onsdag 4. juni 2014

bygge på en drøm

Etter en vinter med lite gårdsturer er det nå så godt å komme oppover både titt og ofte. De siste helgene har det vært upåklagelig vær og tunet er så frodig og grønt. Rabarbraen for eksempel strekker sine sterke blader mot himmelen og her er det bare å kutte av og fryse ned.

Ser ut til å bli et bra år med rips i år også. Da vi kom hit hadde det gått hester her og hele busken var godt "beskjært". Det tok noen sesonger før busken bar bær, men nå ser det ut som den er i sitt rette element gitt. Da blir det ripssaft på sensommeren! Dèt gleder jeg meg til. Ripssaft er godt og det er så moro når man har høstet fra egen eiendom. Man kjenner seg litt rik på et vis....

Huset er ikke brukelig på innsiden enda, så det blir mye uteliv. Det lange gresset i skråningene i bakkene på undersiden av huset klipper vi og på platået ved muren blir det stadig grønnere og finere.

Det er både godt og moro å hole på i hagen her oppe på gården. Og så klart i slikt vær da. Stillheten som råder her er veldig verdifull for en "husmor" som har litt mange jern i ilden om dagen. Det er så godt å komme hit for naturlige og friske pusterom. 

På tunet (og så klart med huset) har vi så mange planer og idèer. Eller kanskje det skal kalles drømmer? Flere hagegjerder skal settes opp. Det vi har stående nå, satt vi egentlig opp bare for moro skyld. Det hindrer i alle fall ingen dyr å komme inn til fristende busker og bær, men det er veldig koselig! 

Gleder meg til dagene som kommer da vi skal tilbringe mer tid her oppe i bakkene. 
Det gjør godt for sjelen og det er både spennende og moro å bygge på en drøm!

11 kommentarer:

 1. Så fint. Hvorfor fryser du ned rabarbraen? Forsto det som du gjorde det hel og ble litt nysjerrig på hvorfor.
  Bærbuskspisende dyr er det ikke lett å bli kvitt. Hos foreldrene mine er det hjort og hester som har spist opp bringebærbuskene til min far, ikke spesielt populært ;)

  Håper du har en fin uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var tilfelle jeg ikke rekker å gjøre noe med den nå når den er fersk. Noe jeg sannsynlig ikke rekker.... Det er litt mye på gang om dagen og utover i sommer. Så da vil jeg heller i tilfelle fryse ned og bruke senere.

   Slett
 2. Å leve ut drømmer er vakkert - men den som gjør det har ofte gjort noen valg, og må leve med noen konsekvenser... Her i huset holder vi på å kjøpe vår tredje hytte, i stedet for å gjøre ferdig det gamle huset vi bor i! Noen synes vi er litt rare - og det er vi kanskje også hehe... Men for meg er det en drøm som leves ut, jeg er nok en reirbygger og liker så godt å leve i små hytter - blir rett og slett glad av det:) Klart vi ikke kan fortsette å kjøpe hytter - dette blir nok den siste, men nå er ringen sluttet og jeg har små hjem på de stedene jeg har tilknytning, og som betyr noe for meg:) Jeg liker så godt ditt andre hjem også, at dere bare gjør det, bruker tid, gjør det skikkelig.... Ikke minst liker jeg at dere bor der så mye mens prosessen går sin gang, så mange i dag som går glipp av slike prosesser fordi drømmen skal oppfylles så fort og helst nøkkelferdig... Ble rene avhandlinga dette;) - kos dere gjennom sommeren på den fine gården deres - leve drømmen:) Klem fra reirbyggern....;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Og det er helt sant, Synøve. Det koster å følge sin drøm. Både penger, arbeidskraft, følelser og andre ting... Vi lever ikke på en rosa sky. Desverre. Hihi. Hadde jo vært fint det! Men med nye valg følger nye opplevelser som beriker livet. Og man kan jo alltids snu om man vil. Ingen som gifter seg med en eiendom. Alt kan endres. Spennende er det i alle fall!

   Slett
 3. Beautiful, calm photos, Liv. I so much enjoy seeing your farm during different seasons of the year.
  Linda xx

  SvarSlett
  Svar
  1. I`m glad to hear. I enjoy having you here on Livs Lyst!!

   Slett
 4. Så fint med en reportasje fra gården igjen. Flott at dere er godt i gang med årets sesong der. Deilig å se at det spirer og gror, så man kan glede seg til modne frukt, bær osv. Og så godt å tenke på at man har en lang sommer foran seg. Ser at rabarbraen din blomstrer. Har alltid hørt at de skal plukkes vekk for at ikke rabarbraen skal bli trå. Bare et lite tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har faktisk jeg også hørt. Noe jeg ikke rakk å gjøre noe med denne sesongen. Vi kom for sent til gards. Får heller rykke opp og ta av neste ladning i tilfelle. Det er alltids håp! Og jeg har noen planer jeg ikke fikk gjennomfør i fjor. Så håper å få brukt disse store bladene til det i år! ;O) Ellers takk for råd! Slike ting er fort å glemme :O)

   Slett
 5. Så koselig å se bider fra gården igjen :-)
  Det er moro å følge med dere på veien mot drømmen - imponert over alt dere får til og hvor mye tid dere bruker der oppe... Og så stor og fin rabarbraen din er :-)
  Jeg har prøvd å plante rabarbra her hjemme men det blir bare noe puslete greier... På setra derimor blir det på den størrelsen som du har :-) Og jeg får til og med 2 høstinger... Det håper jeg i år også - men mohairgeitene forsynte seg godt av rabarbraen på setra i fjor - og ryddet godt rundt. Det så ut til at knollene var igjen så krysser fingrene for at rabarbraen overlevde angrepet :-) Vi venter bare på at veien skal åpne og at første setertur kan taes... Lykke til videre med arbeidet på gården... Det kommer til å bli så bra :-)

  Lena

  SvarSlett
 6. Hei Liv. Det er så inspirerende å følge prosjektektet deres, samtidig som man holder på selv. Og jeg er så imponert over hvordan dere får en byggeplass til å se striglet og strøken ut. De evnene har ikke jeg :)

  SvarSlett
 7. Hei Liv
  Jeg har sendt deg en Mail tidligere , om foredrag til høsten.
  Har du fått lest det. Send meg gjerne en Mail tilbake om du har lest det, så kan vi snakkes senere.
  Jeg skal nemlig ut å reise til uken......
  Ha en fin pinsehelg.

  SvarSlett