også gjennom denne jakten. Hehe. Det er du som skal ha takk. Og jeg sier tikk-takk til å se bilder!!! ;O)

   Slett
 13. Det gleder jeg meg til å se! Følger tett med på koftejakten og er elsker alle mønstrene. Du er flink:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjempe moro at du følger med på Koftejakten. Vi vil ha med alle vi kan så jakten blir variert og inspirerende. Så selv takk!

   Slett
 14. Gremmes litt også, jeg. Noen kofter ble gitt videre i den perioden det ikke var interessant med kofter. Det var liksom bare noe man brukte på hytta. Begynnelsen av 90 tallet tror jeg. Forhåpentligvis varmer de noen andre!
  (og på hytta fikk de bli).

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nok en hel del kofter som har gått til spille ja... men det fine er jo at vi kan strikke dem på nytt. I Koftegruppa på facebook får vi jo hjelp til å finne de utroligste mønstre. Så har du bilder av koftene, er det bare å finne frem strikkepinnene igjen ;O)

   Slett
 15. Lægger du et link til udsendelsen, så vi "sydlændinge" også har en chance for at se dig på levende billeder.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal jeg gjøre vet du. Alle programmene av Norge Rundt ligger på nettet mener jeg. Jeg skal si fra jeg. Lager et innlegg om det med link etterhvert! ;O)

   Slett
 16. Så spennende! Vi gleder oss til å se :)
  Ønsker deg en fin dag videre

  SvarSlett
 17. Hei. Så gøy og komme på tv. Da skal jeg se på Norge rundt, gleder meg:-). Hilsen JaneH

  SvarSlett
 18. Gratulerer! Så morsomt! Vi ser noen ganger på Norge Rundt på fredagskveldene, synes det er koselig! Gleder meg til å se!
  Ang. God Morgen Norge tenkte jeg det en dag jeg så på, at du skulle vært der med koftene. Tror mange hadde syntes det hadde vært et spennende innslag:)
  Gleder meg til etterpå:)

  SvarSlett
 19. Så kjekt! Det må jeg få med meg. Mye av tiden min nå blir brukt til å kikke i koftegruppa;) Kjempeflott arbeid du og de andre som driver gruppen!

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 20. Heisann, og takk for sist. Det var hyggelig å treffe deg IRL.
  Nå har du fått litt å tenke på, regner jeg med...... Du kan godt sende meg en Mail, om det er mer du lurer på.
  Kjempegøy med koftejakten. Selv har jeg ikke FB, det holder med bloggen min, men jeg får med meg det jeg skal alikevel .
  Ang. Mars avtalen din, har jeg hatt det sånn et års tid. Jeg har selvfølgelig kjøpt noe, men ikke så mye som før ( dro hjem fra jobb i dag med to puter b.l.a, men så hadde jeg kastet tre slitte putetrekk, og da er det lov)
  Jeg spør alltid meg selv, hvis jeg feks står med et krus ( har dilla....) i hånda, " trenger jeg det?" Og selvfølgelig gjør jeg ikke det.( men jeg knuste et i helga......så kanskje?)
  Nå har vi vært to uker uten bil, for vi skal se om vi kan klare oss uten. Vi har kjøpt oss busskort, og jammen går det busser veldig ofte. Vi kan hvis vi MÅ!
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett