torsdag 4. september 2014

overrasket

Når man først har klart å fordøye at sommeren er over, er høsten en fantastisk tid. Varme solstråler som skinner mellom fargerike bladkroner. Frisk luft etter en regnskyll. Tid til å gå turer... Jeg har tatt meg en slik liten skogstur. Denne gangen for å høste noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle få bruk for annet enn til pynt. 

Jeg tenker på rognebærene. Det er jo på denne tiden de er modne. Men er de ikke bare beske og sure?

Det trodde jeg også helt til jeg lærte og erfarte at det er fantastisk å lage saft av dem! Og gelè. 

I utgave 7 (2014) av Lev Landlig har jeg laget en reportasje med oppskrift på hvordan du kan overraske deg selv og gode venner med deilig hjemmelaget saft som du kan servere utover senhøsten og vinteren. 

Det smaker kjempe godt!
Og ja, jeg ble overrasket :O)

Bladet er i salg nå.

6 kommentarer:

 1. Rognebærsaft har jeg aldri smakt men rognebærgelè er jeg kjent med og det smaker fortreffelig til viltkjøtt. Elg, hjort, rein ja nesten hva som helst, men det er også godt til vanlig kjøtt og som pålegg. Jeg er ikke så flink å safte og sylte, eller... det er vel mer det med tiden tror jeg... men en gang når huset blir ferdig har jeg et ønske om å bli flinkere til å nyttegjøre meg av de naturen har å by på. Gleder meg til neste Lev Landlig og oppskrifter. Jeg samler bladene i bunker etter årstider og tar dem ofte fram når jeg trenger litt inspirasjon. Ha en riktig fin helg.

  SvarSlett
 2. Jag har smakat det en gång och det var verkligen GOTT! Ska ju vara nyttigt också...bara det!
  Underbar höstigt vackra bilder också...
  Ha en finfin vecka!
  Kram Titti

  SvarSlett
 3. Så koselig bilde av deg, Liv! Da får jeg prøve meg på saft :-) Hadde også trodd det ville være beskt.Rognebærtrærne bærer mye frukt i år. Mon de kan bære like mye snø - eller var det omvendt - mye bær - lite snø? :) Ha en fin ettermiddag.
  Klem

  SvarSlett
 4. I love the last photo of you, Liv. So pretty, and remind me that fall is definitely around the corner.

  Linda

  SvarSlett
 5. Hei. Liker veldig godt denne kofta di, og lurer på om oppskriften på den blir å finne i den nye kofteboken?

  SvarSlett