lørdag 29. mars 2014

overnattingsvenner

Jeg gikk og tenkte på det da jeg gjorde klar sengene på gjesterommet: så utrolig koselig det er med overnattingsvenner. Defenisjonen er venner som bor akkurat så langt borte fra oss at de helst må overnatte når de er på besøk. Det syns jeg er såå koselig. Vi får flere timer og dager sammen der vi rekker å oppdatere og gjøre koselige ting sammen. Ikke minst får jeg som sagt reiet opp gjestesengene. Brukt noe av sengetøyet mitt ;O)

Jeg hadde så lyst å sette en liten bukett på nattbordet til våre gode venner, men tiden strakk ikke til å dra i butikken for å kjøpe noe. Dessuten har jeg marsavtale vet dere ;O) Så da måtte jeg ut med saksen igjen da! Ut i hagen og rett bort i gata fant jeg det jeg lette etter. Noen forholdsvis unnselige kvister av syriner og brudespirea som jeg puttet i en stor porselenskopp. Jeg liker slike enkle buketter. De symboliserer så godt tiden vi er i. Det er vår og knoppene brister.

En annen glede ved å ha overnattingsvenner på besøk er lange og gode frokoster. Så koselig å stå opp som en stor familie og sette seg ved langbordet i stuen. 

I dag ble det ferske rundstykker til frokost. Enkle å lage slik at gjestene ikke måtte vente alt for lenge. Deigen den satt jeg i går kveld. Forhåpentligvis mette og gode går vi nå ut i sol-været der ute og koser oss. 

Ønsker dere alle en varm helg!

9 kommentarer:

 1. Med et så nydelig gjesterom, med friske kvister i koppen, veldig sjarmerende, ferske rundstykker til frokost og så gjestfritt vertskap; det må jo være en drøm og være gjester hos dere. God helg!

  SvarSlett
 2. Åhh så koselige bilder! Ja det er kjekt med overnattings gjester. Vi holder på å bygge et lite gjestehus på gården våres, siden det ikke er plass inne hos oss i det, over 100 år gamle nordlands huset. Våres gjester står allerede i kø....jeg er på leit etter møbler som er ifra 1920....den stilepoken. Spennende å leite!!

  SvarSlett
 3. Liv, these photos are so inviting! What a cozy place to spend the night. And what an amazing breakfast awaits your friends when they awaken. Also, I love the simple "bouquet" of small branches. So spring-like.

  Fortunate, indeed, are your friends.

  Linda xx

  SvarSlett
 4. Her kommer gjestene seg til å storkose seg:}
  Må jo bare være kjempe kos å være gjest hos deg:}
  Nydelige bilder
  Kos deg masse:}
  Klem Merete

  SvarSlett
 5. Å, jeg vil være gjest hos deg ;) Så kjempekoselig ut, og rundstykkene ga vann i munnen. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 6. Så koselig du har stelt.Har det nok godt på besøk hos deg..
  I skien skinner solen fra skyfri himmel så regner med den
  også gjør det i Porsgrunn:)

  Nyt søndagen!

  Klem Linda

  SvarSlett
 7. Er enig i at de beste med overnattingsbeaøk er de lange frokostene. Gleder meg til vi får besøk til helgen!:)

  SvarSlett
 8. Herlig gjesterom - så nydelig og sjarmerende du har gjort det hos deg! Deilige rundstykker er jo bare helt himmelsk! Kanskje du vil bli med på seminaret: kvinner i fokus 31. mai? Les mer her: www.kk.no/kultur-underholdning/%E2%80%93-%C3%A5rets-store-feelgood-dag-21352 klem Siv:-)

  SvarSlett
 9. What a lovely, considerate and stylish welcome you gave to your house guests! You've got just the right touch...style, nature, and thinking of what your guests would appreciate.

  Beautiful photos! xo

  SvarSlett